Mina Mazzini

cantante italiana

Mina Anna Mazzini máis coñecida polo seu nome artístico Mina ou por Mina Mazzini, nada en Busto Arsizio (Lombardía) o 25 de marzo de 1940, é unha cantante italiana.

Mina Mazzini
Mina4 407px (cropped).jpg
Mina nunha actuación en 1972.
Nome completoMina Anna Maria Mazzini
AlcumeBaby Gate, Mina, Mina Mazzini, Pomodoro e Tigresa de Cremona
Nacemento25 de marzo de 1940
Lugar de nacementoBusto Arsizio
NacionalidadeSuíza, Reino de Italia e Italia
Ocupacióncantante, actriz de cinema, músico de jazz, presentadora de televisión, artista discográfico, letrista e emprendedora
CónxuxeVirgilio Crocco
FillosMassimiliano Pani e Benedetta Mazzini
IrmánsAlfredo Mazzini
PremiosGrand Officer of the Order of Merit of the Italian Republic e Ambrogino d'oro
Na rede
https://www.minamazzini.it
IMDB: nm0590869 Facebook: minamazziniofficial Instagram: mina_mazzini_official Youtube: UCzcFmBOLo9BcODd-gc-hY5A Spotify: 3HL1CyOnDLFJo1Rr8YBlKy iTunes: 6428287 Musicbrainz: a56f5af0-3e87-4877-b68f-390f62903381 Songkick: 326538 Discogs: 319972 Allmusic: mn0000492521 Deezer: 9492 Editar o valor em Wikidata
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Creceu en Cremona, cidade que lle valeu o sobrenome popular de «Tigresa de Cremona». Desde finais dos anos setenta, vive afastada dos focos, en Lugano (Suíza), aínda que mantén unha prolífica produción de discos gravados no seu estudo. Especúlase moito sobre a súa negativa a presentarse en publico desde os anos oitenta.

En 2007 Mina editou un álbum cos seus éxitos en castelán, alternando con artistas como o catalán Joan Manuel Serrat o o arxentino Diego Torres.

Colabora así mesmo con xornais e revistas, como comentarista.

DiscografíaEditar

  • 1961: Io bacio,.. tu baci
  • 1960: Coriándoli
  • 1960: Tintarella di Luna
  • 1960: Il cielo in una stanza
  • 1961: Due note
  • 1962: Moliendo café
  • 1962: Renato
  • 1963: Stessa spiaggia, stesso mare
  • 1964: 20 successi di Mina
  • 1964: Mina
  • 1964: Mina n.º 7
  • 1965: Studio Uno
  • 1965: Mina interpretata da Mina
  • 1965: Mina & Gaber: un’ora con loro
  • 1966: Canta Nápoli
  • 1966: Studio Uno 66
  • 1966: Mina 2
  • 1967: Sabato sera - Studio Uno '67
  • 1967: 4 anni di successi
  • 1967: Dedicato a mio padre
  • 1968: Alla Bussola dal vivo
  • 1968: Le più belle canzoni italiane interpretate da Mina
  • 1968: Canzoníssima '68
  • 1969: I discorsi
  • 1969: For you
  • 1969: Incontro con Mina
  • 1969: Bugiardo più che mai... più incosciente che mai...
  • 1970: Canta o Brasil
  • 1970: Quando tu mi spiavi in cima a un batticuore
  • 1971: Del mio meglio
  • 1971: Mina
  • 1972: Cinquemilaquarantatre
  • 1972: Dalla Bussola 1+1
  • 1972: Altro 1+1
  • 1973: Piccola storia della canzone italiana
  • 1973: Del mio meglio n.2
  • 1973: Frutta e verdura
  • 1973: Amanti di valore
  • 1974: Mina®
  • 1974: Baby Gate
  • 1975: Del mio meglio n.3
  • 1975: La mina
  • 1975: Mina canta Lucio
  • 1976: Singolare
  • 1976: Plurale
  • 1977: Del mio meglio n.º 4
  • 1977: Mina quasi Jannacci
  • 1977: Mina con bignè
  • 1978: Di tanto in tanto
  • 1978: Mina live '78
  • 1979: Del mio meglio n.º 5
  • 1979: Attila vol.1-2
  • 1980: Kyrie vol.1-2
  • 1981: Del mio meglio n.º 6
  • 1981: Salomé vol. 1-2
  • 1982: Italiana vol. 1-2
  • 1983: Del mio meglio n.º 7
  • 1983: Mina 25 vol. 1-2
  • 1984: Catene vol. 1-2
  • 1985: Del mio meglio n.º 8
  • 1985: Finalmente ho conosciuto il conte Dracula
  • 1986: Si, buana
  • 1987: Del mio meglio n.º 9
  • 1987: Rane supreme
  • 1988: Oggi ti amo di più
  • 1988: Ridi pagliaccio vol. 1-2
  • 1989: Uiallalla vol. 1-2
  • 1990: Ti conosco mascherina
  • 1991: Caterpillar vol. 1-2
  • 1992: Sorelle lumière
  • 1993: Mina canta i Beatles
  • 1993: Lochness vol. 1-2
  • 1994: Mina canta Battisti
  • 1995: Canzoni d'autore
  • 1995: Pappa di latte - vol.1-2
  • 1996: Cremona
  • 1996: Napoli
  • 1997: Minantologia
  • 1997: Leggera
  • 1998: Gold 1&2
  • 1998: Sanremo
  • 1998: Mina Celentano
  • 1998: Mina Celentano - Buon Natale
  • 1998: Studio collection
  • 1998: Nostalgias
  • 1999: Gold 2
  • 1999: Olio
  • 1999: N°Zero
  • 2000: Love collection
  • 2000: Per wind
  • 2000: Dalla Terra
  • 2001: Colección Latina
  • 2001: Sconcerto
  • 2001: Oggi sono io
  • 2002: Veleno
  • 2003: In duo
  • 2003: Don't Call Me Baby
  • 2003: Napoli secondo estratto
  • 2003: Napoli primo, secondo e terzo estratto
  • 2004: Platinum collection
  • 2004: Una Mina d'amore
  • 2005: Bula bula
  • 2005: L'allieva
  • 2006: Platinum collection 2
  • 2006: Ti amo
  • 2006: Bau
  • 2006: Ascoltami, guardami
  • 2007: Todavía
  • 2009: Sulla tua bocca lo dirò
  • 2009: Riassunti d'amore
  • 2009: Facile
  • 2010: Caramella

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar