Lista de Wikipedias

artigo de listas da Wikimedia

Esta é unha táboa con todas as Wikipedias, presentables en orde decrecente de páxinas de contido ou outros ordenamentos.[1] Os datos actualízanse de xeito automático a diario.

Lingua lingua (local) Cód.[2] P. de cont.[1] Páxinas Edicións Admins. Usuarios U. activos[3] Ficheiros Prof.[4]
1 Inglés English en 6 160 931 51 529 428 974 580 357 1130 39 937 819 132 017 891 095 1025
2 Cebuano Sinugboanong ceb 5 337 056 9 768 827 29 795 718 6 71 889 199 0 2
3 Sueco Svenska sv 3 676 105 7 726 725 48 156 003 59 743 940 2393 0 7
4 Alemán Deutsch de 2 481 159 6 920 802 202 409 273 191 3 544 887 18 131 128 881 93
5 Francés Français fr 2 250 595 10 937 354 174 392 561 156 3 888 189 17 847 62 254 237
6 Neerlandés Nederlands nl 2 032 801 4 259 208 56 997 882 36 1 094 946 3830 21 16
7 Ruso Русский ru 1 661 475 6 328 122 109 061 757 83 2 830 895 10 441 228 364 135
8 Italiano Italiano it 1 635 925 6 800 892 115 295 606 112 2 024 475 7837 141 652 168
9 Castelán Español es 1 627 391 7 172 499 128 938 508 68 5 969 555 16 735 0 208
10 Polaco Polski pl 1 427 782 3 273 337 60 676 064 101 1 056 169 4172 259 30
11 Waray-waray Winaray war 1 264 405 2 879 048 6 218 103 3 46 071 88 42 3
12 Vietnamita Tiếng Việt vi 1 255 719 19 192 881 63 788 665 21 763 939 2568 23 799 678
13 Xaponés 日本語 ja 1 228 755 3 640 462 79 394 487 41 1 691 624 14 892 83 279 84
14 Chinés 中文 zh 1 147 104 6 342 296 61 500 352 80 2 995 993 8127 54 255 198
15 Árabe exipcio مصرى (Maṣrī) arz 1 097 761 1 297 664 3 329 595 6 137 147 158 1454 0
16 Árabe العربية ar 1 065 886 6 880 259 50 411 616 25 1 927 428 5101 37 128 218
17 Ucraíno Українська uk 1 044 341 3 591 220 29 513 949 46 524 154 2817 106 384 48
18 Portugués Português pt 1 043 545 5 071 589 59 208 875 75 2 463 550 6100 56 571 173
19 Persa فارسی fa 746 034 4 722 521 29 911 490 33 956 732 5636 65 576 179
20 Catalán Català ca 657 343 1 619 522 24 920 746 22 365 399 1105 13 145 32
21 Serbio Српски / Srpski sr 638 255 3 917 136 23 320 001 19 271 491 837 34 018 157
22 Noruegués Norsk (Bokmål) no 546 093 1 485 214 20 724 933 40 503 737 1327 3 41
23 Indonesio Bahasa Indonesia id 545 767 2 826 406 17 392 526 34 1 195 349 3014 58 775 107
24 Coreano 한국어 ko 520 859 2 396 129 27 541 306 23 645 847 2524 11 214 148
25 Finés Suomi fi 493 383 1 310 204 19 121 588 35 460 136 1704 60 346 40
26 Húngaro Magyar hu 475 857 1 369 887 22 998 156 30 455 323 1618 10 945 59
27 Checo Čeština cs 462 581 1 272 013 18 971 219 34 509 456 2126 1 45
28 Serbocroata Srpskohrvatski sh 452 847 4 633 194 40 998 056 11 152 780 211 10 274 754
29 Romanés Română ro 412 037 2 231 172 13 573 053 19 531 936 843 38 057 118
30 Min nam Bân-lâm-gú zh-min-nan 405 683 1 005 586 2 854 525 6 44 647 80 362 6
31 Turco Türkçe tr 365 843 1 854 893 23 270 474 26 1 220 635 2703 35 801 207
32 Éuscaro Euskara eu 364 754 752 133 8 133 997 12 115 248 262 0 12
33 Malaio Bahasa Melayu ms 343 266 958 450 4 879 777 14 261 971 504 20 889 16
34 Checheno Нохчийн ce 288 304 559 147 5 129 858 2 23 597 41 341 8
35 Esperanto Esperanto eo 285 206 631 767 7 004 595 17 175 411 331 6900 16
36 Hebreo עברית he 275 695 1 158 945 29 178 694 36 678 934 2928 65 240 258
37 Armenio Հայերեն hy 275 557 934 048 7 444 611 11 101 788 726 9354 45
38 Búlgaro Български bg 265 755 590 663 10 452 882 27 276 666 688 559 26
39 Dinamarqués Dansk da 261 196 860 067 10 436 182 24 388 104 869 0 63
40 Azarí do sur تۆرکجه azb 239 463 551 592 1 434 417 5 26 100 116 46 4
41 Eslovaco Slovenčina sk 234 568 523 843 7 064 997 9 193 031 462 0 20
42 Casaco Қазақша kk 227 048 554 341 2 796 885 18 100 817 228 9944 10
43 Minangkabau Minangkabau min 224 077 334 842 2 042 408 6 12 172 45 115 1
44 Croata Hrvatski hr 222 101 550 142 5 613 781 17 243 429 552 19 434 22
45 Estoniano Eesti et 212 068 506 675 5 709 472 34 143 709 495 914 21
46 Lituano Lietuvių lt 200 794 477 539 5 846 054 13 146 410 321 23 007 23
47 Belaruso Беларуская be 195 537 590 636 3 690 530 10 99 760 287 3219 25
48 Grego Ελληνικά el 181 798 551 613 8 424 638 22 312 039 978 17 964 63
49 Azarí Azərbaycan az 173 136 451 746 5 482 144 16 205 019 732 22 703 31
50 Inglés simple Simple English simple 172 368 577 089 7 092 172 18 1 026 840 1040 36 67
51 Esloveno Slovenščina sl 169 378 409 111 5 360 122 21 193 548 305 7777 26
52 Galego Galego gl 166 933 447 447 5 577 034 8 110 473 269 7635 35
53 Urdú اردو ur 157 298 882 095 4 233 192 12 119 761 305 10 647 101
54 Noruegués (Nynorsk) Nynorsk nn 154 339 356 412 3 260 092 17 106 999 163 16 15
55 Hindi हिन्दी hi 141 810 1 040 610 4 944 863 8 585 817 1552 3467 190
56 Xeorxiano ქართული ka 140 428 410 637 3 944 555 4 123 956 243 14 446 35
57 Tailandés ไทย th 139 893 862 042 9 046 994 15 389 440 941 31 546 279
58 Tártaro Tatarça (Татарча) tt 136 707 265 653 2 551 754 8 34 811 87 4929 8
59 Uzbeco O‘zbek uz 136 253 637 953 2 120 007 10 55 680 157 1442 45
60 Latín Latina la 133 659 265 515 3 549 488 21 135 567 146 0 13
61 Galés Cymraeg cy 131 786 271 101 10 773 289 15 62 977 135 17 885 44
62 Támil தமிழ் ta 131 049 415 402 3 026 003 40 180 926 327 7779 34
63 Volapük Volapük vo 125 020 256 596 3 217 882 3 28 546 42 0 13
64 Macedonio Македонски mk 108 008 474 596 4 307 656 12 90 350 211 8003 104
65 Asturiano Asturianu ast 107 458 167 863 3 039 684 10 78 298 152 0 5
66 Letón Latviešu lv 103 230 420 105 3 296 106 13 93 530 258 24 374 73
67 Cantonés 粵語 zh-yue 102 310 229 550 1 489 681 12 206 744 320 1847 10
68 Taxico Тоҷикӣ tg 101 650 244 322 1 141 861 6 29 688 66 444 9
69 Bengalí বাংলা bn 94 568 845 300 4 544 437 12 300 921 1677 10 583 338
70 Afrikaans Afrikaans af 93 792 297 017 2 265 933 18 127 715 214 9400 35
71 Malgaxe Malagasy mg 93 212 242 221 996 075 3 24 223 51 3 10
72 Occitano Occitan oc 86 156 151 753 2 220 357 5 42 348 96 903 8
73 Bosníaco Bosanski bs 84 164 350 336 3 210 948 10 127 235 191 6133 91
74 Albanés Shqip sq 81 370 247 645 2 149 446 13 126 398 207 11 389 36
75 Kirguiz Кыргызча (Kyrgyzça) ky 80 367 106 268 362 170 3 26 638 68 2683 0
76 Baixo saxón Plattdüütsch nds 75 834 143 975 952 264 4 41 344 54 0 5
77 Nepal bhasa नेपाल भाषा new 72 289 196 758 846 763 2 22 239 21 0 12
78 Belaruso (Taraškievica) Беларуская (тарашкевіца) be-tarask 71 186 203 445 2 149 295 4 66 106 132 1777 36
79 Malaialam മലയാളം ml 70 473 439 869 3 381 077 16 142 704 368 6392 211
80 Telugu తెలుగు te 69 628 274 697 3 024 114 14 100 422 220 13 383 95
81 Bretón Brezhoneg br 68 639 133 988 1 880 057 4 60 549 98 5401 12
82 Tagalo Tagalog tl 68 561 234 271 1 781 759 12 108 169 115 1897 44
83 Piemontés Piemontèis pms 64 812 99 637 848 365 10 22 435 37 2070 2
84 Véneto Vèneto vec 62 752 125 687 876 392 4 27 195 44 721 7
85 Marathi मराठी mr 61 577 240 936 1 819 794 9 126 500 232 19 143 64
86 Sundanés Basa Sunda su 60 534 94 509 602 806 8 24 637 62 545 2
87 Suahili Kiswahili sw 60 307 124 047 1 126 473 17 44 025 143 2243 10
88 Haitiano Krèyol ayisyen ht 59 895 73 178 771 735 2 24 015 47 0 0
89 Luxemburgués Lëtzebuergesch lb 58 767 126 544 2 300 449 5 48 439 74 2265 24
90 Xavanés Basa Jawa jv 58 062 160 124 1 529 518 6 45 185 82 5439 29
91 Scots Scots sco 56 717 210 262 794 492 7 77 146 286 1686 27
92 Punjabi occidental شاہ مکھی پنجابی pnb 53 656 87 622 554 539 3 26 644 48 238 2
93 Irlándes Gaeilge ga 53 584 87 831 971 942 8 44 491 88 1166 4
94 Bashkir Башҡорт ba 53 522 150 532 970 863 6 29 040 90 1396 21
95 Silesiano Ślůnski szl 52 423 64 301 331 408 2 18 179 24 0 0
96 Islandés Íslenska is 50 513 132 744 1 679 050 28 75 301 140 3074 33
97 Birmano မ္ရန္‌မာစာ my 47 298 130 562 539 648 5 84 393 195 2885 12
98 Frisón occidental Frysk fy 44 482 136 384 1 008 038 9 37 671 70 7104 31
99 Chuvaxo Чăваш cv 43 587 80 178 681 231 3 26 959 47 536 5
100 Lombardo Lumbaart lmo 42 870 106 453 1 017 468 6 30 736 57 4437 21
101 Wu 吴语 wuu 38 990 51 723 279 240 4 67 973 66 197 0
102 Aragonés Aragonés an 38 092 115 998 1 669 151 6 58 965 94 1304 60
103 Punjabí ਪੰਜਾਬੀ pa 34 750 121 102 545 354 8 34 587 108 1479 27
104 Nepalés नेपाली ne 33 465 99 322 923 687 4 49 956 138 1246 36
105 Yoruba Yorùbá yo 32 714 57 023 535 104 3 21 057 38 172 5
106 Kurdo Kurdî / كوردی ku 31 850 73 353 791 086 4 43 394 106 571 18
107 Bávaro Boarisch bar 31 392 113 437 753 469 7 54 025 74 1307 45
108 Zazaki Zazaki diq 31 152 51 000 447 888 7 20 482 51 215 3
109 Ido Ido io 29 783 44 456 961 111 5 29 345 39 0 5
110 Gujaratí ગુજરાતી gu 29 088 104 156 722 016 3 59 354 81 0 46
111 Alemánico Alemannisch als 27 328 66 379 970 883 9 79 332 87 525 29
112 Kurdo central Soranî ckb 26 965 140 580 716 522 7 41 900 126 1048 90
113 Canarés ಕನ್ನಡ kn 26 549 119 032 1 005 501 5 65 527 204 2456 102
114 Siciliano Sicilianu scn 26 057 55 416 728 441 7 36 249 43 1408 16
115 Bishnupriya Manipuri ইমার ঠার/বিষ্ণুপ্রিয়া মণিপুরী bpy 25 095 58 736 783 769 2 21 035 38 49 23
116 Quechua Runa Simi qu 22 691 55 137 642 356 2 23 804 42 0 23
117 Interlingua Interlingua ia 22 550 36 099 628 825 7 38 727 40 4 6
118 Mongol Монгол mn 19 618 83 772 630 218 5 66 365 87 1455 80
119 Samoxiciano Žemaitėška bat-smg 16 893 28 545 350 508 5 21 665 36 109 5
120 Oriya ଓଡ଼ିଆ or 15 916 68 349 402 517 6 26 436 59 124 63
121 Navajo Diné bizaad nv 15 865 28 906 264 170 3 12 966 14 624 6
122 Cingalés සිංහල si 15 856 73 409 457 789 3 48 190 82 4062 82
123 Min oriental Mìng-dĕ̤ng-ngṳ̄ cdo 15 490 31 014 86 887 4 16 463 24 4 2
124 Ilocano Ilokano ilo 15 249 62 747 363 365 2 14 277 26 0 56
125 Escocés Gàidhlig gd 15 136 31 293 555 978 3 22 518 31 347 20
126 Mingreliano მარგალურ ნინა (Margalur nina) xmf 14 905 31 393 145 266 3 14 234 40 0 5
127 Yiddish ייִדיש yi 14 885 43 187 562 398 3 38 609 91 1062 47
128 Amhárico አማርኛ am 14 875 45 537 360 809 3 32 707 46 1761 33
129 Napolitano Nnapulitano nap 14 609 23 465 661 097 3 24 092 25 285 10
130 Bugi Basa Ugi bug 14 139 18 805 193 078 1 10 809 18 0 1
131 Valón Walon wa 14 119 34 757 366 830 3 19 100 24 1294 22
132 Sindhi سنڌي، سندھی ، सिन्ध sd 13 682 45 184 199 739 4 12 612 34 97 23
133 Maithili मैथिली mai 13 600 35 950 209 514 6 9303 42 114 15
134 Alto sorabo Hornjoserbsce hsb 13 597 34 745 370 539 4 20 478 24 133 25
135 Banyumasan Basa Banyumasan map-bms 13 383 29 355 209 800 1 13 433 26 483 10
136 Feroés Føroyskt fo 13 378 39 470 360 073 4 23 439 55 0 34
137 Mazanderani مَزِروني mzn 13 156 28 801 151 355 3 23 674 34 246 7
138 Limburgués Limburgs li 13 096 63 818 444 331 7 23 002 33 623 104
139 Iacut Саха тыла sah 12 757 43 987 358 612 3 18 935 36 1764 48
140 Emiliano-romañolo Emiliàn e rumagnòl eml 12 521 33 185 140 338 3 19 545 30 2454 11
141 Oseto Иронау os 12 457 47 305 479 986 3 19 872 27 180 79
142 Paxto پښتو ps 11 544 43 825 254 063 1 22 638 54 1546 45
143 Sánscrito संस्कृतम् sa 11 462 63 047 454 198 5 30 161 47 438 145
144 Frisón setentrional Frasch frr 11 196 30 300 190 069 5 14 697 32 1203 18
145 Bikol central Bikol bcl 10 546 18 985 195 521 3 16 002 32 871 6
146 Chinés clásico 古文 / 文言文 zh-classical 10 450 85 969 354 522 6 85 363 62 0 215
147 Aceh Bahsa Acèh ace 10 353 17 747 120 687 2 20 584 41 0 3
148 Mari das montañas Кырык Мары (Kyryk Mary) mrj 10 275 17 230 97 420 1 8789 12 0 2
149 Mari das pradeiras Олык Марий (Olyk Marij) mhr 10 204 25 319 180 645 1 11 459 19 0 15
150 Hindi de Fidxi Fiji Hindi hif 9797 37 201 257 342 2 25 507 24 193 54
151 Kotava Kotava avk 9472 11 711 51 939 3 500 23 0 0
152 Hakka Hak-kâ-fa / 客家話 hak 9366 17 982 119 476 1 27 000 27 0 5
153 Tarentino Tarandíne roa-tara 9302 17 547 137 434 2 9585 13 290 6
154 Gorontalo Bahasa Hulontalo gor 9005 13 146 39 445 3 1900 10 0 0
155 Kapampangan Kapampangan pam 8695 19 054 285 350 2 17 275 22 412 21
156 Armenio occidental արեւմտահայերէն hyw 8406 17 700 172 475 2 3629 34 0 11
157 Khmer ភាសាខ្មែរ km 8288 29 738 250 494 4 30 665 61 1196 56
158 Sotho do norte Sesotho sa leboa nso 8205 10 123 39 843 1 4788 10 0 0
159 Ruteno Русинська (Rusins'ka) rue 7811 16 066 121 318 2 20 624 29 0 8
160 Tártaro de Crimea Qırımtatarca crh 7710 24 354 149 135 2 14 674 24 0 28
161 Saami setentrional Sámegiella se 7695 20 368 296 378 6 22 694 32 0 39
162 Bihari भोजपुरी bh 7342 60 530 679 679 2 23 936 48 53 589
163 Shan လိၵ်ႈတႆး shn 7293 18 251 39 979 2 1846 13 29 4
164 Assamés অসমীয়া as 7229 54 662 246 084 5 27 573 101 1344 193
165 Flamengo occidental West-Vlams vls 7224 20 276 304 560 5 21 174 19 488 49
166 Maorí Māori mi 7166 12 931 149 477 2 13 155 18 0 7
167 Baixo saxón neerlandés Nedersaksisch nds-nl 7082 17 964 309 676 7 21 832 31 581 40
168 Náhuatl Nāhuatl nah 7003 18 447 454 246 3 18 431 24 175 65
169 Sardo Sardu sc 6684 14 765 167 576 4 18 191 35 144 16
170 Vepsio Vepsän kel' vep 6601 25 693 130 076 1 12 294 25 0 42
171 Gan 贛語 gan 6435 33 384 392 654 3 34 823 12 146 206
172 Erzya Эрзянь (Erzjanj Kelj) myv 6195 19 772 124 612 3 10 072 26 0 30
173 Abkhazo Аҧсуа ab 6080 17 620 99 385 2 15 034 17 9 20
174 Gilaki گیلکی glk 6029 12 561 54 924 3 12 434 19 807 5
175 Shona chiShona sn 5990 13 382 78 827 1 12 242 23 0 8
176 Tibetano བོད་སྐད bo 5920 17 178 137 756 1 22 414 23 0 29
177 Corso Corsu co 5824 14 063 368 060 3 16 958 32 0 52
178 Turcomán تركمن / Туркмен tk 5819 13 926 213 785 2 20 149 50 319 29
179 Somalí Soomaali so 5805 21 341 205 479 3 26 625 80 0 68
180 Luri لۊری شومالی lrc 5700 10 142 134 897 2 4736 12 0 8
181 Võro Võro fiu-vro 5589 10 624 169 929 2 11 394 15 211 12
182 Caxubio Kaszëbsczi csb 5352 8560 183 438 3 13 487 13 0 7
183 Komi Коми kv 5347 15 128 134 364 1 11 497 18 0 29
184 Hausa هَوُسَ ha 5320 11 400 65 178 3 11 816 57 0 7
185 Occidental Interlingue ie 5078 8354 128 946 3 14 077 26 0 6
186 Manx Gaelg gv 5010 16 954 298 788 3 16 012 13 181 100
187 Udmurto Удмурт кыл udm 4948 15 420 115 252 4 11 913 17 9 33
188 Picardo Picard pcd 4864 9833 65 278 2 12 787 21 49 6
189 Aimará Aymar aru ay 4852 8444 91 487 1 13 479 19 0 5
190 Cabilo Taqbaylit kab 4832 13 293 97 650 2 10 047 24 0 22
191 Zelandés Zeêuws zea 4741 8980 110 634 4 10 346 21 1 9
192 Santali Santhali sat 4532 12 324 60 499 3 2882 33 0 14
193 Normando Nouormand/Normaund nrm 4515 9875 216 484 1 10 965 15 0 30
194 Uigur Oyghurque ug 4361 13 008 147 413 1 16 800 20 290 44
195 Lígur Lìgure lij 4277 16 908 182 179 5 11 795 29 2 93
196 Córnico Kernewek/Karnuack kw 4196 9106 180 386 1 11 759 24 0 27
197 Lezguio Лезги чІал (Lezgi č’al) lez 4109 11 667 81 898 3 8167 21 10 23
198 Francoprovenzal Arpitan frp 4080 10 543 196 199 2 12 500 25 0 46
199 Zulú isiZulu zu 4070 8914 65 305 1 14 010 26 0 10
200 Frisón oriental Seeltersk stq 4025 10 506 118 840 4 11 078 14 438 29
201 Lingua Franca Nova Lingua Franca Nova lfn 3981 6159 35 163 2 5651 25 0 1
202 Balinés Bhāṣa Bali ban 3894 10 143 39 195 1 1776 45 0 9
203 Guaraní Avañe'ẽ gn 3861 9216 111 804 2 13 958 27 0 23
204 Mirandés Mirandés mwl 3828 10 093 96 557 1 10 749 18 0 25
205 Konkani कोंकणी gom 3719 8774 187 160 3 6658 17 0 39
206 Romanche Rumantsch rm 3695 9050 158 650 3 15 921 21 51 36
207 Maltés Malti mt 3613 16 122 257 842 5 17 366 39 1149 191
208 Laosiano ລາວ lo 3566 11 205 86 809 1 12 898 23 0 35
209 Xudeoespañol Dzhudezmo lad 3554 12 783 205 728 5 17 324 23 23 108
210 Komi permiano Перем Коми (Perem Komi) koi 3452 9582 56 789 1 6870 8 0 18
211 Friulano Furlan fur 3419 7990 167 665 2 11 590 20 318 37
212 Carelio Livvinкarjala olo 3401 8692 28 614 2 4623 17 0 7
213 Anglosaxón Englisc ang 3294 15 227 198 180 2 108 820 50 300 170
214 Doteli डोटेली dty 3287 17 577 234 270 3 4078 22 3 251
215 Baixo sorabo Dolnoserbski (dolnoserbšćina) dsb 3279 10 997 139 650 1 15 396 20 0 70
216 Banjarí Bahasa Banjar bjn 3255 17 707 67 391 2 10 560 28 1 75
217 Estremeño Estremeñu ext 3214 7257 112 515 1 14 153 21 0 24
218 Lingala Lingala ln 3175 8290 120 020 3 10 154 19 31 37
219 Chavacano Chavacano cbk-zam 3092 6937 104 297 2 12 009 19 0 23
220 Maldiviano ދިވެހިބަސް dv 2958 10 677 123 003 3 21 019 25 933 78
221 Fráncico ripuario Ripoarisch ksh 2878 10 402 1 601 153 3 19 219 15 0 1052
222 Gagauzo Gagauz gag 2726 6335 64 424 1 10 235 13 0 17
223 Tuva Тыва дыл tyv 2690 9304 38 245 2 6516 20 0 24
224 Alemán do Palatinado Pfälzisch pfl 2677 6800 87 910 4 8919 14 0 30
225 Pangasinés Pangasinan pag 2663 7799 66 992 1 6525 12 0 31
226 Árabe marroquí اللهجة المغربية ary 2551 4777 20 428 5 776 42 0 3
227 Pali पाऴि pi 2543 4496 96 559 1 5662 14 0 12
228 Avaro Авар av 2451 10 974 72 928 1 11 392 18 0 80
229 Awadhi अवधी awa 2406 5288 23 608 0 631 14 0 6
230 Hawaiano Hawai'i haw 2263 5022 93 614 1 12 723 18 0 27
231 Buriato Буряад bxr 2172 7935 54 624 2 11 768 20 0 48
232 Calmuco Kaлмук (Kalmuk) xal 2085 11 000 81 123 1 8098 12 0 134
233 Karachai-balkar къарачай-малкъар (qaraçay-malqar) krc 2048 14 309 105 484 2 8336 15 0 264
234 Papiamento Papiamentu pap 2002 4796 73 791 2 11 123 21 0 29
235 Zhuang Cuengh za 1952 4111 38 756 1 8363 10 0 11
236 Alemán de Pensilvania Deitsch pdc 1894 5741 103 778 1 26 800 16 0 74
237 Karakalpak Qaraqalpaqsha kaa 1865 4892 43 642 2 8864 16 2 23
238 Kinyarwanda Kinyarwanda rw 1852 5268 73 044 1 9154 20 0 47
239 Sakizaya Sakizaya szy 1812 4212 93 837 2 1225 19 0 39
240 Neoarameo asirio ܐܪܡܝܐ arc 1764 6265 94 266 2 16 502 18 0 97
241 Tongano faka Tonga to 1740 5072 39 860 2 7454 12 11 28
242 Novial Novial nov 1679 4547 175 024 2 9425 16 0 112
243 Patois xamaicano Patois jam 1660 2936 20 049 1 5517 12 0 4
244 Tok pisin Tok Pisin tpi 1625 5837 85 204 1 10 461 13 0 98
245 Kabye Kabɩyɛ kbp 1612 3140 14 671 1 2747 5 0 4
246 Kabardino адыгэбзэ kbd 1586 6665 42 725 2 7880 12 0 65
247 Ibo Igbo ig 1533 6215 66 447 2 10 834 27 0 99
248 Nauruano dorerin Naoero na 1483 4317 81 708 1 9434 13 0 69
249 Tetum Tetun tet 1479 3811 63 713 2 7707 9 0 41
250 Inguxo ГӀалгӀай inh 1478 6751 37 615 2 1925 11 17 70
251 Wolof Wolof wo 1421 5263 102 984 2 12 228 18 0 143
252 Tulu ತುಳು ಬಾಸೆ / tūlū tcy 1397 6523 86 562 2 3850 23 0 178
253 Kikuyu Gĩkũyũ ki 1366 2901 19 688 1 6359 9 0 8
254 Atikamekw Atikamekw atj 1259 2237 12 240 4 2520 12 0 3
255 Lojban Lojban jbo 1256 5617 109 988 3 13 045 21 0 236
256 Arumanés Armãneashce roa-rup 1233 3944 202 635 1 11 646 11 0 248
257 Bislama Bislama bi 1230 2963 38 295 1 9980 11 0 25
258 Lak Лакку lbe 1223 12 953 46 153 1 6883 10 0 327
259 Congo KiKongo kg 1212 2835 43 027 2 8425 12 0 27
260 Tahitiano Reo Mā`ohi ty 1208 2896 52 247 1 6079 8 0 35
261 Luganda Luganda lg 1197 4462 25 351 1 5873 12 0 42
262 Moksha Мокшень (Mokshanj Kälj) mdf 1196 7103 51 654 2 7363 10 0 177
263 Fidxiano Na Vosa Vaka-Viti fj 1070 3107 33 606 1 6931 11 0 39
263 Sranan tongo Sranantongo srn 1070 2670 38 272 1 6086 7 0 32
265 Xosa isiXhosa xh 1056 3692 31 783 1 9652 19 0 53
266 Crioulo de Güiana Francesa Kriyòl gwiyannen gcr 1033 2525 15 803 0 1034 8 0 13
267 Latgalio Latgaļu ltg 1002 3187 34 862 1 5708 10 0 52
268 Cherokee ᏣᎳᎩ chr 917 3731 45 037 1 17 908 21 0 113
269 Ladino Ladin lld 916 1438 12 716 0 383 24 0 2
270 Akan Akana ak 879 3276 23 431 1 9669 26 0 53
271 Samoano Gagana Samoa sm 855 3044 40 811 1 8147 12 0 87
272 Oromo Oromoo om 847 3494 33 284 1 7678 17 0 93
273 Groenlandés Kalaallisut kl 833 2861 73 034 2 10 724 16 0 151
274 Gótico 𐌲𐌿𐍄𐌹𐍃𐌺 got 829 3699 44 099 1 15 130 12 0 142
275 Pitcairnés Norfuk pih 803 3107 41 910 2 8874 12 0 111
276 Sotho Sesotho st 767 2538 24 459 1 7960 13 0 51
277 Antigo eslavo eclesiástico ѩзъікъ словѣньскъіи cu 742 5065 77 991 2 19 905 18 0 522
278 Chichewa Chi-Chewa ny 731 3228 22 604 2 7024 16 0 81
279 N'ko ߒߞߏ nqo 717 1430 6208 0 1195 12 0 4
280 Tswana Setswana tn 712 2861 23 758 1 7644 16 0 75
281 Twi Twi tw 708 2275 20 846 1 9744 11 0 44
282 Tsonga Xitsonga ts 700 3672 35 395 2 7435 16 0 173
283 Romaní romani - रोमानी rmy 676 2591 48 106 1 14 389 11 0 148
284 Bambara Bamanankan bm 668 2608 38 492 1 8523 13 0 124
285 Mon ဘာသာ မန် (pPʰesa mɑn) mnw 641 2599 20 963 2 1111 17 0 75
286 Cheyenne Tsetsêhestâhese chy 619 2197 23 607 1 9069 15 0 69
287 Kirundi Kirundi rn 617 2363 20 615 1 6944 12 0 69
288 Tumbuka chiTumbuka tum 588 1990 22 450 1 6134 8 0 64
289 Suazi SiSwati ss 518 2301 37 181 3 6544 13 0 191
290 Chamorro Chamoru ch 512 2434 21 126 1 12 376 10 0 122
291 Inuit ᐃᓄᒃᑎᑐᑦ iu 472 2987 43 034 2 14 289 18 0 409
292 Póntico Ποντιακά pnt 469 2006 34 501 1 8120 7 0 184
293 Caxemir कश्मीरी / كشميري ks 422 1805 33 610 1 7705 13 0 199
294 Adigueo адыгабзэ ady 421 2280 9062 1 4449 16 0 77
295 Venda Tshivenda ve 370 1794 17 527 1 5567 7 0 144
296 Ewe Eʋegbe ee 358 2700 48 409 2 11 417 14 0 767
297 Inupiak Iñupiak ik 280 2324 35 498 1 6744 13 0 813
298 Fula Fulfulde ff 272 1922 21 765 1 6571 11 0 416
299 Sango Sängö sg 262 1640 19 623 1 5099 6 0 330
300 Dzongkha ཇོང་ཁ dz 219 2050 28 218 1 7777 9 0 962
301 Tigriña ትግርኛ ti 195 2013 21 170 2 7017 15 0 914
302 Cree Nehiyaw cr 117 2078 35 746 2 13 528 22 0 4832
303 Dinka Thuɔŋjäŋ din 116 795 5809 1 4680 10 0 250
304 Ndonga Ndonga ng[5] 8 442 5921 1 2381 1 0 39 425
305 Choctaw Choctaw cho[5] 6 201 4220 1 1805 0 0 22 175
306 Marshalés Kajin M̧ajeļ (Ebon) mh[5] 4 206 4212 1 2137 0 0 52 143
306 Kuanyama Kuanyama kj[5] 4 114 3548 1 1372 0 0 23 536
308 Yi ꆇꉙ ii[5] 3 189 11 653 1 2028 1 0 237 005
308 Hiri motu Hiri motu ho[5] 3 129 3786 1 1571 0 0 51 771
310 Afar Qafara aa[5] 1 510 4685 1 4059 3 0 2 379 989
310 Muscogee Mvskoke mus[5] 1 115 3603 1 2345 3 0 407 170
312 Herero Otjiherero hz[5] 0 176 4483 1 3758 3 0 0
312 Canuri Kanuri kr[5] 0 162 4641 1 5461 3 0 0
Total 54 723 742 224 653 734 2 840 588 461 3884[6] 91 617 836[6] 305 421[6] 2 665 225 121

Fonte: Wikistats 2.0 - Wikipedias

NotasEditar

  1. 1,0 1,1 As páxinas de contido son as páxinas pertencentes ós espazos de nomes que cada comunidade considera que constitúen a propia enciclopedia —a máis do principal ou de artigos, nalgunhas edicións engádense outros complementarios, como os anexos da Wikipedia en español—, e que a máis non son redireccións e conteñen ao menos unha ligazón interna.
  2. A dirección (URL) de cada Wikipedia ten a estrutura http(s)://xx.wikipedia.org/wiki/, onde xx é a identificación da lingua desa Wikipedia, segundo o código de letras da norma ISO 639-1. Para as linguas que non teñen representación nese código, úsase un de tres letras, de ISO 639-2. En casos excepcionais non cubertos polo ISO, adóptase un código propio.
  3. Considéranse activos ós usuarios que realizaron algunha acción no proxecto nos últimos 30 días.
  4. A profundidade é unha estima da actividade nunha Wikipedia que amosa con que frecuencia se poñen ó día as páxinas de contido. Profundidades meirandes que 200 ou menores que 10 poden descartarse por irrelevantes.
     
  5. 5,0 5,1 5,2 5,3 5,4 5,5 5,6 5,7 5,8 5,9 Este proxecto atópase cerrado, e unha copia foi importada pola incubadora de proxectos Wikimedia á espera da súa posible reactivación.
  6. 6,0 6,1 6,2 Esta suma non corresponde co total de persoas, pois o mesmo usuario (con ou sen conta global nos proxectos) cóntase tantas veces como apareza en distintas Wikipedias para esa estatística.

Véxase taménEditar

Outras páxinasEditar

Ligazóns externasEditar