Lista de Wikipedias

artigo de listas da Wikimedia

Wikipedia é unha enciclopedia en liña baseada nun wiki multilingüe e de contido libre editado e mantido por unha comunidade de editores, a cal comezou o 15 de xaneiro de 2001 coa versión en lingua inglesa. Pouco despois, creáronse edicións en linguas diferentes do inglés: as edicións en alemán e o catalán foron creadas o 16 de marzo,[1] a edición en francés o 23 de marzo,[2] e a sueca creouse o 23 de maio.[3]

Pantalla do portal de Wikipedia amosando as diferentes linguas clasificadas por número de artigos.

TáboaEditar

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[4] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[5] P. de cont.[4] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[6] Ficheiros Prof.[7]
1 Inglés English en 6 615 026 57 505 670 1 133 566 592 910 44 984 475 130 158 895 790 1166
2 Cebuano Sinugboanong ceb 6 125 167 11 232 940 34 896 010 6 99 328 167 0 2
3 Alemán Deutsch de 2 770 354 7 647 158 229 176 361 184 4 084 962 19 689 127 638 92
4 Sueco Svenska sv 2 558 388 6 152 443 51 761 800 67 853 345 2407 0 16
5 Francés Français fr 2 492 240 12 405 130 200 750 380 155 4 580 265 19 249 69 938 256
6 Neerlandés Nederlands nl 2 115 419 4 510 990 63 636 789 34 1 257 024 4100 20 18
7 Ruso Русский ru 1 892 323 7 585 715 128 091 197 74 3 330 219 11 473 241 915 152
8 Castelán Español es 1 837 707 7 834 526 148 692 857 60 6 760 230 14 397 0 202
9 Italiano Italiano it 1 795 210 7 638 432 131 659 073 120 2 345 486 8728 134 835 182
10 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 1 616 622 2 062 343 7 660 823 7 202 278 220 1481 0
11 Polaco Polski pl 1 555 005 3 585 728 69 332 223 99 1 218 546 4616 261 32
12 Xaponés 日本語 ja 1 361 649 4 012 717 93 571 813 41 2 032 040 15 119 11 718 88
13 Chinés 中文 zh 1 334 338 7 291 405 75 581 215 67 3 311 191 8099 62 391 206
14 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 280 869 19 406 849 69 604 237 19 897 470 1755 25 281 718
15 Waray-waray Winaray war 1 266 064 2 881 965 6 294 524 3 54 406 66 42 3
16 Ucraíno Українська uk 1 229 625 4 262 605 38 214 745 47 669 861 3899 111 304 54
17 Árabe العربية ar 1 200 676 8 003 394 60 992 987 20 2 378 593 4983 51 322 244
18 Portugués Português pt 1 100 464 5 460 584 65 083 769 52 2 870 941 9489 58 943 187
19 Persa فارسی fa 950 651 5 447 137 36 450 540 35 1 192 452 6433 83 848 149
20 Catalán Català ca 720 959 1 799 757 31 241 865 30 441 237 1300 14 815 38
21 Serbio Српски / Srpski sr 668 161 4 013 018 25 542 517 18 320 550 844 37 699 159
22 Indonesio Bahasa Indonesia id 638 407 3 429 538 22 871 451 44 1 384 573 3327 46 259 127
23 Coreano 한국어 ko 625 442 3 031 924 34 284 799 27 772 578 1637 12 934 167
24 Noruegués Norsk (Bokmål) no 606 165 1 726 842 23 243 732 44 573 059 1282 4 46
25 Checheno Нохчийн ce 561 191 1 103 918 9 227 559 3 32 606 56 319 7
26 Finés Suomi fi 547 047 1 434 170 21 201 712 33 535 691 1793 72 463 38
27 Turco Türkçe tr 535 761 2 462 154 29 161 943 23 1 468 164 3405 38 912 153
28 Húngaro Magyar hu 519 915 1 489 141 25 744 991 24 524 367 1817 8676 60
29 Checo Čeština cs 518 629 1 450 021 22 391 218 31 607 096 2515 1 49
30 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 481 117 632 177 3 752 470 6 45 345 95 6217 0
31 Serbocroata Srpskohrvatski sh 457 737 4 647 167 41 389 321 8 181 963 216 10 216 746
32 Romanés Română ro 436 681 2 654 857 15 383 780 17 607 710 1056 116 891 149
33 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 432 274 1 066 865 3 159 909 6 56 224 86 335 6
34 Éuscaro Euskara eu 405 149 847 465 9 179 996 12 144 430 495 0 12
35 Malaio Bahasa Melayu ms 363 030 1 050 235 5 760 025 16 308 062 687 19 478 19
36 Esperanto Esperanto eo 330 804 738 431 7 894 970 16 205 621 349 12 984 16
37 Hebreo עברית he 330 132 1 394 537 35 621 341 29 1 050 656 3197 75 658 265
38 Armenio Հայերեն hy 295 211 996 796 8 600 447 11 129 204 482 11 592 48
39 Dinamarqués Dansk da 289 073 919 467 11 368 556 25 447 795 826 0 58
40 Búlgaro Български bg 287 815 640 796 11 654 406 25 320 115 766 484 27
41 Galés Cymraeg cy 278 284 431 964 11 646 383 16 78 011 130 11 284 8
42 Eslovaco Slovenčina sk 243 654 555 226 7 509 754 10 229 428 592 0 22
43 Azarí do sur تۆرکجه azb 242 846 574 473 1 538 244 4 40 882 112 299 4
44 Estoniano Eesti et 233 797 551 908 6 310 241 34 174 733 624 769 21
45 Casaco Қазақша kk 232 839 595 687 3 123 780 15 126 712 328 10 543 12
46 Belaruso Беларуская be 228 002 660 711 4 322 344 11 126 308 315 3279 23
47 Inglés simple Simple English simple 226 944 735 081 8 653 381 18 1 272 243 1159 36 59
48 Minangkabau Minangkabau min 226 373 387 028 2 502 379 5 16 990 79 178 3
49 Uzbeko O‘zbek uz 219 807 813 222 3 570 917 21 90 501 602 2499 32
50 Grego Ελληνικά el 216 571 642 710 9 883 578 20 383 327 1506 18 734 59
51 Croata Hrvatski hr 213 898 448 883 6 566 694 12 287 070 582 21 332 17
52 Lituano Lietuvių lt 207 365 509 209 6 851 156 10 171 784 382 24 420 28
53 Galego Galego gl 194 138 488 140 6 297 749 8 132 767 260 275 29
54 Azarí Azərbaycan az 191 898 524 556 6 865 670 15 262 946 693 19 896 39
55 Urdú اردو ur 185 782 1 025 398 5 292 630 11 158 089 291 13 434 105
56 Esloveno Slovenščina sl 179 917 448 528 5 896 868 22 218 654 472 8356 29
57 Xeorxiano ქართული ka 165 559 467 465 4 463 507 6 147 650 264 15 027 31
58 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 164 034 375 595 3 451 546 14 125 507 136 16 15
59 Hindi हिन्दी hi 155 096 1 228 868 5 754 639 6 740 813 1505 3741 224
60 Tailandés ไทย th 153 163 1 006 134 10 552 133 15 441 061 982 26 510 325
61 Támil தமிழ் ta 151 333 478 844 3 642 755 31 214 830 336 7832 35
62 Latín Latina la 137 456 277 299 3 738 448 17 164 104 151 0 13
63 Bengalí বাংলা bn 133 854 1 136 254 6 464 370 13 406 529 1214 16 427 319
64 Macedonio Македонски mk 133 262 533 357 4 923 222 12 106 850 279 8697 83
65 Asturiano Asturianu ast 131 668 234 143 3 920 272 11 111 179 118 0 10
66 Cantonés 粵語 zh-yue 130 068 293 064 1 943 417 13 251 065 273 2638 10
67 Letón Latviešu lv 118 251 480 645 3 774 910 13 111 891 322 26 320 73
68 Taxico Тоҷикӣ tg 109 198 265 504 1 336 700 7 37 959 89 491 10
69 Afrikaans Afrikaans af 106 677 377 213 2 553 069 13 158 478 185 9643 43
70 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 105 446 224 981 778 714 4 108 387 140 2966 4
71 Malgaxe Malagasy mg 95 349 246 095 1 052 420 3 29 985 38 3 10
72 Bosníaco Bosanski bs 91 315 370 372 3 472 315 9 149 188 191 5483 87
73 Marathi मराठी mr 89 962 297 969 2 232 229 10 150 628 181 19 141 40
74 Occitano Occitan oc 88 308 158 184 2 350 675 4 50 094 95 937 9
75 Albanés Shqip sq 88 265 270 625 2 514 966 11 148 712 302 4732 39
76 Ladino Ladin lld 86 895 91 440 132 214 3 2853 24 4 0
77 Baixo saxón Plattdüütsch nds 84 144 164 074 993 812 4 50 385 47 0 5
78 Malayalam മലയാളം ml 82 867 503 759 3 796 951 15 168 301 268 7015 194
79 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 81 186 231 852 2 356 770 4 78 708 142 1961 35
80 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 80 972 111 339 437 579 2 35 083 102 2687 0
81 Telugu తెలుగు te 80 907 318 960 3 781 275 14 118 697 210 14 891 102
82 Bretón Brezhoneg br 77 721 148 229 2 033 484 6 72 677 91 5316 11
83 Suahili Kiswahili sw 76 361 157 370 1 263 042 14 58 546 134 2282 9
84 Xavanés Basa Jawa jv 72 361 181 571 1 618 115 5 56 115 119 5432 20
85 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 356 196 886 862 291 2 25 793 20 0 12
86 Véneto Vèneto vec 69 093 140 813 1 105 546 5 33 140 46 724 8
87 Haitiano Krèyol ayisyen ht 68 289 83 418 818 180 3 29 764 57 0 0
88 Piemontés Piemontèis pms 66 982 102 408 862 490 4 26 018 56 2069 2
89 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 66 872 115 952 612 839 2 33 933 48 148 2
90 Bashkir Башҡорт ba 61 774 173 739 1 214 062 7 36 924 90 1490 22
91 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 61 466 133 751 2 414 456 5 56 846 91 2382 24
92 Sundanés Basa Sunda su 61 383 97 666 631 485 7 29 315 58 545 2
93 Kurdo Kurdî / كوردی ku 58 743 116 518 1 158 013 3 54 100 95 563 9
94 Irlándes Gaeilge ga 58 190 98 663 1 123 955 7 54 743 103 1151 5
95 Lombardo Lumbaart lmo 56 767 126 742 1 148 087 5 39 263 46 4436 13
96 Silesiano Ślůnski szl 56 519 70 030 351 297 3 22 611 42 0 0
97 Islandés Íslenska is 55 740 144 654 1 789 793 19 89 592 156 3213 31
98 Chuvaxo Чăваш cv 50 617 101 573 782 286 2 32 279 50 537 7
99 Frisón occidental Frysk fy 50 584 154 342 1 106 463 8 44 914 76 7659 30
100 Kurdo central کوردی ckb 48 124 196 117 1 037 352 8 54 583 165 1831 50
101 Tagalo Tagalog tl 43 913 236 506 1 991 699 11 128 708 151 1897 161
102 Aragonés Aragonés an 43 518 132 465 1 895 248 6 70 924 78 1535 59
103 Wu 吴语 wuu 42 704 56 638 300 658 4 81 178 56 132 0
104 Zazaki Zazaki diq 40 333 61 024 517 311 3 25 878 38 199 2
105 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 40 145 141 191 633 916 9 44 229 108 1826 28
106 Scots Scots sco 39 691 145 848 870 277 4 99 883 94 671 42
107 Ido Ido io 36 423 53 401 1 006 900 5 34 812 49 0 4
108 Volapük Volapük vo 32 969 149 118 3 280 210 2 33 209 28 0 273
109 Yoruba Yorùbá yo 32 008 55 826 560 366 3 26 043 97 166 5
110 Nepalés नेपाली ne 31 155 104 428 1 116 410 6 61 084 86 1292 59
111 Gujaratí ગુજરાતી gu 30 071 121 154 837 288 3 72 116 78 0 63
112 Alemánico Alemannisch als 29 616 71 554 1 028 509 9 95 776 83 577 28
113 Kanarés ಕನ್ನಡ kn 29 560 133 136 1 146 120 4 79 438 322 2295 105
114 Interlingua Interlingua ia 29 019 43 389 652 130 6 46 276 34 4 3
115 Bávaro Boarisch bar 26 892 108 994 834 325 3 65 447 60 1320 71
116 Kotava Kotava avk 26 463 32 148 133 750 6 3653 24 0 0
