Grizzly Bear

Grizzly Bear é unha banda estadounidense de indie rock formada en Brooklyn, Nova York no ano 2002. O grupo está composto por Edward Droste (voces, teclados, omnichord), Daniel Rossen (voces, guitarra, banjo, teclados), Chris Taylor (baixo, coros, varios instrumentos, produtor) e Christopher Bear (batería, coros).

Grizzly Bear
Grizzly-Bear.jpg
OrixeBrooklyn, Nova York, Flag of the United States.svg
Período2002 - presente
Xénero(s)indie rock, folk rock, folk psicodélico, neopsicodelia, rock psicodélico, pop psicodélico, música experimental, rock experimental, art rock, lo-fi
Selo(s) discográfico(s)Kanine, Warp, RCA
MembrosDaniel Rossen
Christopher Bear
Ed Droste
Chris Taylor
Na rede
http://grizzly-bear.net/
Facebook: grizzlybear Twitter: grizzlybear Tumblr: grizzlybearband MySpace: grizzlybear Souncloud: grizzlybearband Spotify: 2Jv5eshHtLycR6R8KQCdc4 Last fm: Grizzly+Bear Musicbrainz: 59a7fbcb-ff74-494d-abd0-9c82359040c9 Songkick: 469032 Discogs: 385924 Allmusic: mn0000818702 Deezer: 13760 Editar o valor em Wikidata

A banda emprega instrumentos tradicionais e electrónicos, e o seu son categorizouse como pop psicodélico, folk rock e música experimental, destacando o uso de harmonías vocais.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Horn of Plenty 2004 Kanine/Warp Records
Yellow House 2006 Warp Records
Veckatimest 2009 Warp Records
Shields 2012 Warp Records
Painted Ruins 2017 RCA Records

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar


 
 Este artigo sobre música é, polo de agora, só un bosquexo. Traballa nel para axudar a contribuír a que a Galipedia mellore e medre.
 Existen igualmente outros artigos relacionados con este tema nos que tamén podes contribuír.