Abrir o menú principal

Lista de escuderías de Fórmula 1

artigo de listas da Wikimedia

Esta é unha lista de escudarías de Fórmula 1. Están as que algunha vez competiron, o fan actualmente ou o farán nun futuro próximo no Campionato Mundial de Fórmula 1.

Actualizada a día 14 de xaneiro de 2016.

Índice

Terminoloxía: construtores - equiposEditar

Nas carreiras de Fórmula Un os términos "construtor" e "participante" teñen significados específicos e diferentes. Un participante é a persoa ou entidade corporativa que rexistra un coche e un piloto para unha carreira, e é o responsable de preparar e manter ese coche durante o fin de semana. Como resultado deste papel de preparación e participación activa no funcionamento da carreira, o término "equipo" aplicase comunmente a unha organización participante.

ConstrutoresEditar

En virtude do artigo 6.3 do Regulamento Deportivo da FIA, "o construtor dun motor ou chasis é a persoa (incluíndo calquera persoa física ou xurídica) que posúe os dereitos intelectuais sobre devandito motor ou chasis."[1] O título de campión mundial de construtores de Fórmula Un outórgase ao coche que logra máis puntos durante o transcurso da tempada, un construtor esta formado pola escudaría fabricante do chasis e polo fabricante do motor que esta usa. Polo tanto, si o chasis e o motor do coche son construídos pola mesma entidade (por exemplo, Ferrari, Toyota, BRM etc.), a denominación é simplemente o nome do construtor. Pero, cando o chasis e o motor constrúense por diferentes entidades a denominación do coche comprende ambos (por exemplo, McLaren-Mercedes, Lotus - Climax etc.), o nome do construtor do chasis colócase antes que a do fabricante do motor. Como o motor e o chasis están incluídos no nome da escudaría, se un chasis participa con motores diferentes (por exemplo, Lotus - Ford, Lotus-BRM) son considerados dúas escudarías diferente e os puntos conséguense por separado. O título do Campionato Mundial de Construtores outórgase ao construtor do chasis da escudaría que logra máis puntos. Por esta razón, esta lista só ten en conta os construtores de chasis. Para obter máis información sobre os motores, véxase Motores de Fórmula 1.

EquiposEditar

Desde principios da década de 1980 a FIA require que as escudarías participantes na Fórmula Un sexan propietarias dos dereitos intelectuais dos chasis cos que participan, polo que os términos "escudaría" e "construtor", e xa que logo tamén "equipo", convertéronse en sinónimos.

Antes desta época, os construtores eran libres de vender os seus chasis a outros equipos que os quixesen. Brabham e o chasis Lotus foron utilizados amplamente por outros equipos durante os anos 1960 e 1970 e varios equipos moi competitivos nunca construíron o seu propio chasis. Rob Walker Racing Team foi o exemplo máis exitoso, sendo responsable das primeiras vitorias en Fórmula Un de Cooper e Lotus.

Houbo algunhas excepcións recentes nas que unha empresa especialista, que non participaba como tal no campionato, foi a encargada de deseñar e construír chasis para diferentes equipos; por exemplo os coches Lola construídos para Larrousse e Scuderia Italia a finais da década de 1980 e principios de 1990. A Larousse quitáronlle os puntos acadados na tempada 1990 logo de que a FIA decidira que nomearanse falsamente como construtores do chasis e non Lola. En 1978, o novo equipo Arrows que fora fundado por expersoal de Shadow, foi demandado por Shadow sobre a base de que o coche Arrows FA/1 era unha copia do Shadow DN9, unha visión compartida polo Tribunal Superior do Reino Unido, que prohibiu a Arrows competir co FA/1. Déronse casos máis recentes con Ligier (1995), Sauber (2004), Scuderia Toro Rosso (2006 e 2007) e Super Aguri (2007 e 2008), estes equipos foron acusados de utilizar un chasis producido por outro construtor (respectivamente Benetton, Ferrari, Red Bull Racing e Honda). Non se tomaron medidas contra ningún destes equipos, as autoridades deportivas deron por probado en cada caso de que o equipo era dono da propiedade intelectual do chasis co que correron.

Construtores na actualidadeEditar

Clave: Carreiras = Número de carreiras participadas; Pilotos = Número de pilotos; Salidas = Número total de salidas ; Vitorias = Número de carreiras gañadas; Pts. = Número de Puntos do campionato de construtores anotados; PP = Número de pole positions; VR = Número de volta rápida; Pod. = Número de podios; CMC = Campionatos de Construtores gañados; CMP = Campionato de pilotos gañados.

Construtor Motor País Base Tempadas Carreiras Saídas Pil. Saídas Vitorias Pts. PP VR Pod. CMC CMP Primeiro Gran Premio Antes coñecido como
Alfa Romeo Ferrari    [n 1]
 
19501951,
19791985,
2019–presente
110 110 18 237 10 50 12 14 26 0 2 Reino Unido 1950  /  BMW Sauber (2006–2010)   Sauber (1993-2005),(2011-2018)

Ferrari
Ferrari     1950–presente 972 970 79 2072 235 7753.5 219 248 751 16 15 Mónaco 1950
 
Haas
Ferrari      2016–presente 62 62 3 124 0 169 0 1 0 0 0 Australia 2016
 
McLaren
Honda     1966–presente 846 842 48 1761 182 5208.5 155 155 485 8 12 Mónaco 1966
 
Mercedes
Mercedes    
 
19541955,
2010–presente
189 189 11 390 87 4373 101 66 179 5 7 Francia 1954   Brawn (2009),   Honda (2006–2008),   BAR (1999–2005),   Tyrrell (1968–1998)
Racing Point F1 Team Mercedes     2019–presente 1 1 2 2 0 2 0 0 0 0 0 Australia 2019   Jordan (1991–2005),   Midland (2006),   Spyker (2007),   Force India (2008–2018),   Racing Point Force India (2018)

Red Bull
TAG Heuer     2005–presente 266 265 9 530 59 4307.5 60 60 161 4 4 Australia 2005   Jaguar (2000–2004),   Stewart (1997–1999)
 
Renault
Renault  [n 2]  
 
 
19771985,
20022011,
2016–presente
365 362 24 712 35 1505 51 31 100 2 2 Reino Unido 1977   Lotus (2012–2015),  /  Benetton (1986–2001),   Toleman (1981–1985)

Toro Rosso
Ferrari     2006–presente 247 247 13 494 1 415 1 1 1 0 0 Bahrain 2006   Minardi (1985–2005)
 
Williams
Mercedes     1978–presente 699 698 40 1317 114 3560 128 133 312 9 7 Arxentina 1978

Construtores que xa non compitenEditar

Construtor País Tempadas Carreiras Pilotos Entr. Vitorias Pts. PP VR Pod. CM Const. CM Pilotos Primeiro GP Derradeiro GP
AFM (Alex von Falkenhausen Motorenbau)   1952-1953[2] 4 6 9 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Suíza 1952 Italia 1953
AGS (Automobiles Gonfaronnaises Sportives)   1986-1991 80 10 124 0 2 0 0 0 0 0 Italia 1986 Mónaco 1991
Alta   1950-1952[3] 5 4 6 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Reino Unido 1950 Reino Unido 1952
Amon   1974 4 2 4 0 0 0 0 0 0 0 España 1974 Italia 1974
Andrea Moda   1992 9 4 16 0 0 0 0 0 0 0 Suráfrica 1992 Italia 1992
Apollon   1977 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Italia 1977 Italia 1977
Arrows[4]   1978-2002 393 36 783 0 167 1 0 8 0 0 Brasil 1978 Alemaña 2002
Arzani-Volpini   1955 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Italia 1956 Italia 1956
Aston Butterworth   1953 4 2 4 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Bélxica 1952 Italia 1952
Aston Martin   1959-1960 6 3 11 0 0 0 0 0 0 0 Holanda 1959 Reino Unido 1960
ATS (Automobili Turismo e Sport)   1963[5] 5 2 10 0 0 0 0 0 0 0 Bélxica 1963 México 1963
ATS (Auto Technisches Spezialzubehör)   1977-1984 107 15 146 0 7 0 0 0 0 0 Arxentina 1978 Portugal 1984
BAR (British American Racing)[6]   1999-2005 118 7 236 0 227 2 0 15 0 0 Australia 1999 China 2005
Behra-Porsche   1960 4 4 4 0 0 0 0 0 0 0 Arxentina 1960 Mónaco 1960
Bellasi   1970-1971 6 1 6 0 0 0 0 0 0 0 Holanda 1970 Italia 1971
Benetton [7]  / [8] 1986-2001 260 17 520 27 851.5 15 36 102 1 2 Brasil 1986 Xapón 2001
Boro   1976-1977 8 4 8 0 0 0 0 0 0 0 España 1976 Italia 1977
Brabham   1962-1987, 1989-1992 402 39 995 35 843 39 42 124 2 4 Alemaña 1962 Hungría 1992
Brawn   2009 17 2 34 8 172 5 4 15 1 1 Australia 2009 Abu Dhabi 2009
BRM (British Racing Motors)   1951, 1956-1977 208 71 559 17 385 11 15 61 1 1 Reino Unido 1951 Italia 1977
BRP (British Racing Partnership)   1963-1964 13 2 19 0 11 0 0 0 0 0 Bélxica 1963 México 1964
Bugatti   1956 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Francia 1956 Francia 1956
Caterham   2012-2014 56 8 112 0 0 0 0 0 0 0 Australia 2012 Abu Dabi 2014
Cisitalia   1952 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Italia 1952 Italia 1952
Coloni[9]   1987-1991 65 8 81 0 0 0 0 0 0 0 Italia 1987 Australia 1991
Connaught   1952-1959 18 29 52 0 0[10] 0 0 1 0 0 Reino Unido 1952 Estados Unidos 1959
Connew   1972 2 1 2 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1972 Austria 1972
Cooper   1950, 1952-1969 129 111 528 16 301 11 14 58 2 2 Mónaco 1950 Mónaco 1969
Dallara   1988-1992 80 6 144 0 15 0 0 2 0 0 Brasil 1988 Australia 1992
Derrington-Francis   1964 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Italia 1964 Italia 1964
De Klerk   1963, 1965 2 1 2 0 0 0 0 0 0 0 Suráfrica 1963 Suráfrica 1965
De Tomaso   1961-1963, 1970 15 8 18 0 0 0 0 0 0 0 Francia 1961 Estados Unidos 1970
Eagle (Anglo American Racers)   ou   1966-1969 26 7 35 1 17 0 0 4 0 0 Bélxica 1966 Canadá 1969
Eifelland   1972 8 1 8 0 0 0 0 0 0 0 Suráfrica 1972 Austria 1972
Emeryson   1956, 1961-1962 6 6 7 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1956 Italia 1962
EMW (Eisenacher Motorenwerk)   1953 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Alemaña 1953 Alemaña 1953
ENB (Ecurie Nationale Belge)   1962 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Alemaña 1962 Alemaña 1962
Ensign   1973-1982 134 25 154 0 19 0 1 0 0 0 Francia 1973 Caesars Palace 1982
ERA (English Racing Automobiles)   1950-1952 7 7 12 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Reino Unido 1950 Países Baixos 1952
EuroBrun  /  1988-1990 46 5 76 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1988 España 1990
Ferguson   1961 1 2 1 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1961 Reino Unido 1961
FIRST   1989 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 - -
Fittipaldi (Copersucar)   1975-1982 120 8 156 0 44 0 0 3 0 0 Arxentina 1975 Caesars Palace 1982
Fondmetal   1991-1992 29 4 42 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1991 Italia 1992
Force India[n 3] (Sahara)   20082018 203 7 406 0 987 1 5 6 0 0 Australia 2008 Hungría 2018
Forti   1995-1996 27 4 54 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1995 Reino Unido 1996
Frank Williams Racing Cars[11]   1972-1976 61 25 112 0 6 0 0 0 0 0 Reino Unido 1972 Xapón 1976
Frazer-Nash   1952 4 2 4 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Suíza 1952 Países Baixos 1952
Fry   1959 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1959 Reino Unido 1959
Gilby   1961-1963 6 2 6 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1961 Italia 1963
Gordini   1952-1956 33 23 101 0 n/a 0 1 2 n/a 0 Suíza 1952 Italia 1956
Greifzu   1952 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Alemaña 1952 Alemaña 1952
Hesketh   1974-1978 60 15 97 1 48 0 1 7 0 0 Suráfrica 1974 Bélxica 1978
Hill   1975 12 6 21 0 3 0 0 0 0 0 Suráfrica 1975 Estados Unidos 1975
Honda   1964-1968
2006-2008
99 8 154 3 154 2 2 8 0 0 Alemaña 1964 Brasil 2008
HRT   2010-2012 58 8 116 0 0 0 0 0 0 0 Bahrain 2010 Brasil 2012
HWM (Hersham and Walton Motors)   1951-1955 16 15 48 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Suíza 1951 Mónaco 1955
Jaguar[12]   2000-2004 85 8 170 0 49 0 0 2 0 0 Australia 2000 Brasil 2004
JBW   1959-1961 6 1 6 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1959 Italia 1961
Jordan[13]   1991-2005 250 30 500 4 291 2 2 19 0 0 Estados Unidos 1991 China 2005
Kauhsen   1979 2 1 2 0 0 0 0 0 0 0 España 1979 Bélxica 1979
Klenk   1954 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Alemaña 1954 Alemaña 1954
Kojima   1976-1977 2 3 3 0 0 0 1 0 0 0 Xapón 1976 Xapón 1977
Kurtis[14]   1959 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1959 Estados Unidos 1959
Lambo (Modena Team)   1991 16 2 32 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1991 Australia 1991
Lancia   1954-1955 4 4 10 0 n/a 2 1 1 n/a 0 España 1954 Bélxica 1955
Larrousse   1993-1994 32 7 64 0 5 0 0 0 0 0 Suráfrica 1993 Australia 1994
LDS   1962-1963, 1965, 1967-1968 5 3 8 0 0 0 0 0 0 0 Suráfrica 1962 Suráfrica 1968
LEC   1977 5 1 5 0 0 0 0 0 0 0 España 1977 Reino Unido 1977
Leyton House[15]   1990-1991 32 3 64 0 8 0 0 1 0 0 Estados Unidos 1990 Australia 1991
Life   1990 14 2 14 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1990 España 1990
Ligier[16]   1976-1996 330 28 612 9 388 9 9 50 0 0 Brasil 1976 Xapón 1996
Lola[17]   1962-1963, 1967-1968, 1974-1975, 1985-1991, 1997 152 27 280 0 45 1 0 3 0 0 Países Baixos 1962 Australia 1997
Lotus   1958-1994 493 122 1332 79 1332 107 70 172 7 6 Mónaco 1958 Australia 1994
Lotus (2010-2011)   2010-2011 38 3 76 0 0 0 0 0 0 0 Bahrain 2010 Brasil 2011
Lotus (2012-2015)   2012-2015 77 5 154 2 706 0 5 25 0 0 Australia 2012 Abu Zabi 2015
Lyncar   1974-1975 2 1 2 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1974 Reino Unido 1975
Maki   1974-1976 8 3 8 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1974 Xapón 1976
Manor   2016 21 3 42 0 1 0 0 0 0 0 Australia 2016 Abu Zabi 2016
March[18]   1970-1978, 1981-1982, 1987-1989, 1992 208 54 579 3 172.5 5 7 21 0 0 Suráfrica 1970 Australia 1992
Martini   1978 7 1 7 0 0 0 0 0 0 0 Suráfrica 1978 Holanda 1978
Marussia  /  2012-2015 74 7 144 0 2 0 0 0 0 0 Australia 2012 Abu Zabi 2015
Maserati   1950-1960 73 93 407 9 9 10 17 37 0 2 Reino Unido 1950 Estados Unidos 1960
Matra   1967-1972 61 5 117 9 163 4 12 21 1 1 Mónaco 1967 Estados Unidos 1972
McGuire   1977 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1977 Reino Unido 1977
Merzario   1978-1979 31 3 32 0 0 0 0 0 0 0 Arxentina 1978 Estados Unidos 1979
Midland[19]   2006 18 2 36 0 0 0 0 0 0 0 Bahrain 2006 Brasil 2006
Milano   1950 1 1 1 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Italia 1950 Italia 1950
Minardi[20]   1985-2005 346 42 676 0 38 0 0 0 0 0 Brasil 1985 China 2005
Onyx   1989-1990 26 6 52 0 6 0 0 1 0 0 Brasil 1989 Hungría 1990
OSCA (Officine Specializate Costruzione Automobili)   1951-1953, 1958 7 5 11 0 0 0 0 0 0 Italia 1951 Mónaco 1958
Osella[21]   1980-1990 172 17 253 0 5 0 0 0 0 0 Arxentina 1980 Australia 1990
Pacific   1994-1995 33 5 66 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1994 Australia 1995
Parnelli   1974-1976 16 1 16 0 6 0 1 0 0 0 Canadá 1974 Estados Unidos oeste 1976
Penske   ou   1974-1977 41 7 46 1 23 0 0 3 0 0 Canadá 1974 Canadá 1977
Porsche   1957-1964 35 13 75 1 46 1 0 5 0 0 Alemaña 1957 Alemaña 1964
Prost[22]   1997-2001 83 9 166 0 35 0 0 3 0 0 Australia 1997 Xapón 2001
Racing Point Force India[n 4]   2018 9 2 18 0 52 0 0 0 0 0 Bélxica 2018 Abu Zabi 2018
RAM   1983-1985 44 8 73 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1983 Europa 1985
RE   1965 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Suráfrica 1965 Suráfrica 1965
Rebaque   1979 3 1 3 0 0 0 0 0 0 0 Italia 1979 Estados Unidos 1979
Rial   1988-1989 32 6 48 0 6 0 0 0 0 0 Brasil 1988 Australia 1989
 
Sauber
  19932018 465 30 902 1 865 1 5 26 0 0 Suráfrica 1993 Abu zabi 2018
Scarab   1960 5 4 10 0 0 0 0 0 0 0 Mónaco 1960 Estados Unidos 1960
Scirocco   1963-1964 7 3 9 0 0 0 0 0 0 0 Bélxica 1963 Alemaña 1964
Shadow  [23] ou  [24] 1973-1980 112 21 240 1 67.5 3 2 7 0 0 Suráfrica 1973 Francia 1980
Shannon   1966 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1966 Reino Unido 1966
Simca-Gordini   1950-1953 15 11 29 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Mónaco 1950 Belxica 1953
Simtek   1994-1995 21 7 40 0 0 0 0 0 0 0 Brasil 1994 Mónaco 1995
Spirit   1983-1985 25 3 25 0 0 0 0 0 0 0 Reino Unido 1983 San Marino 1985
Spyker[25]   2007 17 4 34 0 1 0 0 0 0 0 Australia 2007 Brasil 2007
Stebro   1963 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1963 Estados Unidos 1963
Stewart[26]   1997-1999 49 4 98 1 47 1 0 5 0 0 Australia 1997 Xapón 1999
Super Aguri   2006-2008 39 5 39 0 4 0 0 0 0 0 Bahrain 2006 España 2008
Surtees   1970-1978 119 38 260 0 53 0 3 2 0 0 Reino Unido 1970 Canadá 1978
Talbot-Lago   1950-1951 13 18 81 0 n/a 0 0 2 n/a 0 Reino Unido 1950 España 1951
Tec-Mec   1959 1 1 1 0 0 0 0 0 0 0 Estados Unidos 1959 Estados Unidos 1959
Tecno   1972-1973 13 3 14 0 1 0 0 0 0 0 Bélxica 1972 Austria 1973
Theodore   1978, 1981-1983 51 10 64 0 2 0 0 0 0 0 Arxentina 1978 Europa 1983
Token   1974 4 3 4 0 0 0 0 0 0 0 Bélxica 1974 Austria 1974
Toleman[27]   1981-1985 70 9 131 0 26 1 2 3 0 0 San Marino 1981 Australia 1985
Toyota   2002-2009 140 9 276 0 278.5 3 3 13 0 0 Australia 2002 Abu Dhabi 2009
Trojan   1974 8 1 8 0 0 0 0 0 0 0 España 1974 Italia 1974
Tyrrell[28]   1970-1998 433 47 884 23 617 14 20 77 1 2 Canadá 1970 Xapón 1998
Vanwall   1954-1960 29 12 66 9 48 7 6 13 1 0 Reino Unido 1954 Francia 1960
Venturi   1992 16 2 32 0 1 0 0 0 0 0 Suráfrica 1992 Australia 1992
Veritas   1951-1953 6 15 18 0 n/a 0 0 0 n/a 0 Suíza 1951 Alemaña 1953
Virgin  / [29] 2010-2011 38 3 76 0 0 0 0 0 0 0 Bahrain 2010 Brasil 2011
Wolf[30]   ou   1977-1979 48 4 54 3 79 1 2 13 0 0 Arxentina 1977 Estados Unidos 1979
Zakspeed   1985-1989 74 7 136 0 2 0 0 0 0 0 Portugal 1985 Australia 1989

A nacionalidade de Eagle, Penske, Shadow e Wolf está en disputa.

Só 500 millas de IndianápolisEditar

Equipos PrivadosEditar

NotasEditar

  1. entre 19501951 e 19791985.
  2. Renault tiña licenza británica en 2011.
  3. Force India anteriormente Jordan, Midland and Spyker; posteriormente Racing Point Force India.
  4. Racing Point Force India anteriormente Jordan, Midland, Spyker e Force India, posteriormente converteuse en Racing Point.

ReferenciasEditar

  1. "2007 Formula One Sporting Regulations" (PDF). FIA. Arquivado dende o orixinal (PDF) o 04 de agosto de 2011. Consultado o 2008-04-11.  (.pdf)
  2. En 1949 e 1950 AFM participou no Campionato de Alemaña de Fórmula 2.
  3. Dende 1948 até 1957 Alta foi tamén o fabricante de motores dos equipos HWM, Cooper e Connaught.
  4. Arrows era coñecido como Footwork de 1991 a 1996
  5. En 1964 e 1967, ATS foi o fabricante de motores para as escuderías Derrington-Francis e Cooper, correu no Gran Premio de Italia de 1964 e no Gran Premio do Reino Unido de 1967 con Mário de Araújo Cabral e Silvio Moser.
  6. BAR antes Tyrrell, posteriormente Honda, logo, Brawn, e a continuación, Mercedes GP.
  7. Benetton antes Toleman, posteriormente Renault F1.
  8. De 1986 a 1995 Benetton F1 Team tivo unha licenza de Reino Unido, desde 1996 a 2001, unha italiana.
  9. Coloni converteuse en Andrea Moda.
  10. Non se conceden puntos antes de 1958.
  11. Frank Williams Racing Cars inclue Politoys (1972), Iso Marlboro (1973-1974) e Wolf-Williams (1976). Posteriormente converteuse en Wolf. Williams Grand Prix Engineering, agora Williams F1, foi o novo construtor creado por Frank Williams e Patrick Head, despois de que Williams deixara Wolf-Williams.
  12. Jaguar anteriormente Stewart Grand Prix. Posteriormente converteuse en Red Bull Racing.
  13. Jordan converteuse en Midland F1 Racing, a continuación, Spyker, despois Force India.
  14. Non inclue a participacións Indianápolis Kurtis 500 (1950-1960).
  15. Leyton House antes March Engineering.
  16. Ligier posteriormente converteuse en Prost Grand Prix.
  17. Lola inclue Larrousse 1990 e Mastercard Lola 1997.
  18. March converteuse en Leyton House Racing, máis tarde reaparece como March para o final da tempada.
  19. Midland antes Jordan Grand Prix, posteriormente Spyker F1, logo Force India.
  20. Minardi converteuse en Scuderia Toro Rosso.
  21. Osella converteuse en Fondmetal.
  22. Prost antes Ligier.
  23. http://www.racingsportscars.com/covers/_Watkins_Glen-1973-10-07e.jpg
  24. http://www.racingsportscars.com/covers/_Watkins_Glen-1978-10-01e.jpg
  25. Spyker antigo equipo Jordan Grand Prix e Midland F1 Racing, converteuse posteriormente en Force India.
  26. Stewart converteuse posteriormente en Jaguar Racing.
  27. Toleman posteriormente converteuse en Benetton Formula.
  28. Tyrrell converteuse en British American Racing.
  29. "F1 Marussia Virgin Racing team to compete under Russian flag". RIA Novosti. 3 de febreiro de 2011. Consultado o 3 de febreiro de 2011. 
  30. Wolf anteriormente Frank Williams Racing Cars.

Véxase taménEditar