117 Siciliano Sicilianu scn 26 235 55 818 735 234 5 42 477 35 1407 16
118 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 086 63 270 890 699 2 24 036 13 45 32
119 Quechua Runa Simi qu 23 356 56 411 652 591 2 28 023 44 0 23
120 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 22 585 43 241 183 844 2 18 753 25 0 3
121 Mongol Монгол mn 21 877 99 037 722 514 3 81 742 109 1372 90
122 Navajo Diné bizaad nv 21 470 35 862 301 186 2 15 799 16 730 3
123 Hausa هَوُسَ ha 20 676 37 100 212 367 5 21 013 132 0 3
124 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 19 864 36 840 193 384 4 17 829 31 0 3
125 Cingalés සිංහල si 18 385 83 911 537 556 3 61 345 86 3077 81
126 Balinés Bhāṣa Bali ban 17 630 35 068 139 320 4 6475 38 116 3
127 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 17 142 29 363 357 684 4 24 719 28 109 6
128 Paxto پښتو ps 17 099 57 940 290 705 1 29 281 44 1736 28
129 Frisón setentrional Frasch frr 16 937 43 100 243 337 4 18 685 25 1383 13
130 Oseto Иронау os 16 637 61 395 529 097 3 23 257 23 158 62
131 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 16 369 73 368 474 760 6 32 515 52 170 78
132 Iacut Саха тыла sah 16 139 48 883 393 392 3 23 060 39 1765 33
133 Escocés Gàidhlig gd 15 859 32 097 571 992 5 26 403 29 347 18
134 Bugi Basa Ugi bug 15 824 20 088 202 033 1 12 648 8 0 0
135 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 15 803 32 177 98 057 4 19 698 26 0 3
136 Yiddish ייִדיש yi 15 496 44 372 585 910 3 47 211 64 1062 45
137 Ilocano Ilokano ilo 15 371 70 218 398 512 2 16 635 20 0 72
138 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 15 336 56 427 242 241 4 16 557 36 145 30
139 Amhárico አማርኛ am 15 122 46 013 374 322 1 41 856 58 1777 33
140 Napolitano Nnapulitano nap 14 773 23 828 665 928 3 28 568 26 287 10
141 Limburgués Limburgs li 14 244 66 261 458 049 7 27 304 36 623 92
142 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 13 894 21 780 52 222 2 4491 13 0 0
143 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 874 35 482 380 312 4 23 693 37 129 25
144 Feroés Føroyskt fo 13 869 40 454 370 661 3 27 884 52 0 33
145 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 749 30 278 213 887 2 15 338 10 462 10
146 Maithili मैथिली mai 13 726 40 005 231 089 5 12 434 24 114 21
147 Mazanderani مَزِروني mzn 13 548 30 763 168 609 4 32 004 41 263 8
148 Ibo Igbo ig 13 486 20 429 109 047 5 15 321 44 0 1
149 Bikol central Bikol bcl 13 216 36 998 244 978 2 20 710 32 865 21
150 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 13 030 35 171 154 224 3 24 208 24 2742 12
151 Aceh Bahsa Acèh ace 12 726 26 730 144 756 3 25 146 29 0 6
152 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 12 521 29 088 58 235 2 3587 16 61 3
153 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 12 145 100 060 387 376 6 96 708 58 0 202
154 Sánscrito संस्कृतम् sa 11 826 71 905 473 528 4 36 778 177 445 169
155 Valón Walon wa 11 704 27 614 392 376 4 22 946 31 623 26
156 Occidental Interlingue ie 11 509 15 403 153 511 2 17 739 32 0 1
157 Lígur Lìgure lij 11 099 26 739 238 092 7 15 054 33 8 17
158 Assamés অসমীয়া as 11 019 75 863 344 655 5 36 326 97 1747 157
159 Zulú isiZulu zu 10 825 24 447 99 426 1 18 521 37 0 6
160 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 10 675 27 950 188 848 1 13 561 20 0 17
161 Armenio occidental արեւմտահայերէն hyw 10 465 22 164 198 349 5 8174 33 0 11
162 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 428 19 036 101 574 1 10 251 17 0 3
163 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 10 337 43 597 277 494 3 30 790 45 192 65
164 Shona chiShona sn 10 221 18 848 104 564 1 16 205 25 0 3
165 Banjarí Bahasa Banjar bjn 10 174 28 707 85 458 3 13 262 35 1 9
166 Meithei ꯃꯤꯇꯩꯂꯣꯟ mni 10 154 16 335 49 771 2 2801 22 0 1
167 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 10 029 19 101 125 204 1 31 171 25 0 5
168 Khmer ភាសាខ្មែរ km 9872 33 852 291 139 6 38 050 79 1036 50
169 Tarentino Tarandíne roa-tara 9309 17 790 141 932 3 11 069 14 288 6
170 Somalí Soomaali so 9016 26 584 247 339 1 33 999 106 0 35
171 Kapampangan Kapampangan pam 8856 21 447 296 208 2 19 933 26 403 27
172 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 8597 18 448 134 983 1 26 683 37 87 9
173 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8539 10 821 50 166 1 6156 10 0 0
174 Bihari भोजपुरी bh 8162 71 028 729 222 2 31 300 45 53 609
175 Tumbuka chiTumbuka tum 8088 12 661 45 417 3 7447 16 9 1
176 Santali Santhali sat 7975 18 341 109 884 3 6343 36 0 10
177 Saami setentrional Sámegiella se 7814 20 876 301 739 7 27 162 23 0 40
178 Maorí Māori mi 7784 14 156 160 828 2 17 390 20 0 7
179 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 7777 27 348 142 484 4 12 207 15 0 32
180 Flamengo occidental West-Vlams vls 7750 21 509 311 626 5 25 380 29 480 45
181 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 7622 20 499 322 617 6 26 618 28 571 44
182 Náhuatl Nāhuatl nah 7448 20 018 514 578 3 21 277 25 170 73
183 Sardo Sardu sc 7371 16 635 179 379 4 22 854 26 150 17
184 Córnico Kernewek/Karnuack kw 6816 13 401 205 887 2 14 300 31 6 14
185 Vepsio Vepsän kel' vep 6730 32 105 156 979 1 14 879 22 0 69
186 Cabilo Taqbaylit kab 6668 16 291 107 516 2 12 541 23 0 13
187 Turcomán تركمن / Туркмен tk 6655 16 238 236 988 3 25 962 42 336 30
188 Gan 贛語 gan 6584 33 682 395 627 1 39 584 20 57 198
189 Corso Corsu co 6509 15 177 383 562 2 20 709 35 0 44
190 Gilaki گیلکی glk 6491 13 913 63 665 4 14 837 21 808 5
191 Dagbani Dagbanli dag 6458 10 198 60 397 3 2523 45 0 1
192 Árabe marroquí اللهجة المغربية ary 6443 53 098 263 660 6 8089 38 94 260
193 Võro Võro fiu-vro 6412 12 199 178 040 4 13 547 26 55 11
194 Tibetano བོད་སྐད bo 6248 17 882 140 792 1 27 444 19 0 27
195 Manx Gaelg gv 6037 23 651 318 231 3 18 919 21 184 114
196 Abkhazo Аҧсуа ab 6033 20 944 122 154 2 18 490 23 9 35
197 Francoprovenzal Arpitan frp 5657 15 944 218 132 2 15 324 28 0 45
198 Zelandés Zeêuws zea 5644 10 591 127 705 3 12 452 17 1 9
199 Saraiki سرائیکی skr 5632 6201 28 077 2 1628 7 0 0
200 Uigur Oyghurque ug 5525 15 139 156 306 2 20 581 34 140 31
201 Komi Коми kv 5496 17 162 141 274 1 13 665 13 0 37
202 Picardo Picard pcd 5490 10 652 69 460 3 16 399 22 49 5
203 Udmurto Удмурт кыл udm 5460 17 985 122 472 4 14 271 17 9 35
204 Caxubio Kaszëbsczi csb 5449 8753 187 172 3 15 853 19 0 7
205 Maltés Malti mt 5130 19 389 285 453 5 20 944 37 725 113
206 Guaraní Avañe'ẽ gn 5071 11 934 123 303 2 17 145 25 0 18
207 Aimará Aymar aru ay 5034 8640 95 879 1 15 810 17 0 5
208 Saami de Inari Anarâškielâ smn 4983 16 294 80 137 7 2806 16 0 25
209 Normando Nouormand/Normaund nrm 4836 10 374 219 404 2 12 704 9 0 27
210 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4310 13 544 91 622 3 10 143 14 10 31
211 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 4191 6703 38 617 1 10 108 20 0 2
212 Frisón oriental Seeltersk stq 4080 10 729 121 539 5 12 838 16 429 30
213 Carelio Livvinкarjala olo 4059 11 220 33 338 2 6323 11 0 9
214 Laosiano ລາວ lo 3963 12 963 99 349 2 16 571 44 0 39
215 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 3952 10 218 89 979 1 11 753 34 0 22
216 Mirandés Mirandés mwl 3925 10 279 99 068 1 12 535 14 0 25
217 Anglosaxón Englisc ang 3833 16 848 208 133 2 120 196 40 299 142
218 Friulano Furlan fur 3804 8756 171 327 2 13 627 22 318 33
219 Romanche Rumantsch rm 3757 9617 163 721 3 19 130 24 51 41
220 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3622 12 986 210 594 4 20 203 25 23 108
221 Pangasinés Pangasinan pag 3608 8828 74 573 2 7821 12 0 17
222 Konkani कोंकणी gom 3565 9183 206 987 3 9020 13 0 55
223 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3450 11 374 60 577 1 8150 12 0 28
224 Tuva Тыва дыл tyv 3389 11 600 44 027 1 8445 10 0 22
225 Estremeño Estremeñu ext 3366 7853 121 516 2 16 538 25 0 27
226 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3333 11 227 143 706 1 17 669 23 0 71
227 Avaro Авар av 3324 15 757 86 342 2 13 892 24 0 76
228 Doteli डोटेली dty 3311 19 582 238 081 3 5846 15 3 293
229 Lingala Lingala ln 3305 8628 122 286 4 12 330 24 32 36
230 Chavacano Chavacano cbk-zam 3127 8274 112 401 2 13 844 12 0 36
231 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 3089 7968 56 161 5 10 856 46 19 17
232 Papiamento Papiamentu pap 3082 6434 96 212 5 13 850 13 0 17
233 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 3022 11 227 130 280 4 23 971 15 932 85
234 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2938 10 580 1 607 237 3 21 854 12 0 1027
235 Gagauzo Gagauz gag 2805 6608 68 114 2 13 199 22 0 18
236 Buriato Буряад bxr 2773 11 074 70 285 1 14 345 23 9 56
237 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2741 6923 90 258 4 11 148 9 0 30
238 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 2672 9830 71 578 2 9861 28 10 52
239 Twi Twi tw 2633 5746 103 644 2 14 464 17 0 25
240 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 2622 13 163 67 640 3 8840 17 0 83
241 Pali पाऴि pi 2546 4646 101 861 2 6862 7 1 14
242 Sakizaya Sakizaya szy 2485 5497 130 618 1 2523 11 0 34
243 Hawaiano Hawai'i haw 2477 5560 96 852 1 15 702 18 0 26
244 Awadhi अवधी awa 2434 5359 24 211 1 2216 9 0 6
245 Atayal Tayal tay 2423 2875 54 431 1 1312 9 0 0
246 Zhuang Cuengh za 2395 4715 40 281 1 10 053 9 0 8
247 Pa'o Pa'O (ပအိုဝ်ႏ)) blk 2209 4997 24 313 2 638 19 0 7
248 Inguxo ГӀалгӀай inh 2144 12 859 60 387 2 3616 13 38 117
249 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2061 14 342 106 805 1 9953 13 0 264
250 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 2045 12 052 87 922 1 9635 16 0 174
251 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 1980 5892 105 434 1 31 243 16 0 69
252 Atikamekw Atikamekw atj 1947 3062 15 000 5 3965 14 0 1
253 Tongano faka Tonga to 1946 5396 42 316 2 9603 12 12 24
254 Arameo ܐܪܡܝܐ arc 1883 6475 95 614 2 19 359 18 0 87
255 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 1802 9594 106 695 3 5243 29 9 207
256 Luganda Luganda lg 1766 5276 27 597 1 7627 16 0 20
257 Mon ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 1707 6007 38 207 2 2970 19 0 40
258 Patois xamaicano Patois jam 1702 3045 20 970 1 7713 16 0 4
259 Kabye Kabɩyɛ kbp 1697 3370 16 223 2 4105 7 0 4
260 Nauruano dorerin Naoero na 1670 4895 89 835 1 11 917 8 4 68
261 Wolof Wolof wo 1649 5372 104 636 3 14 368 14 0 99
262 Kabardino адыгэбзэ kbd 1595 7047 45 589 1 9416 9 0 75
263 Nías Li Niha nia 1558 3751 18 980 3 1404 7 0 10
264 Novial Novial nov 1527 4424 178 189 2 11 172 11 0 144
265 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1504 3087 20 864 1 8324 8 0 7
266 N'ko ߒߞߏ nqo 1424 3034 10 883 2 3239 13 0 4
267 Bislama Bislama bi 1403 3324 42 370 2 12 551 8 0 23
268 Tok pisin Tok Pisin tpi 1352 5682 86 866 1 12 760 11 0 156
269 Tetum Tetun tet 1346 3774 67 226 2 9188 12 0 57
270 Shilha Taclḥit shi 1323 3962 37 704 1 1889 11 0 37
271 Lojban Lojban jbo 1304 5713 111 891 1 15 500 14 0 223
272 Arromanés Armãneashce roa-rup 1292 4290 206 394 1 13 360 18 0 259
273 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 1277 3637 35 551 1 8640 11 0 33
274 Lak Лакку lbe 1264 15 045 50 942 1 8035 9 0 402
275 Congo KiKongo kg 1261 2915 43 990 1 10 307 9 0 25
276 Xosa isiXhosa xh 1247 3857 34 271 1 12 216 15 0 38
277 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1217 2995 53 167 2 7070 8 0 37
278 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 1193 5621 83 706 2 23 892 22 0 205
279 Oromo Oromoo om 1175 3937 38 797 1 9973 12 0 54
280 Gun Gungbe guw 1162 2104 33 492 3 773 19 0 10
281 Seediq Kari Seediq trv 1121 1964 90 929 1 1407 11 0 26
282 Sranan tongo Sranantongo srn 1116 2733 39 266 1 7280 7 0 30
283 Samoano Gagana Samoa sm 1071 3341 42 995 1 9935 10 0 57
284 Crioulo da Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1057 2571 16 621 1 2435 9 0 13
285 Altai алтай тил alt 1054 4171 39 431 3 2013 13 0 82
286 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 1042 4011 47 565 1 22 780 15 0 96
287 Latgalio Latgaļu ltg 1037 3284 36 001 1 6956 12 0 51
288 Chichewa Chi-Chewa ny 1014 4600 41 034 3 9966 14 0 111
289 Tswana Setswana tn 1010 4359 30 699 2 9599 10 4 77
290 Sotho Sesotho st 899 4368 29 134 2 9784 11 0 99
291 Madurés Madhurâ mad 898 1719 11 641 1 1875 22 0 5
292 Pitcairnés Norfuk pih 896 3326 44 294 1 10 880 13 0 97
293 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 872 3816 46 274 1 18 364 16 0 138
294 Amis Pangcah ami 821 1706 34 210 1 1289 20 0 23
295 Romaní romani - रोमानी rmy 793 2833 50 667 1 16 827 10 0 118
296 Bambara Bamanankan bm 787 3163 40 695 2 10 225 11 0 117
297 Ewe Eʋegbe ee 763 3517 54 042 3 13 757 25 0 200
298 Venda Tshivenda ve 750 2243 19 405 1 7463 6 0 34
299 Tsonga Xitsonga ts 727 3795 37 027 2 9328 13 0 173
300 Fula Fulfulde ff 714 2951 28 427 2 8246 15 0 94
301 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 664 2266 24 297 1 10 971 11 0 62
302 Suazi SiSwati ss 635 2523 38 394 3 7914 12 0 134
303 Kirundi Kirundi rn 624 2463 23 233 1 9247 11 0 81
304 Tyap A̱lyem Tyap kcg 623 3350 20 801 2 747 8 0 118
305 Akan Akana ak 610 2502 29 652 1 13 060 23 0 114
306 Inuktitut ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 604 3222 44 965 2 17 874 25 0 262
307 Chamorro Chamoru ch 551 2514 23 142 1 14 913 21 0 116
308 Inupiak Iñupiak ik 499 2707 38 766 2 8245 8 0 280
309 Póntico Ποντιακά pnt 483 2050 35 254 1 9795 7 0 181
310 Adigueo адыгабзэ ady 459 3322 12 551 1 6444 16 0 146
311 Pidgin nixeriano Naija pcm 448 1446 17 854 3 620 12 0 61
312 Paiwan Pinayuanan pwn 321 487 11 744 1 1114 6 0 6
313 Sango Sängö sg 316 1984 20 630 2 6190 7 0 289
314 Dinka Thuɔŋjäŋ din 307 1088 8195 1 5918 7 0 48
315 Tigriña ትግርኛ ti 242 2749 24 072 2 8833 12 0 939
316 Groenlandés Kalaallisut kl 242 2264 74 703 3 12 642 11 0 2303
317 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 240 2633 30 095 1 9650 13 0 1136
318 Cree Nehiyaw cr 163 2177 37 934 2 17 513 21 0 2660
319 Ndonga Ndonga ng[8] 8 442 5923 1 2386 0 0 39 438
320 Choctaw Choctaw cho[8] 6 201 4220 1 1810 0 0 22 175
321 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[8] 4 206 4212 1 2144 0 0 52 143
322 Kuanyama Kuanyama kj[8] 4 114 3548 1 1378 0 0 23 536
323 Yi ꆇꉙ ii[8] 3 189 11 653 1 2032 0 0 237 005
324 Hiri motu Hiri motu ho[8] 3 129 3786 1 1576 0 0 51 771
325 Luri لۊری شومالی lrc[8] 1 238 140 069 2 5038 1 0 33 056 872
326 Muscogee Mvskoke mus[8] 1 115 3603 1 2349 1 0 407 170
327 Afar Qafara aa[8] 0 509 4685 1 4064 0 0 0
328 Herero Otjiherero hz[8] 0 176 4483 1 3762 0 0 0
329 Canuri Kanuri kr[8] 0 162 4641 1 5465 0 0 0
Total 60 511 850 249 791 819 3 292 932 479 3637[9] 106 249 421[9] 314 794[9] 2 758 736 128

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

NotasEditar

  1. Wales, Jimmy (16 de marzo de 2001). "Alternative language wikipedias". Wikipedia-L (Lista de correo). Arquivado dende o orixinal o 20 de xuño de 2014. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  2. Noisette, Thierry (24 de setembro de 2010). "Wikipédia en français dépasse le million d'articles" [French Wikipedia exceeds one million articles]. ZDNet France (en francés). Red Ventures. Arquivado dende o orixinal o 7 de novembro de 2016. Consultado o 21 de decembro de 2020. Wikipédia, l'encyclopédie collaborative libre, fêtera ses dix ans en janvier 2011, et a débuté le 23 mars 2001 en version française, mais dès ce jeudi 23 septembre, à neuf ans et demi exactement, la Wikipédia francophone a enregistré officiellement le cap du million d'articles. 
  3. "History of HomePage". Wikipedia en sueco. Arquivado dende o orixinal o 8 de outubro de 2001. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  4. 4,0 4,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  5. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  6. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  7. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
     
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  9. 9,0 9,1 9,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase taménEditar

Outras páxinasEditar

Ligazóns externasEditar