Lista de rañaceos en Nova York

artigo de listas da Wikimedia

Esta é unha lista dos 40 rañaceos máis altos de Nova York:

O One World Trade Center, dende 2014 o edificio máis alto de Nova York e dos Estados Unidos.
Rañaceos dende o Central Park.
Posto Edificio Imaxe Altura Número de andares Ano de inauguración Notas
1 One World Trade Center View to One World Trade Center.jpg 541 m 104 2014 Edificio máis alto dos Estados Unidos e do hemisferio occidental.
2 Central Park Tower Central Park Tower from WSH 2020-04 jeh.jpg 472 m
98
2020
Edificio residencial máis alto do mundo.
3 111 West 57th Street 111 W57 fr W60 2019-12 jeh.jpg 435 m
84
2021
Tamén coñecido como Steinway Tower. É o rañaceos máis esvelto do mundo.
4 One Vanderbilt One Vanderbilt 42 Street.jpg 427 m
59
2020
5 432 Park Avenue 432 Park Avenue, NY (cropped).jpg 426 m 85 2015 Foi o rañaceos residencial máis alto do mundo entre 2015 e 2020.
6 30 Hudson Yards 30 Hudson Yards 2019.jpg 387 m
101
2019
7 Empire State Building Empirestatebuildingfrombrooklynnewyork.jpg 381 m 102 1931 Foi o edificio máis alto do mundo entre 1931 e 1971.
8 Bank of America Tower Bank of America tower.jpg 366 m 54 2008
9 3 World Trade Center Three World Trade Center, New York, NY.jpg 329 m 80 2018
10 53W53 53w53Aug9.jpg 320 m 77 2019
12= Chrysler Building Chrysler Building by David Shankbone Retouched.jpg 319 m 77 1930 Edificio máis alto do mundo entre 1930 e 1931. Foi tamén o primeiro en superar os 300 metros de altura.
12= The New York Times Building Ny-times-tower.jpg 319 m 52 2007 Sede do xornal The New York Times.
14 35 Hudson Yards 35 Hudson Yards.jpg 308 m 72
2019
15 One57 One57 from Columbus Circle, May 2014.png 306 m 75 2014
16 1 Manhattan West ManhattanWestTower1(2-3-2019) .jpg 303 m 67
2019
17 Four World Trade Center 4 WTC May 17 2013.jpg 298 m 65 2014
18 220 Central Park South 220 Central Park South April 2018.jpg 290 m 69 2018
19 70 Pine Street American International Building3.JPG 290 m 66 1932
20 30 Park Place 30 Park Place New York NY 2015 06 10 08.jpg 286 m 67 2016
21 40 Wall Street 40 Wall Street.jpg 283 m 70 1930 Edificio máis alto do mundo en 1930.
22 Citigroup Center Citigroup center.jpg 279 m 59 1977
23 15 Hudson Yards 15 Hudson Yards June 2018.jpg 278 m
70
2018
24 125 Greenwich Street Church Trinity Liberty Sts td (2018-12-13) 03 - 125 Greenwich Street.jpg 278 m 72
2020
25 425 Park Avenue 425ParkNYC.jpg 273 72 2020
26 10 Hudson Yards 10 Hudson Yards Completed.jpg 268 m 52 2016
27 8 Spruce Street Beekman Tower fr BB jeh.jpg 265 m 72 2011
28 Trump World Tower Trump World Tower from Long Island.jpg 262 m 72 2001
29 30 Rockefeller Plaza GE Building Oct 2005.jpg 259 m 69 1933
30 One Manhattan Square One Manhattan Square July 2018.jpg 258 m 72 2019
31 56 Leonard Street 56 Leonard Street New York NY 2015 06 10 03.jpg 250 m 57 2016
32 CitySpire Center Cityspire Metro Carnegie tower 55 jeh ShiftNcut.jpg 248 m 75 1987
33 One Chase Manhattan Plaza One Chase Manhattan Plaza 1.jpg 248 m 60 1961
34 Conde Nast Building 4timessquare 23may2005.JPG 247 m 48 1999
35 MetLife Building Grand Central Terminal MetLife Building Park Ave viaduct Summer Streets.jpg 246 m 60 1963
36 731 Lexington Avenue Bloomberg tower.jpg 246 m 54 2005
37 138 East 50th Street 138E50thNYC.jpg 245 m
64
2019
38 Woolworth Building Woolworth bldg nov2005c.jpg 241 m 57 1913 Edificio máis alto do mundo entre 1913 e 1930.
39 520 Park Avenue 520 Park Avenue April 2018.jpg 238 m 54
2018
40 One Worldwide Plaza Wwp50roof.JPG 237 m 50 1989

Cronoloxía dos edificios máis altosEditar

Edificio Imaxe Altura Número de andares Anos como o máis alto
New York World Building   94 m 20 1890 - 1894
Manhattan Life Insurance Building   106 m 18 1894 - 1899
Park Row Building   119 m 30 1899 - 1908
Singer Building   187 m 47 1908 - 1909
Metropolitan Life Insurance Company Tower   213 m 50 1909 - 1913
Woolworth Building   241 m 57 1913 - 1930
40 Wall Street   283 m 70 1930