Abrir o menú principal

Lista de países por PIB nominal per cápita

GDP nominal per capita world map IMF figures for year 2006.png

Esta é unha listaxe de países do mundo ordenada segundo o seu produto interno bruto (PIB) a prezos nominais per cápita, significando a suma de todos os bens e servizos finais producidos por un país nun ano, dividido pola poboación media do mesmo ano.

O PIB nominal per capita non pode servir para a comparación da riqueza relativa entre distintos países dado que as fluctuaciones conxunturais entre distintas divisas crean unha ilusión monetaria. Por esa razón, para a comparación da riqueza relativa entre distintos países os economistas recomendan usar PIB per capita en paridade de poder adquisitivo.

Así por exemplo, se se compara o PIB per capita nominal de España, co de Israel obsérvase que no ano 2001 o valor de Israel era de 18.311 dólares per capita, mentres que o de España era de 15.081 (segundo os datos de FMI).

Con todo, na previsión de FMI para o ano 2006, os PIB nominais per capita de España e Israel son de 29.266 e 19.878 respectivamente. O factor clave no cambio da situación, débese á variación entre o Euro e Novo shekel (variación superior ao 30%) a cal non afecta ao crecemento real da economía de cada país.

O PIB per capita PPA (paridade de poder adquisitivo) dá unha idea máis exacta, se se quere comparar a riqueza que a economía de distintos países xera por habitante, pois a renda xerada por cada cidadán só pode apreciarse plenamente en relación aos bens e servizos que poden obterse a cambio da mesma. Así, os valores con independencia da ilusión monetaria, revelan un nivel de riqueza similar entre ambos os países: Israel 24.357; España 27.542 en 2006.

Valores estimados polo FMIEditar

A seguinte táboa inclúe aos estados membros do Fondo Monetario Internacional dos cales tense información.

País PIB (nominal)
per cápita
2006
en USD
PIB
(nominal)
per cápita
2007
(estimado)
en USD
1   Luxemburgo 87.955 98.301
2   Noruega 72.306 74.848
3   Qatar 62.914 65.114
4   Islandia 54.858 58.185
5   Irlanda 52.440 58.168
6   Suíza 51.771 53.352
7   Dinamarca 50.965 55.603
8   Estados Unidos 44.190 45.490
9   Suecia 42.383 46.400
10   Países Baixos 40.571 43.386
11   Finlandia 40.197 42.878
12   Reino Unido 39.213 43.735
13   Austria 38.961 42.126
14   Canadá 38.951 38.382
15   Bélxica 37.214 39.798
16   Australia 36.553 39.320
17   Francia 35.404 37.899
18   Alemaña 35.204 37.476
19   Xapón 34.188 33.668
20   Emiratos Árabes Unidos 33.397 34.283
21   Italia 31.791 34.120
22   Kuwait 31.051 29.775
23   Brunei 30.298 31.248
24   Singapur 29.917 32.506
25   España 27.767 30.289
26   Grecia 27.610 30.603
27   Hong Kong (China) 27.466 28.982
28   Nova Zelandia 24.943 27.285
29   Chipre 23.676 26.089
30   Bahrein 21.447 22.910
31   Israel 20.399 21.220
32   Bahamas 18.917 19.895
33   Eslovenia 18.610 20.465
34   Portugal 18.465 20.029
35   Corea do Sur 18.392 19.485
36   Taiwan 15.482 15.759
37   Trinidad e Tobago 15.355 16.675
38   Malta 15.293 15.461
39   Arabia Saudita 14.715 14.616
40   República Checa 13.848 15.662
41   Omán 13.846 14.583
42   Estonia 12.203 14.585
43   Barbados 12.154 13.331
44   San Cristobo e Neves 11.741 12.659
45   Antiga e Barbuda 11.685 12.331
46   Hungría 11.340 12.433
47   Eslovaquia 10.158 12.802
48   Croacia 9.558 10.676
49   Seychelles 9.051 8.428
50   Polonia 8.890 9.594
51   Chile 8.864 9.026
52   Lituania 8.610 10.005
53   Letonia 8.550 10.555
54   Libia 8.430 9.977
55   México 8.066 8.530
56   Guinea Ecuatorial 7.802 7.032
57   Botswana 6.869 7.598
58   Rusia 6.856 8.209
59   Venezuela 6.833 8.740
60   Gabón 6.527 6.517
61   Líbano 6.110 6.305
62   Uruguai 6.007 6.477
63   Malaisia 5.718 5.982
64   Brasil 5.717 6.220
65   Santa Lucía 5.650 6.053
66   Romanía 5.633 7.311
67   Arxentina 5.458 6.278
68   Turquía 5.408 5.882
69   Suráfrica 5.384 5.680
70   Panamá 5.211 5.572
71   Mauricio 5.129 5.582
72   Casaquistán 5.113 6.059
73   Grenada 4.989 5.328
74   Costa Rica 4.858 4.969
75   San Vicente e as Granadinas 4.360 4.740
76   Turkmenistán 4.280 5.055
77   Serbia 4.220 4.790
78   Dominica 4.181 4.365
79   Suriname 4.081 4.254
80   Belize 4.028 4.139
81   Bulgaria 3.995 4.704
82   Xamaica 3.952 4.100
83   Belarús 3.808 3.958
84   República Dominicana 3.653 3.774
85   Fidxi 3.454 3.628
86   Alxeria 3.413 3.417
87   Perú 3.374 3.584
88   Tailandia 3.136 3.304
89   Namibia 3.084 3.254
90   Macedonia do Norte 3.059 3.427
91   Irán 3.046 3.184
92   Ecuador 2.987 3.080
93   Tunisia 2.982 3.240
94   Albania 2.899 3.210
95   Colombia 2.888 3.144
96   Maldivas 2.864 3.157
97   Angola 2.758 3.391
98   O Salvador 2.619 2.759
99   Xordania 2.544 2.778
100   Bosnia e Hercegovina 2.533 2.736
101   Guatemala 2.508 2.626
102   Cabo Verde 2.371 2.657
103   Acerbaixán 2.336 3.356
104   Suacilandia 2.301 2.343
105   Ucraína 2.274 2.649
106   Tonga 2.189 2.279
107   República do Congo 2.147 1.708
108   China 2.001 2.310
109   Samoa 1.959 2.047
110   Armenia 1.889 2.209
111   Marrocos 1.886 2.028
112   Xeorxia 1.779 2.123
113   Vanuatu 1.737 1.842
114   Siria 1.645 1.778
115   Indonesia 1.640 1.812
116   Exipto 1.489 1.755
117   Paraguai 1.483 1.526
118   Sri Lanka 1.355 1.549
119   Filipinas 1.345 1.503
120   Bután 1.254 1.444
121   Honduras 1.213 1.300
122   Güiana 1.147 1.226
123   Bolivia 1.125 1.212
124   Mongolia 1.081 1.214
125   Sudán 1.037 1.269
126   Djibuti 1.028 1.091
127   Camerún 1.002 1.062
128   Moldavia 957 1.055
129   Costa do Marfil 939 995
130   Zambia 922 831
131   Mauritania 921 893
132   Nicaragua 908 940
133   Paquistán 830 893
134   India 797 871
135   Senegal 774 847
136   Nixeria 770 827
137   Vietnam 723 798
138   Papúa Nova Guinea 708 685
139   Chad 707 647
140   Iemen 693 772
141   Kenya 681 762
142   Lesotho 679 712
143   Illas Salomón 649 696
144   Comores 642 682
145   Kiribati 630 634
146   Benín 625 684
147   Uzbekistán 605 700
148   Ghana 602 682
149   Laos 583 649
150   Kirguistán 542 625
151   Haití 528 590
152   Camboxa 503 555
153   Malí 485 523
154   San Tomé e Príncipe 474 530
155   Zimbabwe 472 1.558
156   Bangladesh 451 486
157   Burkina Faso 451 504
158   Taxikistán 441 489
159   Mozambique 364 382
160   República Centroafricana 355 380
161   Timor Oriental 350 474
162   Togo 350 369
163   Guinea 347 366
164   Nepal 339 358
165   Afganistán 335 383
166   Tanzania 335 362
167   Gambia 325 348
168   Uganda 316 339
169   Madagascar 299 328
170   Níxer 274 298
171   Ruanda 261 287
172   Serra Leona 254 264
173   Eritrea 244 293
174   Myanmar 230 238
175   Guinea-Bissau 187 203
176   Liberia 185 193
177   Etiopía 177 203
178   Malawi 171 179
179   República Democrática do Congo 144 147
180   Burundi 119 128

Véxase taménEditar