Abrir o menú principal

Peter Dennis Blandford Townshend, nado o 19 de maio de 1945 en Chiswick, Londres, é un guitarrista e compositor británico de rock coñecido principalmente polo seu traballo con The Who.

Pete Townshend
Pete Townshend 2007.jpg
Nome completoPeter Dennis Blandford Townshend
Nacemento19 de maio de 1945 (74 anos)
OrixeChiswick, Londres Inglaterra
CónxuxeKaren Townshend
OcupaciónMúsico, compositor, produtor, arranxador musical
XéneroRock, art rock, hard rock, power pop, Rock progresivo, British beat, jazz
Instrumento(s)Voz, Guitarra, Baixo eléctrico, Armónica, teclados, Banjo, Tin whistle, mandolina, Ukelele, violín, Acordeón, Tambores
Selo(s) discográfico(s)Track, Polydor, Atlantic, Atco, Decca, Rykodisc, Warner Bros.
Relacionado conThe Who
Tempo en activo1962–presente
Na rede
www.thewho.com
editar datos en Wikidata ]

Índice

Discografía sóEditar

Álbums de estudioEditar

  • Who Came First (1972)
  • Rough Mix (con Ronnie Lane) (1977)
  • Empty Glass (1980)
  • All the Best Cowboys Have Chinese Eyes (1982)
  • White City: A Novel (1985)
  • The Iron Man: A Musical (1989)
  • Psychoderelict (1993)

En vivoEditar

  • Deep End Live! (1986)
  • A Benefit For Maryville Academy (1999)
  • The Oceanic Concerts (com Raphael Rudd) (2001)
  • Magic Bus - Live From Chicago (2004)

En vivo (lanzamentos de arquivo)Editar

  • Live > Sadler's Wells 2000 (2000)
  • Live > The Empire 1998 (2000)
  • Live > The Fillmore 1996 (2000)
  • Live > La Jolla Playhouse 22/06/01 (2001)
  • Live > La Jolla Playhouse 23/06/01 (2001)
  • Live > Bam 1993 (2003)
  • Live > Brixton Academy '85 (2004)

RecompilaciónsEditar

  • Scoop (1983)
  • Another Scoop (1987)
  • Coolwalkingsmoothtalkingstraightsmokingfirestoking - The Best Of Pete Townshend (1996)
  • Lifehouse Chronicles (box set de 6 CDs) (2000)
  • Lifehouse Elements]] (2000)
  • Scoop 3 (2001)
  • Scooped (2002)
  • Anthology (vulgo Gold) (2005)
  • The Definitive Collection (2007)