Abrir o menú principal

Mötley Crüe é unha banda estadounidense de heavy metal formada en Los Angeles, California en 1981. O grupo foi creado polo baixista Nikki Sixx e o batería Tommy Lee, aos que posteriormente se lles unirían o guitarrista Mick Mars e o vocalista Vince Neil. Mötley Crüe ten vendidos máis de 80 millóns de discos en todo o mundo, 25 deles só nos Estados Unidos.

Mötley Crüe
Crue CIMG4784.JPG
OrixeLos Angeles, California, Flag of the United States.svg
Período1981 - actualidade
Xénero(s)heavy metal, glam metal, hard rock
Selo(s) discográfico(s)Mötley, Eleven Seven Music, Elektra, Leathür, Warner Music Group, Roadrunner
MembrosMick Mars
Nikki Sixx
Vince Neil
Tommy Lee
Antigos membrosJohn Corabi
Randy Castillo
Páxina webhttp://www.motley.com/

Os membros da banda adoitan a destacar polos seus estilos de vida hedonistas e as personaxes que interpretan. Todos os membros orixinais tiveron numerosos problemas coa lei, pasaron tempo no cárcere ou sufriron de alcoholismo ou adición a drogas.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Too Fast for Love 1981 Leathür Records, Elektra Records
Shout at the Devil 1983 Elektra Records
Theatre of Pain 1985 Elektra Records
Girls, Girls, Girls 1987 Elektra Records
Dr. Feelgood 1989 Elektra Records
Mötley Crüe 1994 Elektra Records
Generation Swine 1997 Elektra Records
New Tattoo 2000 Mötley Records, Eleven Seven Records
Saints of Los Angeles 2008 Mötley Records, Eleven Seven Records

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar