Kerry Washington

actriz estadounidense

Kerry Marisa Washington, nada o 31 de xaneiro de 1977[1] no Bronx, Nova York, é unha actriz estadounidense. É coñecida polo seu papel de esposa de Ray Charles, Della Bea Robinson, na película Ray (2004), como Kay Amin en The Last King of Scotland, e Alicia Masters en Fantastic Four e a súa secuela de 2007, Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer.

Infotaula de personaKerry Washington

Editar o valor em Wikidata
Nome orixinal(en) Kerry Marisa Washington Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento31 de xaneiro de 1977 Editar o valor em Wikidata (47 anos)
Bronx, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónUniversidade George Washington (pt) Traducir - antropoloxía, socioloxía (–1998)
Corcoran College of Art and Design (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactriz , actriz de dobraxe , actriz de televisión , actriz de cinema , produtora de televisión Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1994 Editar o valor em Wikidata -
Membro de
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Participou en
Desafio do Balde de Gelo (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeNnamdi Asomugha (pt) Traducir (2013–) Editar o valor em Wikidata
Premios

Páxina webkerrywashington.com Editar o valor em Wikidata
IMDB: nm0913488 Allocine: 56369 Rottentomatoes: celebrity/kerry_washington Allmovie: p281843 TV.com: people/kerry-washington IBDB: 484098
Facebook: TheKerryWashington Twitter: kerrywashington Instagram: kerrywashington Snapchat: ohsnapkerry Musicbrainz: 7ef9bab8-d389-43b4-a8c5-6317a1add28e Discogs: 4865464 Allmusic: mn0001553936 WikiTree: Washington-912 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria editar

Washington naceu en Bronx, na cidade de Nova York, a filla de Valerie, profesora e consultora educativo, e Earl Washington, un axente inmobiliario.[2] Súa nai é descendente xamaicana. Washington traballou de adolescente co grupo de teatro Tada e asistiu a escola Spece School en Manhattan, graduouse en 1994. Asistiu a Universidade George Washington, e graduouse en 1998 cunha dobre especialización en antropoloxía e socioloxía. Pertenceu á Phi Beta Kappa. Tamén ten un dos graduados máis famosos do Departamento de Teatro e Danza. Tamén estudou en Michael Howard Studios na cidade de Nova Iork.[1]

Filmografía editar

Anos Películas Papel
2000 Our song Lanisha Brown
3D Angie
2001 Save the Last Dance Chenille Reynolds
Lift Niecy
2002 Take the A Train Keisha
Bad Company Julie
2003 The United States of Leland Ayesha
The Human Stain Ellie
Sin Kassie
2004 Against the Ropes Renee
Strip Search Unknown
She Hate Me Fatima Goodrich
Ray Della Bea Robinson
2005 Sexual Life Rosalie
Mr. & Mrs. Smith (filme de 2005) Jasmine
Os Catro Fantásticos Alicia Masters
Wait Maggie
2006 Pequeno Pero Peligroso Vanessa
O último rei de Escocia Kay Amin
The Dead Girl Rosetta
2007 I Think I Love My Wife Nikki Tru
Fantastic Four: Rise of the Silver Surfer Alicia Masters
2008 Woman in Burka Kerry
Lakeview Terrace Lisa Mattson
Miracle at St. Anna Zana Wilder
2009 Life Is Hot in Cracktown Marybeth
A Thousand Words Caroline
2010 Mother and Child Lucy
2012 Scandal[3] Olivia Pope
2013 Django Desencadenado Broomhilda Von Schaft
2017 Cars 3 Natalie Certain (voz)
2019 American Son Kendra Ellis-Connor
2020 The Prom Ms. Greene
2022 The School for Good and Evil Profesora Clarissa Dovey

Notas editar

  1. 1,0 1,1 Dwyer, Shawn (10 de xuño de 2013). "Kerry Washington- Biography". movies.yahoo.com (en inglés). Archived from the original on 10 de xuño de 2013. Consultado o 14 de maio de 2023. 
  2. Collins, Lauren (24 de outubro de 2004). "Kerry Washington: Politics and Shabu Shabu". nytimes.com (en inglés). Consultado o 14 de maio de 2023. 
  3. "Film & Kinotrailer". Arquivado dende o orixinal o 01 de agosto de 2013. Consultado o 18 de marzo de 2013. 

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar