Lista de Wikipedias

artigo de listas da Wikimedia

Wikipedia é unha enciclopedia en liña baseada nun wiki multilingüe e de contido libre editado e mantido por unha comunidade de editores, a cal comezou o 15 de xaneiro de 2001 coa versión en lingua inglesa. Pouco despois, creáronse edicións en linguas diferentes do inglés: as edicións en alemán e o catalán foron creadas o 16 de marzo,[1] a edición en francés o 23 de marzo,[2] e a sueca creouse o 23 de maio.[3]

Pantalla do portal de Wikipedia amosando as diferentes linguas clasificadas por número de artigos.

TáboaEditar

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[4] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[5] P. de cont.[4] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[6] Ficheiros Prof.[7]
1 Inglés English en 6 378 022 54 198 656 1 040 227 098 1082 42 222 402 124 737 894 051 1078
2 Cebuano Sinugboanong ceb 5 928 450 10 670 914 32 969 030 6 82 542 195 0 1
3 Sueco Svenska sv 2 923 581 6 757 917 49 552 223 64 789 801 2248 0 12
4 Alemán Deutsch de 2 615 413 7 243 689 214 246 895 189 3 774 530 17 683 129 247 92
5 Francés Français fr 2 360 883 11 529 488 185 945 107 157 4 183 861 17 193 65 749 243
6 Neerlandés Nederlands nl 2 066 557 4 372 433 59 773 470 37 1 164 032 3645 20 17
7 Ruso Русский ru 1 754 437 6 684 352 116 407 362 78 3 036 514 10 666 232 432 137
8 Italiano Italiano it 1 716 944 7 200 724 122 744 447 114 2 164 986 7610 142 626 173
9 Castelán Español es 1 714 741 7 495 816 137 949 567 65 6 329 408 14 884 0 209
10 Polaco Polski pl 1 489 689 3 439 180 64 360 521 104 1 123 212 4044 258 32
11 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 1 335 376 1 583 317 5 726 251 7 162 645 163 1454 0
12 Xaponés 日本語 ja 1 290 346 3 804 833 85 395 871 41 1 836 423 15 207 39 422 85
13 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 269 319 19 306 083 66 091 757 21 823 359 2697 23 106 691
14 Waray-waray Winaray war 1 265 502 2 880 995 6 238 192 3 49 425 94 42 3
15 Chinés 中文 zh 1 229 224 6 741 962 67 444 881 65 3 133 145 8810 57 276 201
16 Árabe العربية ar 1 136 241 7 439 632 55 221 576 27 2 128 696 4873 47 147 228
17 Ucraíno Українська uk 1 114 443 3 877 503 33 366 865 45 574 444 2887 111 689 52
18 Portugués Português pt 1 074 037 5 213 100 61 884 980 68 2 646 407 9358 57 580 176
19 Persa فارسی fa 834 177 5 100 655 33 057 208 37 1 058 546 5759 77 012 169
20 Catalán Català ca 687 780 1 704 725 28 211 511 22 396 565 1063 14 305 36
21 Serbio Српски / Srpski sr 649 441 3 923 644 24 014 339 21 291 398 732 34 059 155
22 Indonesio Bahasa Indonesia id 596 089 3 000 201 19 108 707 34 1 276 090 3324 55 506 103
23 Noruegués Norsk (Bokmål) no 563 759 1 596 803 21 795 917 37 532 095 1291 5 45
24 Coreano 한국어 ko 551 491 2 546 896 30 224 124 25 699 268 2226 12 128 155
25 Finés Suomi fi 516 430 1 364 400 19 948 739 31 490 626 1707 64 873 39
26 Húngaro Magyar hu 492 120 1 406 067 24 163 668 28 484 136 1506 8091 59
27 Checo Čeština cs 488 021 1 339 224 20 443 665 34 548 980 1983 1 46
28 Serbocroata Srpskohrvatski sh 455 524 4 641 044 41 164 255 12 164 790 203 10 278 748
29 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 430 916 1 060 600 3 106 968 6 49 453 96 362 6
30 Turco Türkçe tr 427 451 2 104 248 26 140 292 25 1 330 423 3608 36 058 191
31 Romanés Română ro 422 841 2 304 058 14 275 794 19 562 932 834 38 798 122
32 Checheno Нохчийн ce 409 688 788 524 6 619 844 3 26 981 43 304 7
33 Éuscaro Euskara eu 380 066 782 407 8 650 234 12 126 996 291 0 12
34 Malaio Bahasa Melayu ms 353 566 986 544 5 279 247 14 281 207 643 19 615 17
35 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 319 619 458 756 3 184 570 6 39 001 109 5625 1
36 Esperanto Esperanto eo 303 397 667 950 7 277 924 16 187 710 354 6915 15
37 Hebreo עברית he 302 838 1 266 225 32 141 917 38 880 871 2923 70 413 256
38 Armenio Հայերեն hy 287 966 970 070 8 081 682 11 113 622 497 10 972 46
39 Búlgaro Български bg 274 924 611 548 11 094 187 27 294 578 669 561 27
40 Dinamarqués Dansk da 269 611 882 062 10 833 784 24 412 511 790 0 63
41 Azarí do sur تۆرکجه azb 240 762 564 772 1 487 323 5 32 292 121 176 4
42 Eslovaco Slovenčina sk 237 617 536 078 7 222 942 9 207 477 499 0 21
43 Casaco Қазақша kk 228 997 572 654 2 923 548 18 111 617 205 10 354 11
44 Minangkabau Minangkabau min 224 768 336 765 2 058 603 6 14 145 56 166 1
45 Estoniano Eesti et 222 021 527 674 5 954 581 33 155 896 533 732 21
46 Croata Hrvatski hr 209 718 471 799 6 047 669 15 261 302 509 20 624 20
47 Belaruso Беларуская be 208 522 619 957 3 911 218 10 109 592 267 3288 24
48 Lituano Lietuvių lt 199 548 486 577 6 347 673 10 156 635 298 23 357 26
49 Grego Ελληνικά el 197 459 591 604 9 038 545 22 340 065 1036 18 112 60
50 Inglés simple Simple English simple 196 065 640 839 7 752 733 18 1 131 789 1087 36 62
51 Azarí Azərbaycan az 178 350 481 104 6 130 211 16 230 798 727 23 672 36
52 Galego Galego gl 176 312 439 146 5 861 509 8 119 412 267 2144 29
53 Esloveno Slovenščina sl 173 599 425 698 5 559 419 24 203 739 322 8258 27
54 Urdú اردو ur 165 073 948 159 4 744 737 11 134 836 304 11 476 112
55 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 159 520 366 322 3 323 108 14 114 475 136 16 15
56 Xeorxiano ქართული ka 156 212 444 104 4 236 937 4 134 011 265 14 860 32
57 Hindi हिन्दी hi 149 558 1 126 848 5 310 958 8 650 334 1459 3495 201
58 Tailandés ไทย th 140 725 906 532 9 615 511 16 408 990 1066 27 743 314
59 Támil தமிழ் ta 140 716 443 305 3 271 317 34 194 924 376 8043 34
60 Uzbeko O‘zbek uz 140 326 635 490 2 264 141 11 64 687 189 1672 44
61 Latín Latina la 135 935 271 800 3 631 041 21 146 884 163 0 13
62 Galés Cymraeg cy 133 581 269 696 10 987 002 16 68 555 123 11 328 42
63 Asturiano Asturianu ast 128 082 222 372 3 386 994 10 93 124 125 0 8
64 Volapük Volapük vo 126 988 259 544 3 259 813 2 30 508 33 0 13
65 Cantonés 粵語 zh-yue 119 409 263 600 1 694 625 13 225 232 345 2512 9
66 Macedonio Македонски mk 116 892 497 890 4 633 469 12 96 870 194 8506 98
67 Bengalí বাংলা bn 112 943 941 285 5 415 420 13 344 952 1330 13 856 309
68 Letón Latviešu lv 108 909 444 162 3 470 829 13 100 857 258 25 355 74
69 Taxico Тоҷикӣ tg 104 147 255 898 1 262 987 6 32 988 63 473 10
70 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 101 732 201 154 684 462 4 94 864 175 2895 3
71 Afrikaans Afrikaans af 100 138 365 654 2 447 218 16 140 015 209 9540 47
72 Malgaxe Malagasy mg 94 153 243 972 1 036 859 3 26 687 46 3 10
73 Bosníaco Bosanski bs 87 267 360 297 3 337 291 9 135 998 165 5487 90
74 Occitano Occitan oc 86 871 154 642 2 279 928 4 45 471 83 916 8
75 Albanés Shqip sq 83 770 253 176 2 247 100 12 135 033 222 4716 36
76 Baixo saxón Plattdüütsch nds 82 667 157 109 980 198 4 45 352 57 0 5
77 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 80 863 108 463 388 516 2 29 981 85 2688 0
78 Marathi मराठी mr 79 782 267 643 1 952 452 10 136 215 212 19 142 40
79 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 75 841 216 989 2 248 160 4 70 954 129 1759 35
80 Malayalam മലയാളം ml 75 497 468 640 3 609 506 15 153 455 341 6734 208
81 Telugu తెలుగు te 72 716 291 952 3 344 571 13 107 606 203 15 415 104
82 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 346 196 884 847 940 2 23 675 20 0 12
83 Bretón Brezhoneg br 69 972 136 852 1 906 082 3 65 492 95 5398 12
84 Véneto Vèneto vec 68 493 138 009 1 085 697 5 29 722 48 724 8
85 Suahili Kiswahili sw 67 176 136 173 1 188 633 14 49 262 151 2262 9
86 Piemontés Piemontèis pms 65 851 100 847 852 734 4 23 961 37 2070 2
87 Xavanés Basa Jawa jv 64 327 168 638 1 568 080 6 49 563 102 5431 24
88 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 63 783 107 829 590 743 2 29 718 49 238 2
89 Haitiano Krèyol ayisyen ht 63 080 76 824 788 978 3 26 373 46 0 0
90 Sundanés Basa Sunda su 60 943 96 497 616 254 7 26 580 78 545 2
91 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 60 213 129 266 2 355 589 5 51 854 82 2276 23
92 Bashkir Башҡорт ba 57 851 163 375 1 072 210 6 32 434 87 1423 21
93 Irlándes Gaeilge ga 55 545 91 829 1 010 724 7 48 619 89 1125 4
94 Silesiano Ślůnski szl 54 339 67 102 339 806 3 19 915 38 0 0
95 Islandés Íslenska is 53 210 138 054 1 725 422 19 81 215 153 3193 31
96 Kurdo Kurdî / كوردی ku 50 136 103 688 1 047 291 3 47 666 99 565 11
97 Lombardo Lumbaart lmo 48 780 115 237 1 054 355 8 34 301 54 4437 16
98 Chuvaxo Чăваш cv 46 647 88 661 718 610 3 29 055 51 537 6
99 Frisón occidental Frysk fy 46 369 142 715 1 047 314 9 40 761 73 7328 31
100 Tagalo Tagalog tl 44 536 230 259 1 890 625 11 115 901 154 1897 142
101 Wu 吴语 wuu 42 657 55 400 288 439 4 73 688 60 176 0
102 Aragonés Aragonés an 40 488 122 103 1 755 038 6 63 563 73 1495 58
103 Scots Scots sco 40 451 146 600 846 306 5 86 577 93 690 39
104 Zazaki Zazaki diq 40 031 60 267 478 622 5 22 750 47 209 2
105 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 36 326 127 825 570 790 9 38 487 94 1548 28
106 Kurdo central کوردی ckb 34 580 162 136 837 787 7 46 670 128 1384 70
107 Yoruba Yorùbá yo 33 468 57 999 542 232 3 22 960 68 172 5
108 Nepalés नेपाली ne 32 157 101 330 1 030 389 7 54 371 103 1246 47
109 Bávaro Boarisch bar 31 675 115 380 799 223 4 58 822 61 1319 48
110 Ido Ido io 30 443 45 583 972 482 5 31 569 53 0 5
111 Gujaratí ગુજરાતી gu 29 586 110 973 795 799 3 64 045 87 0 54
112 Alemánico Alemannisch als 27 950 67 936 995 410 10 85 912 85 565 29
113 Kanarés ಕನ್ನಡ kn 27 182 125 995 1 076 936 4 70 598 125 2463 112
114 Siciliano Sicilianu scn 26 177 55 579 730 806 6 38 916 48 1407 16
115 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 087 62 467 846 853 3 22 341 30 47 30
116 Interlingua Interlingua ia 23 215 37 070 637 587 7 41 668 41 4 6
117 Quechua Runa Simi qu 22 925 55 644 645 935 3 25 699 51 0 23
118 Mongol Монгол mn 20 792 93 895 673 903 5 72 298 95 1474 88
119 Cingalés සිංහල si 17 376 77 162 488 621 3 53 544 129 3109 74
120 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 16 908 28 716 352 230 5 23 005 33 109 5
121 Navajo Diné bizaad nv 16 870 30 213 268 724 3 13 981 10 633 5
122 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 16 507 33 193 163 807 3 15 722 28 0 5
123 Kotava Kotava avk 16 107 19 511 74 944 5 1902 32 0 0
124 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 15 800 70 977 433 851 5 29 009 69 125 74
125 Escocés Gàidhlig gd 15 527 31 731 561 496 7 24 218 36 347 19
126 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 15 506 31 067 87 634 4 17 760 29 4 2
127 Ilocano Ilokano ilo 15 373 67 835 384 978 2 15 313 26 0 66
128 Yiddish ייִדיש yi 15 283 43 777 570 337 3 42 108 50 1062 45
129 Amhárico አማርኛ am 14 968 46 111 365 941 2 35 919 58 1882 34
130 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 14 700 54 237 227 819 4 14 309 37 120 30
131 Napolitano Nnapulitano nap 14 685 23 590 663 049 3 25 956 32 281 10
132 Bugi Basa Ugi bug 14 141 18 856 195 311 1 11 508 19 0 1
133 Oseto Иронау os 14 104 53 323 500 412 3 21 227 29 164 72
134 Frisón setentrional Frasch frr 14 057 36 484 211 494 5 16 374 28 1258 14
135 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 762 35 225 375 509 4 21 835 35 133 25
136 Maithili मैथिली mai 13 682 37 825 226 406 6 10 542 30 115 18
137 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 668 30 125 211 900 1 14 186 21 467 10
138 Feroés Føroyskt fo 13 624 39 973 365 454 4 25 275 51 0 34
139 Limburgués Limburgs li 13 488 64 967 450 433 7 24 822 32 623 100
140 Iacut Саха тыла sah 13 400 45 968 369 301 3 20 637 45 1765 47
141 Mazanderani مَزِروني mzn 13 351 29 948 158 076 3 26 539 40 265 8
142 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 12 908 34 346 147 383 3 21 527 34 2692 11
143 Aceh Bahsa Acèh ace 12 515 26 681 135 811 3 22 438 31 0 6
144 Paxto پښتو ps 12 432 48 356 271 450 2 25 439 53 1674 46
145 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 12 218 18 245 47 137 2 2818 18 0 0
146 Hausa هَوُسَ ha 12 025 21 588 112 022 5 14 789 143 0 3
147 Sánscrito संस्कृतम् sa 11 526 66 422 461 552 5 32 861 37 445 157
148 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 11 523 29 943 160 672 2 16 199 25 0 13
149 Bikol central Bikol bcl 11 313 23 433 213 553 3 17 849 42 871 10
150 Valón Walon wa 11 249 26 579 381 287 4 20 756 34 659 26
151 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 10 993 91 387 369 518 6 90 153 73 0 216
152 Lígur Lìgure lij 10 761 25 767 222 381 7 13 195 31 2 16
153 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 289 17 979 98 865 1 9399 14 0 3
154 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 10 239 26 190 182 308 2 12 267 20 0 16
155 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 9964 39 470 265 904 2 27 448 42 193 59
156 Zulú isiZulu zu 9963 22 893 92 918 2 15 661 34 0 6
157 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 9655 22 907 48 115 2 2623 19 60 3
158 Assamés অসমীয়া as 9472 66 516 298 195 4 30 988 144 1568 162
159 Balinés Bhāṣa Bali ban 9425 20 912 93 836 3 3432 38 22 6
160 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 9420 18 099 120 718 1 28 692 26 0 5
161 Tarentino Tarandíne roa-tara 9305 17 618 139 323 2 10 259 13 290 6
162 Armenio occidental արեւմտահայերէն hyw 9023 19 671 185 230 4 5667 30 0 13
163 Kapampangan Kapampangan pam 8861 21 412 294 476 2 18 398 25 403 27
164 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8440 10 376 48 644 1 5293 16 0 0
165 Occidental Interlingue ie 8389 11 877 144 540 2 15 413 27 0 2
166 Khmer ភាសាខ្មែរ km 8316 30 232 261 202 4 33 523 63 1101 60
167 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 8175 16 998 127 244 1 22 788 23 87 8
168 Saami setentrional Sámegiella se 7770 20 608 298 779 6 24 613 26 0 39
169 Bihari भोजपुरी bh 7558 64 201 698 664 2 26 709 49 53 611
170 Flamengo occidental West-Vlams vls 7468 20 862 306 911 5 22 998 20 480 47
171 Shona chiShona sn 7324 15 097 89 535 1 13 968 23 0 6
172 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 7310 18 571 314 387 7 23 841 21 578 40
173 Maorí Māori mi 7228 13 062 151 396 2 15 105 21 0 7
174 Sardo Sardu sc 7078 15 744 173 188 4 20 175 30 145 16
175 Náhuatl Nāhuatl nah 7007 18 574 463 167 3 19 643 26 175 67
176 Vepsio Vepsän kel' vep 6667 28 843 143 064 1 13 394 25 0 54
177 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 6580 22 830 133 147 3 10 968 18 0 35
178 Santali Santhali sat 6502 15 148 80 207 3 4270 30 0 9
179 Somalí Soomaali so 6497 23 153 216 683 2 29 227 89 0 61
180 Gan 贛語 gan 6451 33 494 393 604 3 36 625 22 146 206
181 Gilaki گیلکی glk 6336 13 314 59 309 3 13 365 14 807 5
182 Cabilo Taqbaylit kab 6201 15 498 104 151 3 11 135 15 0 15
183 Turcomán تركمن / Туркмен tk 6151 14 754 219 144 1 22 439 47 319 29
184 Corso Corsu co 6062 14 454 376 472 2 18 435 37 0 49
185 Tibetano བོད་སྐད bo 5963 17 382 139 006 1 24 400 23 0 29
186 Võro Võro fiu-vro 5870 11 363 173 448 4 12 323 23 201 13
187 Abkhazo Аҧсуа ab 5804 20 106 114 314 2 16 331 25 9 34
188 Komi Коми kv 5456 15 949 136 175 1 12 354 17 0 31
189 Caxubio Kaszëbsczi csb 5390 8663 184 757 3 14 509 24 0 7
190 Meithei ꯃꯤꯇꯩꯂꯣꯟ mni 5303 8931 33 209 1 868 13 0 1
191 Picardo Picard pcd 5234 10 257 67 319 3 14 368 27 49 6
192 Francoprovenzal Arpitan frp 5155 13 635 206 564 2 13 629 20 0 40
193 Udmurto Удмурт кыл udm 5106 16 348 117 534 4 12 829 22 9 34
194 Uigur Oyghurque ug 5076 14 526 151 848 1 18 296 28 282 36
195 Manx Gaelg gv 5046 16 979 299 360 3 17 049 19 181 98
196 Aimará Aymar aru ay 4903 8558 93 653 1 14 397 25 0 6
197 Zelandés Zeêuws zea 4759 9054 111 697 3 11 227 21 1 10
198 Córnico Kernewek/Karnuack kw 4709 10 339 188 364 2 12 754 26 6 26
199 Árabe marroquí اللهجة المغربية ary 4619 25 976 107 356 5 3588 41 8 88
200 Normando Nouormand/Normaund nrm 4580 9959 217 346 2 11 674 12 0 30
201 Maltés Malti mt 4231 17 850 270 794 5 18 802 39 1147 157
202 Guaraní Avañe'ẽ gn 4217 10 027 115 982 2 15 242 25 0 21
203 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4213 12 365 84 464 3 9005 19 10 25
204 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 4141 6498 36 877 2 7604 32 0 1
205 Banjarí Bahasa Banjar bjn 4101 20 522 73 262 2 11 726 26 1 57
206 Frisón oriental Seeltersk stq 4047 10 591 119 823 4 11 856 13 438 29
207 Mirandés Mirandés mwl 3860 10 149 97 863 1 11 530 19 0 25
208 Laosiano ລາວ lo 3843 11 875 91 452 1 14 105 36 0 33
209 Saraiki سرائیکی skr 3743 4169 23 069 1 764 11 0 0
210 Romanche Rumantsch rm 3719 9190 160 397 3 17 245 16 51 37
211 Carelio Livvinкarjala olo 3652 9725 30 667 2 5361 17 0 8
212 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3604 12 939 207 562 5 18 551 23 23 107
213 Konkani कोंकणी gom 3543 8899 205 550 3 7856 11 0 52
214 Saami de Inari Anarâškielâ smn 3533 10 252 46 167 7 1361 17 0 16
215 Friulano Furlan fur 3448 8043 168 405 2 12 392 28 318 37
216 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3444 10 335 58 006 1 7391 14 0 22
217 Anglosaxón Englisc ang 3340 15 940 201 994 2 113 458 48 300 180
218 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3303 11 154 142 035 1 16 343 25 0 71
219 Doteli डोटेली dty 3300 18 447 236 121 3 4822 14 3 269
220 Estremeño Estremeñu ext 3294 7377 113 570 1 15 121 27 0 23
221 Tuva Тыва дыл tyv 3274 10 330 41 603 1 7340 16 0 18
222 Lingala Lingala ln 3235 8463 120 824 4 11 010 23 32 37
223 Chavacano Chavacano cbk-zam 3152 8068 107 581 2 12 786 15 0 32
224 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 3010 10 770 123 849 2 22 231 19 933 76
225 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2909 10 511 1 602 007 3 20 376 20 0 1040
226 Gagauzo Gagauz gag 2791 6511 66 290 1 11 432 20 0 18
227 Buriato Буряад bxr 2735 9690 61 349 3 12 682 19 4 40
228 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2731 6881 89 384 4 9835 11 0 29
229 Pali पाऴि pi 2561 4549 99 649 1 6123 10 0 13
230 Pangasinés Pangasinan pag 2558 8705 72 099 1 7093 14 0 47
231 Avaro Авар av 2543 11 776 75 765 2 12 357 23 0 84
232 Awadhi अवधी awa 2437 5340 23 903 1 1310 11 0 6
233 Atayal Tayal tay 2406 2751 50 060 2 678 19 0 0
234 Hawaiano Hawai'i haw 2379 5342 95 334 1 13 890 19 0 27
235 Ibo Igbo ig 2314 7288 70 074 2 12 087 44 0 44
236 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 2264 5927 79 157 1 10 084 30 0 34
237 Papiamento Papiamentu pap 2209 5475 81 217 5 12 458 27 0 32
238 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 2088 11 372 83 319 1 8727 24 0 144
239 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2045 14 317 105 777 2 9085 12 0 266
240 Sakizaya Sakizaya szy 1989 5232 123 917 1 1895 21 0 62
241 Zhuang Cuengh za 1962 4126 38 996 1 9066 17 0 11
242 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 1926 5814 104 733 1 28 623 22 0 73
243 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 1904 4998 44 587 1 9528 15 3 23
244 Inguxo ГӀалгӀай inh 1841 9272 45 093 2 2613 17 20 79
245 Arameo ܐܪܡܝܐ arc 1778 6324 94 736 2 17 679 17 0 97
246 Tongano faka Tonga to 1764 5123 40 340 2 8459 14 11 28
247 Kabye Kabɩyɛ kbp 1684 3304 15 046 3 3258 10 0 4
248 Patois xamaicano Patois jam 1673 2971 20 334 1 6382 16 0 4
249 Wolof Wolof wo 1648 5340 103 947 3 13 111 16 0 97
250 Nauruano dorerin Naoero na 1647 4797 88 776 2 10 694 16 4 67
251 Tok pisin Tok Pisin tpi 1630 5875 85 621 1 11 391 16 0 98
252 Kabardino адыгэбзэ kbd 1592 6726 43 381 2 8530 14 0 67
253 Atikamekw Atikamekw atj 1579 2647 13 759 6 3180 16 0 2
254 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 1512 7559 94 582 2 4399 33 0 200
255 Novial Novial nov 1512 4409 176 583 3 10 167 15 0 147
256 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1501 3058 20 208 1 7317 10 0 7
257 Tetum Tetun tet 1487 3860 65 142 2 8292 16 0 42
258 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 1438 9060 56 144 3 7928 15 0 174
259 Akan Akana ak 1425 3595 25 586 1 11 058 22 0 16
260 Ladino Ladin lld 1413 2079 20 147 2 1305 16 0 2
261 Luganda Luganda lg 1360 4678 26 116 1 6489 17 0 33
262 Bislama Bislama bi 1275 3090 39 103 1 11 295 39 0 25
263 Lojban Lojban jbo 1272 5671 110 885 3 14 027 15 0 233
264 Arromanés Armãneashce roa-rup 1263 4058 203 468 1 12 333 16 0 245
265 Lak Лакку lbe 1234 13 723 47 228 1 7343 13 0 352
266 Congo KiKongo kg 1228 2865 43 326 2 9168 13 0 26
267 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1214 2986 52 769 2 6470 12 0 37
268 Xosa isiXhosa xh 1212 3800 33 086 1 10 723 18 0 39
269 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 1210 3366 34 468 1 7685 18 0 32
270 Sranan tongo Sranantongo srn 1088 2700 38 561 1 6576 11 0 31
271 Oromo Oromoo om 1071 3677 37 148 1 8592 16 0 59
272 Seediq Kari Seediq trv 1050 1994 73 447 3 699 23 0 29
273 Crioulo da Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1046 2544 16 014 1 1656 8 0 12
274 Shilha Taclḥit shi 1032 3495 29 827 3 613 19 0 48
275 Samoano Gagana Samoa sm 1018 3156 41 655 1 9044 18 0 58
276 Latgalio Latgaļu ltg 1009 3212 35 054 1 6182 9 0 52
277 N'ko ߒߞߏ nqo 986 2005 7941 1 2111 11 0 4
278 Nías Li Niha nia 979 2580 11 757 2 729 13 0 12
279 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 967 3799 45 496 1 20 065 21 0 102
280 Twi Twi tw 947 2571 25 224 1 10 767 20 0 28
281 Altai алтай тил alt 905 2580 29 178 2 921 20 0 38
282 Mon ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 904 3987 30 185 3 1973 21 0 88
283 Pitcairnés Norfuk pih 878 3250 42 928 1 9660 17 0 96
284 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 847 3755 44 756 2 16 424 22 0 140
285 Sotho Sesotho st 818 2665 25 522 1 8711 23 0 48
286 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 816 4172 44 022 2 8436 23 0 178
287 Madurés Madhurâ mad 811 1535 7361 0 929 13 0 3
288 Groenlandés Kalaallisut kl 810 2888 74 081 3 11 491 17 0 168
289 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 796 5277 79 157 2 21 486 30 0 475
290 Chichewa Chi-Chewa ny 781 3596 31 920 2 7993 21 0 115
291 Tswana Setswana tn 722 2890 24 486 1 8455 16 0 76
292 Bambara Bamanankan bm 720 3114 39 686 2 9175 16 0 140
293 Tsonga Xitsonga ts 709 3735 36 234 2 8143 12 0 176
294 Romaní romani - रोमानी rmy 689 2704 49 467 1 15 509 21 0 156
295 Dagbani Dagbanli dag 644 2496 20 707 3 834 49 0 68
296 Venda Tshivenda ve 634 2071 18 733 1 6454 13 0 46
297 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 621 2210 23 831 1 9805 9 0 70
298 Kirundi Kirundi rn 617 2385 21 626 1 8077 19 0 74
299 Tumbuka chiTumbuka tum 598 2092 23 045 1 6624 13 0 68
300 Inuktitut ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 585 3140 43 993 2 15 639 19 0 267
301 Suazi SiSwati ss 540 2355 37 609 3 7069 16 0 180
302 Chamorro Chamoru ch 531 2478 21 731 1 13 373 17 0 117
303 Póntico Ποντιακά pnt 482 2030 34 849 1 8773 12 0 177
304 Adigueo адыгабзэ ady 446 2754 10 855 1 5214 11 0 105
305 Inupiak Iñupiak ik 392 2460 36 729 1 7340 17 0 415
306 Ewe Eʋegbe ee 381 3032 49 073 2 12 413 11 0 783
307 Fula Fulfulde ff 357 2243 22 512 2 7181 15 0 280
308 Dinka Thuɔŋjäŋ din 307 1084 7000 1 5203 11 0 41
309 Sango Sängö sg 283 1974 20 288 2 5525 9 0 366
310 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 222 2076 28 459 1 8459 16 0 956
311 Tigriña ትግርኛ ti 215 2592 23 102 2 7758 19 0 1089
312 Cree Nehiyaw cr 153 2140 36 449 2 15 441 23 0 2872
313 Ndonga Ndonga ng[8] 8 442 5921 1 2383 0 0 39 425
314 Choctaw Choctaw cho[8] 6 201 4220 1 1808 0 0 22 175
315 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[8] 4 206 4212 1 2139 0 0 52 143
316 Kuanyama Kuanyama kj[8] 4 114 3548 1 1375 0 0 23 536
317 Yi ꆇꉙ ii[8] 3 189 11 653 1 2030 0 0 237 005
318 Hiri motu Hiri motu ho[8] 3 129 3786 1 1574 0 0 51 771
319 Afar Qafara aa[8] 1 510 4685 1 4059 0 0 2 379 989
320 Luri لۊری شومالی lrc[8] 1 237 140 061 1 5036 2 0 32 914 925
321 Muscogee Mvskoke mus[8] 1 115 3603 1 2347 1 0 407 170
322 Herero Otjiherero hz[8] 0 176 4483 1 3760 1 0 0
323 Canuri Kanuri kr[8] 0 162 4641 1 5463 2 0 0
Total 57 225 035 235 027 267 3 034 191 105 3839[9] 97 995 324[9] 299 706[9] 2 660 453 124

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

NotasEditar

  1. Wales, Jimmy (16 de marzo de 2001). "Alternative language wikipedias". Wikipedia-L (Lista de correo). Arquivado dende o orixinal o 20 de xuño de 2014. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  2. Noisette, Thierry (24 de setembro de 2010). "Wikipédia en français dépasse le million d'articles" [French Wikipedia exceeds one million articles]. ZDNet France (en francés). Red Ventures. Arquivado dende o orixinal o 7 de novembro de 2016. Consultado o 21 de decembro de 2020. Wikipédia, l'encyclopédie collaborative libre, fêtera ses dix ans en janvier 2011, et a débuté le 23 mars 2001 en version française, mais dès ce jeudi 23 septembre, à neuf ans et demi exactement, la Wikipédia francophone a enregistré officiellement le cap du million d'articles. 
  3. "History of HomePage". Wikipedia en sueco. Arquivado dende o orixinal o 8 de outubro de 2001. Consultado o 21 de decembro de 2020. 
  4. 4,0 4,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  5. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  6. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  7. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
     
  8. 8,00 8,01 8,02 8,03 8,04 8,05 8,06 8,07 8,08 8,09 8,10 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  9. 9,0 9,1 9,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase taménEditar

Outras páxinasEditar

Ligazóns externasEditar