Abrir o menú principal

Julián Elías Gil Beltrán, máis coñecido como Julián Gil, nado o 13 de xuño de 1970 en Buenos Aires é un actor, modelo e presentador arxentino moi coñecido no ámbito da televisión, tanto en series de ficción como en programas e concursos televisivos.

Julián Gil
Julian Gil en Israel 2015.jpg
Nome completoImanol Julián Elías Gil Beltrán
Nacemento13 de xuño de 1970 (49 anos)
LugarBuenos Aires, Flag of Argentina.svg Arxentina
NacionalidadeArxentina
FillosNicolle, Julián Gil Jr.
ProfesiónActor, Modelo
http://www.juliangil.tv
editar datos en Wikidata ]
Para outros artigos de persoas chamadas igual, vaia a Julián Gil

Índice

TraxectoríaEditar

Julián Gil é un actor recoñecido internacionalmente polo seu traballo en telenovelas.

En 2014, protagonizou, no papel de Patricio Iturbide, Hasta el fin del mundo.

FilmografíaEditar

FilmesEditar

  • Marina[1] (2001) (Muvi Film) - John
  • Más allá del limite (2002) (Erick Hernández)
  • La caja de problemas (2004) (David Aponte)
  • Fuego en el alma (2005) (Abdiel Colberg)
  • El milagro de la Virgen de Coromoto (2006) (Film Factory) - Jaime
  • Historias delirantes (2008)
  • Entre piernas (2010) - Paco
  • Lotoman 003[2] (2014) - El Boricua
  • Misterio's: Llamas de sueños[3] (2014) - Leonardo Aguilar
  • Loki 7[4] (2016) - Rodrigo

TelenovelasEditar

TeatroEditar

  • Por el medio si no hay remedio (1999)
  • Nueve semanas y media[19] (2000)
  • Sexo, pudor y lágrimas (2000)
  • En pelotas[20] (2001) - Papito
  • Los gallos salvajes[21] (2002) - Luciano Miranda junior
  • El cotorrito by the sea (2002) - Bugambilia
  • Luminarias[22] (2003) - Franz
  • Tarzan - Salvemos la selva[23] (2003) - Tarzan
  • La princesa en el lago de los cisnes (2004)
  • El crimen del Padre Amaro (2005) - Padre Amaro Viera
  • Los hombres aman a las cabronas[24] (2008) - Jorge
  • Descarados[25] (2007)
  • Sortilegio, el show[26] (2010) - Ulises Villaseñor
  • Aquel tiempo de Campeones[27] (2013) - Phil Romano
  • Divorciémonos mi amor[28] (2015) - Benigna « Benny »

NotasEditar

  1. "Marina". Bausan Films (en castelán). 2001. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  2. "El actor Julian Gil en Lotoman 003" (en castelán). Terra. 2014. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  3. "Misterio's" (en castelán). highhillentertainment. 2014-05-06. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  4. "“Loki 7”: mafia en el Caribe, galanes y algo más" (en castelán). elcaribe.com.do. 11 de agosto de 2016. Arquivado dende o orixinal o 12 de agosto de 2016. Consultado o 13 de agosto de 2016. 
  5. "‘Mi conciencia y yo’ se estrena hoy" (en castelán). El Universo. 2002-09-30. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  6. "Julián Gil se va de Miami al Amazonas" (en castelán). El Colombiano. 2006-06-26. Arquivado dende o orixinal o 08 de outubro de 2014. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  7. "Una cara conocida en 'Acorralada'" (en castelán). Entretenimiento Terra. 2007-01-16. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  8. "Isla paraíso" (en castelán). todotnv. 2009-09-23. Arquivado dende o orixinal o 15 de xaneiro de 2015. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  9. "Mi adorada Malena primera novela interactiva" (en castelán). todotnv. 2007. Arquivado dende o orixinal o 05 de xullo de 2015. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  10. "Personajes de Amor comprado" (en castelán). telenovelasplus. 2008. Arquivado dende o orixinal o 10 de xullo de 2015. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  11. "Enamorado de una gordita" (en castelán). primerahora. 2008-07-10. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  12. "Julian Gil es Ulises en Sortilegio" (en castelán). telenovelasyseries. 2012-07-25. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  13. "Julián Gil vuelve de villano" (en castelán). primerahora. 2010-11-06. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  14. "Julian Gil el que si podia amar" (en castelán). Dlatinos.com. 2012-02-01. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  15. "La telenovela ¿Quién eres tú? sale del aire apenas dos semanas después de su estreno" (en castelán). People en Español. 2013-01-23. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  16. "Julián Gil participa en la teleserie de action Los secretos de Lucía" (en castelán). Terra. 2013-10-02. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  17. Susana Heredia (2014-10-03). "Pedro Fernández y Julián Gil terminaron a golpes en 'Hasta el fin del mundo'" (en castelán). Revista TVnotas. Consultado o 2 de xuño de 2015. 
  18. "Julián Gil rompe clichés como villano en "Sueño de Amor" (en castelán). Publimetro. 2016-02-23. Consultado o 14 de maio de 2016. 
  19. "Dolido Julián Gil por el poco apoyo" (en castelán). primerahora.com. 2010-02-01. Consultado o 1 de septembro de 2015. 
  20. "Quieren ponerle pantalones a la obra "En pelotas…"" (en castelán). primerahora.com. 2001-07-27. Arquivado dende o orixinal o 16 de febreiro de 2017. Consultado o 4 de septembro de 2015. 
  21. Frances Tirado (2002-09-10). ""Los gallos salvajes" dramático retrato de torcida relación paternofilial" (en castelán). primerahora.com. Arquivado dende o orixinal o 03 de marzo de 2016. Consultado o 27 de Agosto de 2015. 
  22. "Luminarias de mentiras" (en castelán). adendi.com. 2003-09-19. Arquivado dende o orixinal o 21 de xuño de 2016. Consultado o 25 de maio de 2016. 
  23. Amary Santiago Torres (2003-11-14). "Mensaje de protección de la naturaleza" (en castelán). primerahora.com. Arquivado dende o orixinal o 03 de marzo de 2016. Consultado o 26 de Agosto de 2015. 
  24. "Julián Gil se pregunta ¿por qué los hombre aman a las cabronas?" (en castelán). primerahora.com. 2008-04-01. Consultado o 9 de novembro de 2014. 
  25. Zayra Mo (2007-07-07). "Conocidos actores tienen una razón para desnudarse en un teatro de Miami" (en castelán). terra.com. Consultado o 28 de Agosto de 2015. 
  26. "Julián Gil vuelve de villano" (en castelán). primerahora.com. 2010-11-06. Consultado o 12 de novembro de 2014. 
  27. "Regresa Julián Gil a México para protagonizar la obra "Aquel tiempo de campeones"" (en castelán). rotativo.com.mx. 2013-09-20. Consultado o 9 de novembro de 2014. 
  28. "Julián Gil se transforma en Benny, toda una mujer en su reto teatral" (en castelán). encandela.com. 9 de setembro de 2015. Arquivado dende o orixinal o 17 de setembro de 2015. Consultado o 28 de setembro de 2015. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar