Abrir o menú principal

Byron Elsworth Barr, nado en St. Cloud, Minnesota o 4 de novembro de 1913 e finado en Nova York o 19 de outubro de 1978 foi un actor estadounidense, máis coñecido como Gig Young.

Gig Young
Gig Young - 1953.jpg
Young en 1953.
Nome completoByron Elsworth Barr
Nacemento4 de novembro de 1913
LugarSt. Cloud, Minnesota
Falecemento19 de outubro de 1978 (64 anos)
LugarNova York
Causaferida por arma de fogo
NacionalidadeEstados Unidos de América Estados Unidos
Cónxuxe(s)Sheila Stapler (1940-1947)
Sophie Rosenstein (1950-1952)
Elizabeth Montgomery (1956-1963)
Elaine Williams (1963-1966)
Kim Schmidt (1978)
ProfesiónActor
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Comezou a interesarse pola interpretación intervindo en obras teatrais no instituto. Foi descuberto xunto con George Reeves nunha obra de afeccionados por un cazatalentos da Warner Bros., sendo contratados polo estudio.[1] Inicialmente apareceu acreditado como Byron Barr, mais a partir de interpretar unha personaxe chamada Gig Young en The Gay Sisters o estudio decidiu que adoptase ese mesmo nome.[2]

Tras interpretar numerosos personaxes secundarias, deixou a interpretación durante a Segunda Guerra Mundial para enrolarse na Garda Costeira. Tras a guerra traballou para varios estudios, sendo contratado pola Columbia Pictures antes de volver a traballar por libre.

A mediados dos anos cincuenta comezou a traballar na televisión e en 1969 gañou o Oscar ao mellor actor secundario por They Shoot Horses, Don't They?.

Nos últimos anos foi vítima do alcoholismo, que lle fixo perder papeis, como o de Blazing Saddles, do que foi despedido tras sufrir un colapso.

O 19 de outubro de 1978, tres semanas despois do seu quinto matrimonio, el e a súa dona foron atopados mortos no seu apartamento de Manhattan. Segundo a policía, Young disparou á súa muller e logo suicidouse.

FilmografíaEditar

Ano Filme
1940 Misbehaving Husbands
1941 Here Comes the Cavalry
The Tanks Are Coming
1942 Captains of the Clouds
The Mad Martindales
The Gay Sisters
1943 Air Force
Old Acquaintance
1947 Escape Me Never
1948 The Woman in White
Wake of the Red Witch
The Three Musketeers
1949 Lust for Gold
Tell It to the Judge
1950 Tarnished
Hunt the Man Down
Target Unknown
1951 Only the Valiant
Slaughter Trail
Come Fill the Cup
Too Young to Kiss
1952 Holiday for Sinners
You For Me
1953 The Girl Who Had Everything
Arena
City That Never Sleeps
Torch Song
1954 Young at Heart
1955 The Desperate Hours
1957 Desk Set
1958 Teacher's Pet
The Tunnel of Love
1959 Ask Any Girl
The Story on Page One
1962 That Touch of Mink
Kid Galahad
Five Miles to Midnight
1963 For Love or Money
A Ticklish Affair
1965 Strange Bedfellows
1967 The Shuttered Room
1969 They Shoot Horses, Don't They?
1970 Lovers and Other Strangers
1973 A Son-in-Law for Charlie McReady
1974 A Black Ribbon for Deborah
Bring Me the Head of Alfredo Garcia
1975 Michele
Os aristócratas do crime
The Hindenburg
1978 Game of Death

NotasEditar

  1. Cozad, W. Lee (2006). W. Lee Cozad, ed. More Magnificent Mountain Movies: The Silverscreen Years, 1940-2004. ISBN 0-9723372-2-9. 
  2. Monush, Barry (2003). Hal Leonard Corporation, ed. Screen World Presents the Encyclopedia of Hollywood Film Actors: From the Silent Era To 1965. ISBN 1-55783-551-9. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar