Philip Seymour Hoffman

Actor e director de cine estadounidense

Philip Seymour Hoffman, nado en Fairport (Nova York) o 23 de xullo de 1967 e finado en Manhattan o 2 de febreiro de 2014[1], foi un actor e director estadounidense, galardoado cun premio Oscar ao mellor actor protagonista en 2005.

Infotaula de personaPhilip Seymour Hoffman

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento23 de xullo de 1967 Editar o valor em Wikidata
Fairport, Estados Unidos de América (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Morte2 de febreiro de 2014 Editar o valor em Wikidata (46 anos)
Manhattan, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Causa da morteSobredose Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónNew York University Tisch School of the Arts (en) Traducir
Circle in the Square Theatre School (en) Traducir
Fairport High School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupacióndirector de cinema , actor de cinema , actor de televisión , actor , actor de teatro , actor de dobraxe , actor de xénero , produtor de cinema , director teatral Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1991 Editar o valor em Wikidata - 2014 Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Familia
Cónxuxesen valor Editar o valor em Wikidata
ParellaMimi O'Donnell (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
FillosCooper Hoffman (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
PaisGordon Hoffman Editar o valor em Wikidata  e Marilyn O'Connor Editar o valor em Wikidata
IrmánsGordy Hoffman (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0000450 Allocine: 21356 Rottentomatoes: celebrity/philip_seymour_hoffman Allmovie: p32716 TCM: 87598 TV.com: people/philip-seymour-hoffman IBDB: 70743
Musicbrainz: 02bd20e5-08c1-4243-bba8-bc4295bcf9b0 Songkick: 2840381 Discogs: 2178075 WikiTree: Hoffman-3206 Find a Grave: 124513266 Editar o valor em Wikidata

Filmografía editar

Ano Título Papel Notas
1991 Law & Order Steven Hanauer Episodio: "The Violence of Summer"
Triple Bogey on a Par Five Hole Klutch
1992 Szuler
My New Gun Chris
Leap of Faith Matt
Scent of a Woman George Willis, Jr.
1993 Joey Breaker Wiley McCall
My Boyfriend's Back Chuck Bronski
Money for Nothing Cochran
1994 The Getaway Frank Hansen
The Yearling Buck Telefilme
When a Man Loves a Woman Gary
Nobody's Fool Oficial Raymer
1995 The Fifteen Minute Hamlet Bernardo, Horatio e Laertes
1996 Hard Eight Xove xogador de dados
Twister Dustin "Dusty" Davis
1997 Boogie Nights Scotty J.
Liberty! The American Revolution Joseph Plumb Martin
1998 Culture Bill
Montana Duncan
Next Stop Wonderland Sean
O gran Lebowski Brandt
Happiness Allen
Patch Adams Mitch Roman
1999 Flawless Rusty Zimmerman
Magnolia Phil Parma
The Talented Mr. Ripley Freddie Miles
2000 Titanic 2000 El mesmo
State and Main Joseph Turner White
Almost Famous Lester Bangs
2002 Love Liza Wilson Joel
Punch-Drunk Love Dean Trumbell
Red Dragon Freddy Lounds
25th Hour Jacob Elinsky
2003 Owning Mahowny Dan Mahowny
Cold Mountain Reverendo Veasey
2004 Along Came Polly Sandy Lyle
2005 Strangers with Candy Henry
Empire Falls Charlie Mayne
Capote Truman Capote Tamén produtor executivo
2006 Mission: Impossible III Owen Davian
2007 Before the Devil Knows You're Dead Andy Hanson
The Savages Jon Savage
Charlie Wilson's War Gust Avrakotos
2008 Synecdoche, New York Caden Cotard
Doubt Padre Brendan Flynn
2009 Mary and Max Max Jerry Horovitz Voz
The Boat That Rocked O Conde
The Invention of Lying Jim the Bartender
2010 Jack Goes Boating Jack
2011 Moneyball Art Howe
The Ides of March Paul Zara
2012 The Master Lancaster Dodd
2013 The Hunger Games: Catching Fire Plutarch Heavensbee

Notas editar

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar