Abrir o menú principal

Lista de ministros de Economía e Facenda de España


Reinado de Xosé I (marzo de 1808 - xuño de 1813)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Miguel José Azanza y Alegría Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

28 de marzo de 1808 7 de xullo de 1808
Francisco Cabarrús Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

7 de xullo de 1808 27 de abril de 1810
José Martínez de Hervás Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

26 de abril de 1810 7 de agosto de 1810 Interino
Gonzalo O'Farril Herrera Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

7 de agosto de 1810 31 de agosto de 1810 Interino
Francisco Angulo Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

31 de agosto de 1810 27 de xuño de 1813

Xunta Central Suprema e Gubernativa do Reino (outubro de 1808 - maio de 1814)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Francisco de Saavedra y Sangronis Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

15 de outubro de 1808 30 de outubro de 1809
Nicolás Ambrosio Garro y Arizcun Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

2 de novembro de 1809 2 de xullo de 1810
Nicolás María Sierra Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

2 de xullo de 1810 13 de novembro de 1810
José Company Pérez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

13 de novembro de 1810 14 de xaneiro de 1811
José Canga Argüelles Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

14 de xaneiro de 1811 6 de febreiro de 1812
Antonio Ranz Romanillos Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

6 de febreiro de 1812 22 de abril de 1812
José Vázquez de Figueroa Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

22 de abril de 1812 23 de xuño de 1812
Luis María Salazar Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

23 de xuño de 1812 1 de outubro de 1812
Cristóbal Góngora Fernández Delgado Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

1 de outubro de 1812 30 de marzo de 1813
Tomás José González Carvajal Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

30 de marzo de 1813 24 de agosto de 1813
Julián Fernández Navarrete y

Jiménez de Tejada

Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

24 de agosto de 1813 4 de maio de 1814 Interino

Reinado de Fernando VII (maio de 1814 - setembro de 1833)Editar

Sexenio absolutista (maio de 1814 - marzo de 1820)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Luis María Salazar Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

4 de maio de 1814 29 de maio de 1814 2ª vez
Cristóbal Góngora Fernández Delgado Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

29 de maio de 1814 23 de setembro de 1814 2ª vez
Juan Pérez Villaamil Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

23 de setembro de 1814 2 de febreiro de 1815 Interino
Felipe González Vallejo Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

2 de febreiro de 1815 10 de decembro de 1815
Francisco García Luna Peinado Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

21 de abril de 1815 10 de decembro de 1815 Oficial habilitado
José Ibarra Mateo Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

10 de decembro de 1815 27 de xaneiro de 1816
Manuel López Araujo Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

27 de xaneiro de 1816 23 de decembro de 1816
Martín de Garay Perales Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

23 de decembro de 1816 14 de setembro de 1818 Interino
José Imaz Baquedano Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

14 de setembro de 1818 3 de novembro de 1819 Interino
Antonio González Salmón Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

3 de novembro de 1819 22 de marzo de 1820

Trienio liberal (marzo de 1820 - outubro de 1823)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
José Canga Argüelles Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

22 de marzo de 1820 2 de marzo de 1821 2ª vez
Luis Sorela Carcaño Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

2 de marzo de 1821 4 de marzo de 1821 Interino
Antonio Barata Barata Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

4 de marzo de 1821 31 de outubro de 1821
Ángel Vallejo Villalón Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

31 de outubro de 1821 8 de xaneiro de 1822 Interino
José Imaz Baquedano Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

8 de xaneiro de 1822 11 de xaneiro de 1822 2ª vez
Luis Sorela Carcaño Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

11 de xaneiro de 1822 24 de xaneiro de 1822 Interino; 2ª vez
Luis López Ballesteros Varela Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

24 de xaneiro de 1822 30 de xaneiro de 1822
Luis Sorela Carcaño Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

30 de xaneiro de 1822 28 de febreiro de 1822 Interino; 3ª vez
Felipe Sierra Pambley Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

28 de febreiro de 1822 5 de agosto de 1822
Antonio Martínez Martínez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

5 de agosto de 1822 6 de agosto de 1822
Mariano Egea Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

6 de agosto de 1822 28 de abril de 1823 Interino
Lorenzo Calvo de Rozas Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

28 de febreiro de 1823 20 de abril de 1823
Manuel Cortés Aragón Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

28 de abril de 1823 12 de maio de 1823 Interino
Juan Antonio Yandiola Garay Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

13 de maio de 1823 30 de setembro de 1823

Década ominosa (outubro de 1823 - setembro de 1833)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Juan Bautista Erro y Azpiroz Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

26 de setembro de 1823 2 de decembro de 1823
Luis López Ballesteros Varela Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

2 de decembro de 1823 30 de setembro de 1832 2ª vez
Victoriano de Encima Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

1 de outubro de 1832 24 de marzo de 1833
Antonio Martínez Martínez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

25 de marzo de 1833 27 de decembro de 1833 2ª vez

Reinado de Isabel II (setembro de 1833 - setembro de 1868)Editar

Rexencia de Mª Cristina de Borbón (setembro de 1833 - outubro de 1840)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Francisco Javier de Burgos Olmo Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

27 de decembro de 1833 15 de xaneiro de 1834 Interino
José Aranalde Gorbieta Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

15 de xaneiro de 1834 7 de febreiro de 1834 Interino
José Imaz Baquedano Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

7 de febreiro de 1834 18 de xuño de 1834 3ª vez
José María Queipo de Llano Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

18 de xuño de 1834 13 de xuño de 1835
Juan Álvarez Mendizábal Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

13 de xuño de 1835 15 de maio de 1836
José Ventura de Aguirre Solarte Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

15 de maio de 1836 14 de agosto de 1836
Mariano Egea Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

14 de agosto de 1836 11 de setembro de 1836 2ª vez
Juan Álvarez Mendizábal Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

11 de setembro de 1836 18 de agosto de 1837 2º vez
Pío Pita Pizarro Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

27 de marzo de 1837 9 de xullo de 1837
José María Pérez Quintana Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

1 de outubro de 1837 7 de outubro de 1837
Alejandro Mon y Menéndez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

16 de decembro de 1837 6 de setembro de 1838 Partido Moderado
José Vigil de Quiñones de León Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

6 de setembro de 1838 21 de novembro de 1838
Pío Pita Pizarro Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

6 de decembro de 1838 10 de maio de 1839 2º vez
José Ferraz y Cornel Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

10 de maio de 1839 12 de maio de 1839
Domingo Jiménez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

12 de maio de 1839 19 de agosto de 1839
José Ferraz y Cornel Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

19 de agosto de 1839 20 de agosto de 1839 2º vez
José Primo de Rivera Ortiz de Pinedo Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

20 de agosto de 1839 3 de setembro de 1839
José San Millán Coronel Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

3 de setembro de 1839 8 de abril de 1840
Ramón de Santillán González Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

8 de abril de 1840 20 de xullo de 1840
José Ferraz y Cornel Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

20 de xullo de 1840 19 de agosto de 1840 3º vez
José María Secades del Rivero Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

19 de agosto de 1840 11 de setembro de 1840
Domingo Jiménez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

11 de setembro de 1840 16 de setembro de 1840 2ª vez

Rexencia de Espartero (outubro de 1840 - xullo de 1843)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Agustín Fernández Gamboa Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

3 de outubro de 1840 6 de marzo de 1841
Joaquín María Ferrer Cafranga Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

6 de marzo de 1841 20 de maio de 1841 Interino
Pedro Surrá y Rull Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

21 de maio de 1841 25 de maio de 1842
Antonio María del Valle Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

26 de maio de 1842 17 de xuño de 1842 Interino
Ramón María Calatrava Peinado Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

17 de xuño de 1842 9 de maio de 1843
Mateo Miguel Ayllón Alonso Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

9 de maio de 1843 19 de maio de 1843
Juan Álvarez Mendizábal Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

19 de maio de 1843 30 de xullo de 1843 3ª vez

Reinado efectivo de Isabel IIEditar

Década Moderada (xullo de 1843 - xullo de 1854)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Mateo Miguel Ayllón Alonso Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

24 de xullo de 1843 5 de novembro de 1843 2ª vez
Manuel Cantero San Vicente Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

24 de novembro de 1843 1 de decembro de 1843 Partido Progresista
José Díaz de Serralde Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

1 de decembro de 1843 10 de decembro de 1843 Interino
Juan José García Carrasco Gómez Benítez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

10 de decembro de 1843 3 de maio de 1844
Alejandro Mon y Menéndez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

3 de maio de 1844 12 de febreiro de 1846 Partido Moderado 2ª vez
Manuel María Sierra Moya Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

12 de febreiro de 1846 15 de febreiro de 1846 Interino
José de la Peña y Aguayo Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

15 de febreiro de 1846 16 de marzo de 1846
Francisco de Paula Orlando Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

16 de marzo de 1846 4 de abril de 1846
Manuel María Sierra Moya Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

5 de abril de 1846 12 de abril de 1846 2ª vez
Alejandro Mon y Menéndez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

12 de abril de 1846 28 de xaneiro de 1847 Partido Moderado 3ª vez
Ramón de Santillán González Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

28 de xaneiro de 1847 28 de marzo de 1847
José de Salamanca y Mayol Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

28 de marzo de 1847 4 de outubro de 1847
Francisco de Paula Orlando Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

4 de outubro de 1847 24 de decembro de 1847 2ª vez
Manuel Bertrán de Lis y Ribes Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

24 de decembro de 1847 15 de xuño de 1848
Francisco de Paula Orlando Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

15 de xuño de 1848 11 de agosto de 1848 3ª vez
Alejandro Mon y Menéndez Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

11 de agosto de 1848 19 de agosto de 1849 Partido Moderado 4ª vez
Juan Bravo Murillo Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

19 de agosto de 1849 18 de outubro de 1849
Vicente Armesto Hernández Secretaría de Estado e

do Despacho Universal de Facenda

19 de outubro de 1849 20 de outubro de 1849
Juan Bravo Murillo Ministerio de Facenda 20 de outubro de 1849 29 de novembro de 1850 2ª vez
Manuel Seijas Lozano Ministerio de Facenda 29 de novembro de 1850 14 de xaneiro de 1851
Juan Bravo Murillo Ministerio de Facenda 14 de xaneiro de 1851 14 de decembro de 1852 3ª vez
Gabriel Aristizábal Reutt Ministerio de Facenda 14 de decembro de 1852 10 de xaneiro de 1853
Alejandro Llorente y Lannas Ministerio de Facenda 10 de xaneiro de 1853 14 de abril de 1853
Manuel Bermúdez de Castro y Díez Ministerio de Facenda 14 de abril de 1853 21 de xuño de 1853
Luis María Pastor Copo Ministerio de Facenda 21 de xuño de 1853 19 de setembro de 1853
Jacinto Félix Domenech Ministerio de Facenda 19 de setembro de 1853 17 de xullo de 1854

Bienio Progresista (xullo de 1854 - xullo de 1856)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Manuel Cantero San Vicente Ministerio de Facenda 17 de xullo de 1854 20 de xullo de 1854 Partido Progresista 2ª vez
José Manuel Collado y Parada Ministerio de Facenda 30 de xullo de 1854 28 de decembro de 1854
Juan Mata Sevillano Fraile Ministerio de Facenda 28 de decembro de 1854 21 de xaneiro de 1855
Pascual Madoz Ibáñez Ministerio de Facenda 21 de xaneiro de 1855 6 de xuño de 1855
Juan Faustino Bruil Olliarburu Ministerio de Facenda 6 de xuño de 1855 7 de febreiro de 1856
Francisco Santa Cruz Ministerio de Facenda 7 de febreiro de 1856 14 de xullo de 1856 Partido Liberal

Bienio Moderado e gobernos da Unión Liberal (xullo de 1856 - marzo de 1863)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Manuel Cantero San Vicente Ministerio de Facenda 14 de xullo de 1856 20 de setembro de 1856 Partido Progresista 3ª vez
Pedro Salaverría Charitu Ministerio de Facenda 20 de setembro de 1856 12 de outubro de 1856 Partido Moderado
Manuel García Barzanallana Ministerio de Facenda 12 de outubro de 1856 15 de outubro de 1856
Victorio Fernández Lascoiti Fourquet Ministerio de Facenda 15 de outubro de 1856 25 de outubro de 1856
Alejandro Mon y Menéndez Ministerio de Facenda 25 de outubro de 1856 14 de xaneiro de 1858 Partido Moderado 5ª vez
José Sánchez Ocaña López Ontiveros Ministerio de Facenda 14 de xaneiro de 1858 30 de xuño de 1858
Pedro Salaverría Charitu Ministerio de Facenda 30 de xuño de 1858 2 de marzo de 1863 Partido Moderado 2ª vez
José de Sierra Cárdenas Ministerio de Facenda 2 de marzo de 1863 4 de agosto de 1863
Manuel Moreno López Ministerio de Facenda 4 de agosto de 1863 13 de outubro de 1863
Victorio Fernández Lascoiti Fourquet Ministerio de Facenda 13 de outubro de 1863 17 de xaneiro de 1864 2ª vez
Juan Bautista Trupita Jiménez Cisneros Ministerio de Facenda 17 de xaneiro de 1864 1 de marzo de 1864
Pedro Salaverría Charitu Ministerio de Facenda 1 de marzo de 1864 2 de marzo de 1863 Partido Moderado 3ª vez

Crise final do reinado (marzo de 1863- setembro de 1868)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Manuel García Barzanallana Ministerio de Facenda 2 de marzo de 1863 20 de febreiro de 1865 2ª mandato
Alejandro de Castro Casal Ministerio de Facenda 20 de febreiro de 1865 21 de xuño de 1865
Manuel Alonso Martínez Ministerio de Facenda 21 de xuño de 1865 28 de maio de 1866
Antonio Cánovas del Castillo Ministerio de Facenda 28 de maio de 1866 10 de xullo de 1866 Partido Conservador
Manuel García Barzanallana Ministerio de Facenda 10 de xullo de 1866 10 de febreiro de 1868 3ª mandato
José Sánchez Ocaña López Ontiveros Ministerio de Facenda 10 de febreiro de 1868 23 de abril de 1868
Manuel Orovio Echagüe Ministerio de Facenda 23 de abril de 1868 30 de setembro de 1868

Sexenio Democrático (setembro de 1868 - febreiro de 1873)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
José Magaz y Jaime Ministerio de Facenda 20 de setembro de 1868 30 de setembro de 1868 Interino
Laureano Figuerola Ballester Ministerio de Facenda 8 de outubro de 1868 13 de xullo de 1869
Constantino de Ardanaz y Undabarrena Ministerio de Facenda 13 de xullo de 1869 1 de novembro de 1869
Laureano Figuerola Ballester Ministerio de Facenda 1 de novembro de 1869 2 de decembro de 1870 2º mandato
Segismundo Moret y Prendergast Ministerio de Facenda 2 de decembro de 1870 10 de xullo de 1871 Partido Liberal
Práxedes Mateo Sagasta Ministerio de Facenda 10 de xullo de 1871 24 de xullo de 1871
Servando Ruiz Gómez y González Llanos Ministerio de Facenda 24 de xullo de 1871 5 de outubro de 1871
Santiago de Angulo Ortiz de Traspeña Ministerio de Facenda 5 de outubro de 1871 20 de febreiro de 1872
Juan Francisco Camacho de Alcorta Ministerio de Facenda 20 de febreiro de 1872 26 de maio de 1872 Partido Liberal
José Elduayen Gorriti Ministerio de Facenda 26 de maio de 1872 13 de xuño de 1872 Partido Conservador
Servando Ruiz Gómez y González Llanos Ministerio de Facenda 13 de xuño de 1872 19 de decembro de 1872 2ª mandato
José Echegaray Eizaguirre Ministerio de Facenda 19 de decembro de 1872 24 de febreiro de 1873

Iª República (febreiro de 1873 - decembro de 1874)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Juan Tutau y Verges Ministerio de Facenda 24 de febreiro de 1873 11 de xuño de 1873
Teodoro Ladico y Font Ministerio de Facenda 11 de xuño de 1873 28 de xuño de 1873
José Carvajal Hué Ministerio de Facenda 28 de xuño de 1873 4 de setembro de 1873
Manuel Pedregal y Cañedo Ministerio de Facenda 4 de setembro de 1873 3 de xaneiro de 1874
Práxedes Mateo Sagasta Ministerio de Facenda 3 de xaneiro de 1874 4 de xaneiro de 1874 2ª mandato
José Echegaray Eizaguirre Ministerio de Facenda 4 de xaneiro de 1874 13 de maio de 1874 2ª mandato
Juan Francisco Camacho de Alcorta Ministerio de Facenda 13 de maio de 1874 31 de decembro de 1874 Partido Liberal 2º mandato

Reinado de Afonso XII (decembro de 1874 - novembro de 1885)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Pedro Salaverría y Charitu Ministerio de Facenda 31 de decembro de 1874 25 de xullo de 1876 Partido Conservador 4º mandato

Do 22-06-1876 até o 25-07-1876, foi ministro interino

Antonio Cánovas del Castillo, por enfermidade do titular

José García Barzanallana Ministerio de Facenda 25 de xullo de 1876 11 de xullo de 1877 Partido Conservador
Manuel Orovio Echagüe Ministerio de Facenda 11 de xullo de 1877 19 de marzo de 1880 Partido Conservador 2º vez
Fernando Cos-Gayón y Pons Ministerio de Facenda 19 de marzo de 1880 8 de febreiro de 1881 Partido Conservador
Juan Francisco Camacho de Alcorta Ministerio de Facenda 8 de febreiro de 1881 9 de xaneiro de 1883 Partido Liberal 3º vez
Justo Pelayo de la Cuesta Núñez Ministerio de Facenda 9 de xaneiro de 1883 13 de outubro de 1883 Partido Liberal
José Gallostra y Frau Ministerio de Facenda 13 de outubro de 1883 18 de xaneiro de 1884
Fernando Cos-Gayón y Pons Ministerio de Facenda 18 de xaneiro de 1884 27 de novembro de 1885 Partido Conservador 2ª vez

Rexencia de Mª Cristina (1885 - 1902)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Juan Francisco Camacho de Alcorta Ministerio de Facenda 27 de novembro de 1885 2 de agosto de 1886 Partido Liberal 4º vez
Joaquín López Puigcerver Ministerio de Facenda 2 de agosto de 1886 11 de decembro de 1888
Venancio González y Fernández Ministerio de Facenda 11 de decembro de 1888 21 de xaneiro de 1890
Manuel de Eguilior y Llaguno Ministerio de Facenda 21 de xaneiro de 1890 5 de xullo de 1890 Partido Liberal
Fernando Cos-Gayón y Pons Ministerio de Facenda 5 de xullo de 1890 23 de novembro de 1891 Partido Conservador 3ª vez
Juan de la Concha Castañeda Ministerio de Facenda 23 de novembro de 1891 11 de decembro de 1892
Germán Gamazo y Calvo Ministerio de Facenda 11 de decembro de 1892 12 de marzo de 1894
Amós Salvador Rodrigáñez Ministerio de Facenda 12 de marzo de 1894 17 de decembro de 1894
José Canalejas Méndez Ministerio de Facenda 17 de decembro de 1894 23 de marzo de 1895 Partido Liberal
Juan Navarro Reverter Ministerio de Facenda 23 de marzo de 1895 4 de outubro de 1897
Joaquín López Puigcerver Ministerio de Facenda 4 de outubro de 1897 4 de marzo de 1899
Raimundo Fernández Villaverde Ministerio de Facenda 4 de marzo de 1899 6 de xullo de 1900
Manuel Allendesalazar Muñoz Ministerio de Facenda 6 de xullo de 1900 6 de marzo de 1901 Partido Conservador
Ángel Urzáiz y Cuesta Ministerio de Facenda 6 de marzo de 1901 19 de marzo de 1902
Tirso Rodrigáñez y Sagasta Ministerio de Facenda 19 de marzo de 1902 17 de maio de 1902

Reinado de Afonso XIII (1902 - abril de 1931)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Tirso Rodrigáñez y Sagasta Ministro de Facenda 17 de maio de 1902 15 de novembro de 1902 2ª vez
Manuel de Eguilior y Llaguno Ministro de Facenda 15 de novembro de 1902 6 de decembro de 1902 Partido Liberal
Raimundo Fernández Villaverde Ministro de Facenda 6 de decembro de 1902 25 de marzo de 1903 2ª vez
Faustino Rodríguez San Pedro Ministro de Facenda 25 de marzo de 1903 20 de xullo de 1903
Augusto González Besada Mein Ministro de Facenda 20 de xullo de 1903 5 de decembro de 1903
Guillermo de Osma y Scull Ministro de Facenda 5 de decembro de 1903 16 de decembro de 1904
Tomás Castellano y Villarroya Ministro de Facenda 16 de decembro de 1904 27 de xaneiro de 1905
Antonio García Alix Ministro de Facenda 27 de xaneiro de 1905 23 de xuño de 1905 Partido Conservador
Ángel Urzáiz y Cuesta Ministro de Facenda 23 de xuño de 1905 18 de xullo de 1905 2ª vez
José Echegaray Eizaguirre Ministro de Facenda 18 de xullo de 1905 1 de decembro de 1905
Amós Salvador Rodrigáñez Ministro de Facenda 1 de decembro de 1905 6 de xullo de 1906
Juan Navarro Reverter Ministro de Facenda 6 de xullo de 1906 30 de novembro de 1906 Partido Liberal
Eleuterio Delgado y Martín Ministro de Facenda 30 de novembro de 1906 4 de decembro de 1906
Juan Navarro Reverter Ministro de Facenda 4 de decembro de 1906 25 de xaneiro de 1907 Partido Liberal 2ª vez
Guillermo de Osma y Scull Ministro de Facenda 25 de xaneiro de 1907 23 de febreiro de 1908 2º vez
Cayetano Sánchez Bustillo Ministro de Facenda 23 de febreiro de 1908 14 de setembro de 1908
Augusto González Besada Mein Ministro de Facenda 14 de setembro de 1908 21 de outubro de 1909 2ª vez
Juan Alvarado y del Saz Ministro de Facenda 21 de outubro de 1909 9 de febreiro de 1910
Eduardo Cobián y Roffignac Ministro de Facenda 9 de febreiro de 1910 3 de abril de 1911
Tirso Rodrigáñez y Sagasta Ministro de Facenda 3 de abril de 1911 12 de marzo de 1912 3ª vez
Juan Navarro Reverter Ministro de Facenda 12 de marzo de 1912 31 de decembro de 1912 3ª vez
Félix Suárez Inclán Ministro de Facenda 31 de decembro de 1912 27 de outubro de 1913 1ª vez
Gabino Bugallal Araújo Ministro de Facenda 27 de outubro de 1913 9 de decembro de 1915
Ángel Urzáiz y Cuesta Ministro de Facenda 9 de decembro de 1915 25 de febreiro de 1916 3º vez
Miguel Villanueva y Gómez Ministro de Facenda 25 de febreiro de 1916 30 de abril de 1916 1ª vez
Santiago Alba Bonifaz Ministro de Facenda 30 de abril de 1916 11 de xuño de 1917
Gabino Bugallal Araújo Ministro de Facenda 11 de xuño de 1917 3 de novembro de 1917 2ª vez
Juan Ventosa Calvell Ministro de Facenda 3 de novembro de 1917 2 de marzo de 1918
José de Caralt y Sala Ministro de Facenda 2 de marzo de 1918 22 de marzo de 1918
Augusto González Besada Mein Ministro de Facenda 22 de marzo de 1918 9 de novembro de 1918 1ª vez
Santiago Alba Bonifaz Ministro de Facenda 9 de novembro de 1918 5 de decembro de 1918 2ª vez
Fermín Calbetón y Blanchón Ministro de Facenda 5 de decembro de 1918 5 de febreiro de 1919
José Gómez Acebo Ministro de Facenda 5 de febreiro de 1919 15 de abril de 1919
Juan de la Cierva y Peñafiel Ministro de Facenda 15 de abril de 1919 20 de xullo de 1919
Gabino Bugallal Araújo Ministro de Facenda 20 de xullo de 1919 5 de maio de 1920 3ª vez
Lorenzo Domínguez Pascual Ministro de Facenda 5 de maio de 1920 28 de xaneiro de 1921
Manuel de Argüelles y Argüelles Ministro de Facenda 28 de xaneiro de 1921 7 de xullo de 1921 1ª vez
Mariano Ordóñez García Ministro de Facenda 7 de xullo de 1921 14 de agosto de 1921
Francesc Cambó i Batlle Ministro de Facenda 14 de agosto de 1921 8 de marzo de 1922
Francisco Bergamín García Ministro de Facenda 8 de marzo de 1922 4 de decembro de 1922
Juan José Ruano de la Sota Ministro de Facenda 4 de decembro de 1922 7 de decembro de 1922
José Manuel Pedregal y Sánchez Calvo Ministro de Facenda 7 de decembro de 1922 4 de abril de 1923
Miguel Villanueva y Gómez Ministro de Facenda 4 de abril de 1923 3 de setembro de 1923 2ª vez
Félix Suárez Inclán Ministro de Facenda 3 de setembro de 1923 15 de setembro de 1923 2ª vez
Enrique Illana y Sánchez de Vargas Ministro de Facenda 15 de setembro de 1923 21 de decembro de 1923
Carlos Vergara Caillaux Ministro de Facenda 21 de decembro de 1923 5 de febreiro de 1924
José Corral y Larre Ministro de Facenda 5 de febreiro de 1924 21 de decembro de 1925
José Calvo Sotelo Ministro de Facenda 21 de decembro de 1925 3 de novembro de 1928
Francisco Moreno Zulueta Ministerio de Economía Nacional 3 de novembro de 1928 21 de xaneiro de 1930
Francisco Moreno Zulueta Ministro de Facenda 21 de xaneiro de 1930 30 de xaneiro de 1930 2ª vez
Sebastian Castedo Palero Ministerio de Economía Nacional 21 de xaneiro de 1930 30 de xaneiro de 1930
Manuel de Argüelles y Argüelles Ministro de Facenda 30 de xaneiro de 1930 20 de agosto de 1930 2ª vez
Manuel de Argüelles y Argüelles Ministerio de Economía Nacional 30 de xaneiro de 1930 3 de febreiro de 1930 3ª vez
Julio Wais Sanmartín Ministro de Facenda 3 de febreiro de 1930 20 de agosto de 1930
Julio Wais Sanmartín Ministerio de Economía Nacional 20 de agosto de 1930 18 de febreiro de 1931 2ª vez
Luis Rodríguez de Viguri Ministerio de Economía Nacional 20 de agosto de 1930 18 de febreiro de 1931
Juan Ventosa Calvell Ministro de Facenda 18 de febreiro de 1931 14 de abril de 1931 2ª vez
Gabino Bugallal Araújo Ministerio de Economía Nacional 18 de febreiro de 1931 14 de abril de 1931 4ª vez

IIª República (abril de 1931 - abril de 1939)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Indalecio Prieto Tuero Ministro de Facenda 14 de abril de 1931 16 de decembro de 1931 PSOE
Jaume Carner Romeu Ministro de Facenda 16 de decembro de 1931 12 de xuño de 1933 ERC
Agustín Viñuales Pardo Ministro de Facenda 12 de xuño de 1933 12 de setembro de 1933 Independente
Antonio Lara Zárate Ministro de Facenda 12 de setembro de 1933 3 de maio de 1934 PRR
Manuel Marraco Ramón Ministro de Facenda 3 de maio de 1934 3 de abril de 1935 PRR
Alfredo de Zavala y Lafora Ministro de Facenda 3 de abril de 1935 6 de maio de 1935 PRP
Joaquín Chapaprieta Torregrosa Ministro de Facenda 6 de maio de 1935 30 de decembro de 1935 Independente
Manuel Rico Avelló Ministro de Facenda 30 de decembro de 1935 19 de febreiro de 1936 Independente
Gabriel Franco López Ministro de Facenda 19 de febreiro de 1936 13 de maio de 1936 IR
Enrique Ramos Ramos Ministro de Facenda 13 de maio de 1936 4 de setembro de 1936 IR
Juan Negrín López Ministro de Facenda 4 de setembro de 1936 5 de abril de 1938 PSOE
Francisco Méndez Aspe Ministro de Facenda e Economía 5 de abril de 1938 1 de abril de 1939 IR

Franquismo (outubro de 1936 - decembro de 1975)Editar


Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Andrés Amado Reygondaud Ministro de Facenda 3 de octubro de 1936 9 de agosto de 1939
José Larraz López Ministro de Facenda 9 de agosto de 1939 20 de maio de 1941
Joaquín Benjumea Burín Ministro de Facenda 20 de maio de 1941 18 de xullo de 1951
Francisco Gómez de Llano Ministro de Facenda 18 de xullo de 1951 25 de febreiro de 1957
Mariano Navarro Rubio Ministro de Facenda 25 de febreiro de 1957 7 de xullo de 1965
Juan José Espinosa San Martín Ministro de Facenda 7 de xullo de 1965 29 de outubro de 1969
Alberto Monreal Luque Ministro de Facenda 29 de outubro de 1969 9 de xuño de 1973
Antonio Barrera de Irimo Ministro de Facenda 9 de xuño de 1973 29 de outubro de 1974
Rafael Cabello de Alba Gracia Ministro de Facenda 29 de outubro de 1974 12 de decembro de 1975


Reinado de Xoán Carlos I (decembro de 1975 - decembro de 2011)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Juan Miguel Villar Mir Ministro de Facenda 12 de decembro de 1975 5 de xullo de 1976
Eduardo Carriles Galarraga Ministro de Facenda 5 de xullo de 1976 4 de xullo de 1977
Francisco Fernández Ordóñez Ministro de Facenda 4 de xullo de 1977 6 de abril de 1979 UCD
Enrique Fuentes Quintana Ministro de Asuntos Económicos 4 de xullo de 1977 25 de febreiro de 1978 UCD
Fernando Abril Martorell Ministerio de Economía 25 de febreiro de 1978 6 de abril de 1979 UCD
Jaime García Añoveros Ministro de Facenda 6 de abril de 1979 2 de decembro de 1982 UCD
Fernando Abril Martorell Ministerio de Asuntos Económicos 6 de abril de 1979 8 de setembro de 1980 UCD
Juan Antonio García Díez Ministerio de Economía e Comercio 8 de setembro de 1980 26 de febreiro de 1981 UCD
José Luis Leal Maldonado Ministerio de Economía 6 de abril de 1979 8 de setembro de 1980 UCD
Juan Antonio García Díez Ministerio de Economía e Comercio 8 de setembro de 1980 1 de decembro de 1981 UCD 2ª vez
Juan Antonio García Díez Ministerio de Economía 1 de decembro de 1981 2 de decembro de 1982 UCD 2ª vez
Miguel Boyer Salvador Ministerio de Economía e Facenda 2 de decembro de 1982 6 de xullo de 1985 PSOE
Carlos Solchaga Catalán Ministerio de Economía e Facenda 6 de xullo de 1985 13 de xullo de 1993 PSOE
Pedro Solbes Mira Ministerio de Economía e Facenda 14 de xullo de 1993 5 de maio de 1996 PSOE
Rodrigo Rato Figaredo Ministerio de Economía 6 de maio de 1996 17 de abril de 2004 PP
Cristóbal Montoro Romero Ministro de Facenda 28 de abril de 2000 17 de abril de 2004 PP
[[Ficheiro:Pedro Solbes IMF.jpg senmarco|164x164px]] Pedro Solbes Mira Ministerio de Economía e Facenda 18 de abril de 2004 7 de abril de 2009 PSOE
Elena Salgado Ministerio de Economía e Facenda 7 de abril de 2009 22 de decembro de 2011 PSOE
Cristóbal Montoro Romero Ministerio de Facenda e Administracións Públicas 22 de decembro de 2011 20 de decembro de 2015 PP
Luis de Guindos Jurado Ministerio de Economía e Competitividade 22 de decembro de 2011 8 de marzo de 2018 PP

Reinado de Filipe VI (decembro de 2011 - actualidade)Editar

Imaxe Nome Denominación do cargo Data de comezo Data de remate Partido Observacións
Cristóbal Montoro Romero Ministerio de Facenda e Administracións Públicas 22 de decembro de 2011 7 de xuño de 2018 PP
Luis de Guindos Jurado Ministerio de Economía e Competitividade 22 de decembro de 2011 8 de marzo de 2018 PP
Román Escolano Olivares Ministerio de Economía e Competitividade 8 de marzo de 2018[1] 7 de xuño de 2018 PP
Nadia María Calviño Santamaría Ministerio de Economía e Empresa 7 de xuño de 2018[2] no cargo PSOE
María Jesús Montero Cuadrado Ministerio de Facenda 7 de xuño de 2018 no cargo PSOE

NotasEditar

  • Esta lista incorpora información estraída da páxina Titulares de la cartera de Hacienda y Economía. Cronología 1700-2005 que pertence ao sitio web do Ministerio de Economía e Facenda de España, no que se autoriza a reprodución total ou parcial dos contidos do sitio, a condición de cita-la orixe expresamente.
  1. Delgado, Cristina (01-06-2018). "Escolano ‘el breve’: el ministro con el mandato casi más corto de la Democracia". elpais.com. Consultado o 11-07-2018. 
  2. "La gallega Nadia Calviño será ministra de Economía en el Gobierno de Pedro Sánchez". farodevigo.es. 05-06-2018. Consultado o 11-07-2018. 

Véxase taménEditar

BibliografíaEditar