Abrir o menú principal

Penelope Houston

cantante estadounidense

Penelope Houston, nada nos Ánxeles (California) o 17 de decembro de 1958, é unha cantante e compositora estadounidense, coñecida por ser a vocalista da banda de San Francisco de punk rock the Avengers.

Penelope Houston
Penelope Houston.JPG
Nacemento17 de decembro de 1958
 Os Ánxeles
NacionalidadeEstados Unidos de América
Alma máterSan Francisco Art Institute
Ocupaciónmúsica, cantante, cantautora e compositora
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Criouse en Seattle. En 1977 comezou a estudar no San Francisco Art Institute, e ao pouco comezou co proxecto musical. A banda deixou de tocar en 1979, se ben en 1983 lanzaron un disco.

Tras a separación do grupo, en 1979 foi aos Ánxeles a traballar no mundo do cinema e o vídeo con The Screamers e o director Rene Daalder. Despois foi a Inglaterra, onde colaborou con Howard Devoto nos seus proxectos post-Magazine. A mediados da década de 1980 regresou a San Francisco e axudou a desenvolver o movemento neo-folk West Coast. In 1986 apareceu canda a Tomata du Plenty de The Screamers no musical punk rock Population: 1.

Desde 1988 sacou varios discos, cun son característico escuro e acústico, influenciado polo punk, folk, rock, blues e Americana. En 2004, tras o lanzamento de The Pale Green Girl, Houston e o guitarrista Greg Ingraham recuperaron the Avengers, co baixista Joel Reader (de The Mr. T Experience e The Plus Ones) e o batería Luis Illades (de Pansy Division, tamén en The Plus Ones).

DiscografíaEditar

  • Birdboys (1988)
  • On Borrowed Time (1990)
  • 500 Lucky Pieces (1991)
  • The Whole World (1993)
  • Silk Purse (1993)
  • Karmal Apple (1994)
  • Crazy Baby (1994)
  • Cut You (1996)
  • Tongue (1998)
  • Once In A Blue Moon (2000)
  • Loners, Stoners, and Prison Brides (2001)
  • The Pale Green Girl (2004)
  • On Market Street (2012)

NotasEditar

Véxase taménEditar