Abrir o menú principal

David Paul Scofield, nado en Birmingham o 21 de xaneiro de 1922 e finado en Sussex o 19 de marzo de 2008, foi unha actor inglés.

Paul Scofield
Paul Scofield Allan Warren.jpg
Scofield en 1975
Nome completoDavid Paul Scofield
Nacemento21 de xaneiro de 1922
LugarBirmingham
Falecemento19 de marzo de 2008
LugarSussex
CausaLeucemia
NacionalidadeReino Unido Reino Unido
Cónxuxe(s)Joy Parker
Profesiónactor
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Comezou a súa carreira teatral en 1940 no Westminster Theatre. Desde entón interveu en multitude de obras clásicas.

En 1966 interpretou a Thomas More na obra Un home para a eternidade, coa que gañou o premio Tony. Coa adaptación cinematográfica da mesma obra gañou o Oscar ao mellor actor.

Finou de leucemia en 2008.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1955 That Lady
1958 Carve her Name with Pride
1964 The Train
1966 Un home para a eternidade
1970 Bartleby
1971 King Lear
1973 A Delicate Balance
1973 Scorpio
1984 Summer Lightning
1985 1919
1989 Henry V
1990 Hamlet
1992 Utz
1992 London
1994 Quiz Show
1996 The Crucible

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar