Abrir o menú principal

Ilona Brūvere, nada en Riga en 1954, é unha directora de cine letoa.

Ilona Brūvere

1995.-gads-Gvido-Kajons.jpg
Ilona Brūvere.

Información persoal
Nacionalidade Letonia Letonia
Data de nacemento 6 de Outubro de 1954 (65 anos)
Lugar de nacemento Riga, Letonia
Filmografía
Películas dirixidas 18
Películas guionizadas 18
Películas producidas 1
Premios Mellor realizadora da Televisión Letoa 2003

Ficha en IMDb

TraxectoriaEditar

Brūvere recibiu formación na Escola Inglesa de Riga Nº 50. Como realizadora no Studio of Film Actors e a nivel universitario na facultade de xornalismo de Letonia.

No periodo 1972-1979 Brūvere traballa como reporteira para a Radio Letoa. Nese mesmo periodo é aceptada como asistente de dirección para o Estudo de Cine de Riga e como presidenta da asociación de Novos Cineastas, presidencia que duraría até o 1989, ano no que emigra á República Federal de Alemaña. Xa na súa cidade de acollida ingresa como membro da Asociación Alemá de Cineastas ″Bundesvereinigung des deutchen Films, Hamburger Filmburo″. Como autora alemá colabora co Ministerio de Cultura en Hamburgo e Frankfurt. Así mesmo toma parte nas actividades relacionadas coa ″European Film Foundation″ entre o 1990-1991. Ano no que retorna a Riga.

No seu país traballaría como directora para o Estudio do Cine de Riga e como xornalista para a televisión letoa, dentro dos xornais AA e DIENA, así como directora xefe do semanario NAKTS a partir de 1994. Desde 1996 prosegue como xornalista de Picca TV e para o Instituto Goethe en Riga.[1]

 
Cartel da retrospectiva sobre Ilona Brūvere 1. Festival Internacional de Cine de Riga (Riga IFF) en 2014

FilmografíaEditar

DocumentaisEditar

  • Ir jāiet 1977
  • Und hiess Adam sein Weib Eva 1981
  • Aplaussordnung 1982
  • Schön war die Zeit 1988
  • Das Haus der Begierde 1990
  • Mana pasaule – Parīze, Londona, Berlīne, Roma 2002
  • Versija Vera 2010
  • Tapieris 2014

CurtametraxesEditar

  • Bücher 1986
  • Leif 1987
  • Meditation Machine 1990
  • Niema 1991
  • Duo 1991

FicciónEditar

  • Heimatkunde 1981
  • Pankow '95 1983
  • Es kommt immer wieder vor 1984
  • Erst die Arbeit und dann? 1984
  • Nicht nichts ohne Dich 1985
  • Sniegs 2012

Filme ExperimentalEditar

  • V20 - Eine ungenaue Erinnerung an eine Urkunde 1985
  • Šaha gājieni 1992
  • Figuren 1995
  • rojekcijas. Gleznotājs Jānis Džons Annuss 2013

Véxase taménEditar