Abrir o menú principal

Mermelada foi un grupo de rock e rhythm and blues formado nos anos setenta no barrio de Chamberí en Madrid.

Mermelada
OrixeMadrid, España España
Período1977 - 1994
Xénero(s)rock
rhythm and blues
Selo(s) discográfico(s)Chapa Discos
Zafiro
Ariola
PDI-Victoria
Urantia
Don Lucena
MembrosJavier Teixidor
Daniel Montemayor
Antonio Melgar
Juan Carlos Camacho
Antigos membrosAntonio Yenes
Javier Encinas

HistoriaEditar

O seu nome orixinal foi "Mermelada de Lentejas", e o seu líder foi Javier Teixidor, en 1978 editaron o seu primeiro single (Dáme la botella e Marta) co selo Chapa.

Aínda que formou parte dos grupos de rock urbano do chamado Rrollo, relacionáronse tamén cos da chamada polos medios movida madrileña, tocando no concerto de homenaxe a Canito e fornecendo o equipo de amplificación de devandito concerto.

Rebautizados como Marmelada desde 1979, ese ano publican dous novos singles e o seu primeiro álbum Coge el tren que contén tanto temas propios como versións. A finais dese ano entra no grupo como baixista Jorge Lafuente substituíndo a Daniel Montemayor durante dous anos.

Tras sacar á luz o álbum A punto en 1981, asinan novo contrato con outra dioscográfica editan Marmelada (1983). Nese momento, Javier Encinas e Antonio Yenes son substituídos respectivamente por Antonio Melgar e Juan Carlos Camacho.

MembrosEditar

  • Javier Teixidor (guitarra).
  • Daniel Montemayor (baixo).
  • Antonio Melgar (batería).
  • Juan Carlos Camacho (voz e guitarra).

Membros anterioresEditar

  • Antonio Yenes (batería).
  • Javier Encinas (saxo).

DiscografíaEditar

ÁlbumsEditar

* ''Coge el tren'' (1979) Zafiro
* ''A punto'' (1981) Zafiro
* ''Confianza'' (1983) Ariola
* ''Mermelada'' (1983)
* ''Recomendable'' (1986) PDI-Victoria
* ''Fiebre'' (1987) PDI-Victoria
* ''En el calor'' (1988) PDI-Victoria
* ''Seis y Nueve'' (1991) Urantia
* ''Nueve bajo cero'' (1992) PDI-Victoria
* ''Número uno'' (1994) Don Lucena

SinxelosEditar

* ''Mermelada de lentejas'' (1978)
* ''Mermelada'' (1979)

Véxase taménEditar

Outros artigosEditar

Ligazóns externasEditar