Abrir o menú principal

Paul Schrader

director de cinema estadounidense

Paul Joseph Schrader, nado o 22 de xullo de 1946 en Grand Rapids (Michigan), é un guionista e director de cinema estadounidense. O seu irmán é o tamén guionista e director Leonard Schrader, con quen colaborou nos guións de Mishima e Blue Collar. Está casado desde o ano 1983 coa actriz Mary Beth Hurt, con quen ten dous fillos, Molly e Sam.

Paul Schrader
Paul Schrader.jpg
Nacemento22 de xullo de 1946
 Grand Rapids
NacionalidadeEstados Unidos de América
RelixiónCalvinismo
Alma máterUniversidade de California, Os Ánxeles, Faculdade Calvin e AFI Conservatory
Ocupaciónguionista, director de cine e crítico de cinema
CónxuxeMary Beth Hurt
editar datos en Wikidata ]

FilmografíaEditar

  • Blue Collar (1978)
  • Hardcore (1979)
  • American Gigolo (1980)
  • Cat People
  • Witch Hunt (1984)
  • Mishima: A Life in Four Chapters (1985)
  • Light of Day (1987)
  • Patty Hearst (1988)
  • The Comfort of Strangers (1990)
  • Posibilidade de escape (1992)
  • Witch Hunt (1994) (TV)
  • Touch (1997)
  • Affliction (1997)
  • Forever Mine (1999)
  • Auto Focus (2002)
  • Dominion: Prequel to The Exorcist (2005)
  • The Walker (2007)
  • Adam Resurrected (2008)

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar