Abrir o menú principal

Maureen Stapleton

actriz estadounidense

Lois Maureen Stapleton, nada en Troy (Nova York) o 21 de xuño de 1925 e finada en Lenox (Massachusetts) o 13 de marzo de 2006 foi unha actriz estadounidense.

Maureen Stapleton
Maureen Stapleton Charles Durning Queen of the Stardust Ballroom.jpg
Maureen Stapleton e Charles Durning en Queen of the Stardust Ballroom.
Nome completoLois Maureen Stapleton
Nacemento21 de xuño de 1925
LugarTroy, Nova York
Falecemento13 de marzo de 2006 (80 anos)
LugarLenox, Massachusetts
Causadoença pulmonar
NacionalidadeEstados Unidos de América Estados Unidos
Educada enActors Studio
Cónxuxe(s)Max Allentuck (1949-1959)
David Rayfiel (1963-1966)
ProfesiónActriz
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Mudouse a Nova York aos dezaoito anos e comezou a traballar como modelo. Debutou en Broadway en 1946. Cinco anos despois gañou un Tony polo seu papel en The Rose Tattoo.

A súa carreira no cinema foi máis limitada, a pesar do seu éxito. En 1981 gañou o Oscar á mellor actriz secundaria por Reds, de Warren Beatty, no que interpretou a anarquista Emma Goldman.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1958 Lonelyhearts
1959 The Fugitive Kind
1961 Vu du pont
1963 Bye Bye Birdie
1970 Airport
1971 Plaza Suite
1972 Dig
1978 Interiors
1979 The Runner Stumbles
The Gathering Part II
Lost and Found
1981 Reds
The Fan
On the Right Track
1984 Johnny Dangerously
1985 Cocoon
1986 Heartburn
The Money Pit
1987 Nuts
Made in Heaven
Sweet Lorraine
1988 Doin' Time on Planet Earth
Cocoon: The Return
1992 Passed Away
1994 Trading Mom
The Last Good Time
1997 Addicted to Love
1998 Wilbur Falls
2003 Living and Dining

Véxase taménEditar