Abrir o menú principal

Julie Frances Christie, nada en Chabua, India Británica o 14 de abril de 1941 é unha actriz británica.

Julie Christie
Julie Christie - 1966.jpg
Foto publicitaria de 1966
Nome completoJulie Frances Christie
Nacemento14 de abril de 1941 (78 anos)
LugarChabua, Assam
NacionalidadeReino Unido Reino Unido
Educada enCentral School of Speech and Drama e Open University
Parella(s)Warren Beatty
Cónxuxe(s)Duncan Campbell (2007-)
Profesiónactor
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Nada na India, medrou na plantación do seu pai ata volver ao Reino Unido.

Debutou nos escenarios en 1957 e pouco despois na televisión británica, destacando na serie de 1961 A for Andromeda. A partir de 1962 comezou a facer pequenos papeis no cinema.

En 1965 foi recoñecida internacionalmente por dous filmes, Darling, co que gañou o oscar á mellor actriz, e Doctor Zhivago.

Nos anos setenta reduciu a súa presenza na pantalla, participando en só seis filmes en toda a década. En 1979 abandonou Hollywood e volveu a vivir no Reino Unido.

Desde entón segue sendo moi selectiva nos seus traballos, con éxitos de crítica como Afterglow ou Away from Her.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1962 Crooks Anonymous
1962 The Fast Lady
1963 Billy Liar
1965 Young Cassidy
1965 Darling
1965 Doctor Zhivago
1966 Fahrenheit 451
1967 Far from the Madding Crowd
1968 Petulia
1969 In Search of Gregory
1970 The Go-Between
1971 McCabe & Mrs. Miller
1973 Don’t Look Now
1975 Shampoo
1977 Demon Seed
1978 Heaven Can Wait
1981 Memoirs of a Survivor
1982 The Return of the Soldier
1982 Les Quarantièmes rugissants
1983 Heat and Dust
1983 The Gold Diggers
1986 Champagne amer
1986 Power
1986 Miss Mary
1990 Fools of Fortune
1992 The Railway Station Man
1996 Dragonheart
1996 Hamlet
1997 Afterglow
2001 Belphégor - Le fantôme du Louvre
2001 Not Such Thing
2002 I’m with Lucy
2002 Snapshots
2004 Finding Neverland
2005 The Secret Life of Words
2006 Away from Her
2009 New York, I Love You
2009 Glorious 39
2011 Carapuchiña Vermella, a quen tes medo?
2012 The Company You Keep

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar