Abrir o menú principal

George Chakiris, nado en Norwood (Ohio) o 16 de setembro de 1934 é un bailarín, cantante e actor estadounidense.

George Chakiris
George Chakiris Medical Center 1970.JPG
Chakiris como Alex Solkin en Medical Center, 1970.
Nome completoGeorge Chakiris
Alcume/outrosGeorge Kerris
Nacemento16 de setembro de 1934 (85 anos)
LugarNorwood, Ohio
NacionalidadeEstados Unidos de América Estados Unidos
ProfesiónActor, bailarín
http://georgechakiris.com
editar datos en Wikidata ]

TraxectoriaEditar

Fillo dos inmigrantes gregos Steven Chakiris e Zoe Anastasiadou,[1] estudou na American School of Dance.[2]

Debutou no cinema en 1947 no coro de Song of Love. Durante varios anos apareceu en pequenos papeis de filmes musicais.

O seu grande éxito chegou co filme de 1961 West Side Story, polo que recibiu o Oscar ao mellor actor secundario polo seu papel de Bernardo, líder dos "Sharks". A partir deste momento foi un actor moi reclamado, chegando a gañar 100 000 dólares por filme.[3]

Ademais de no cinema, actuou no teatro en Londres e nos Estados Unidos e tamén na televisión. A principios da década de 1960 iniciou unha carreira como cantante e tamén traballou deseñando xoias.

FilmografíaEditar

Ano Filme Personaxe Notas
1947 Song of Love Corista como George Kerris
1951 The Great Caruso Bailarín sen acreditar
1952 Stars and Stripes Forever Bailarín sen acreditar
1953 Give a Girl a Break Bailarín sen acreditar
Por fin sós Observador na secuencia de baile sen acreditar
Os cabaleiros prefírenos loiras bailarín
Os 5.000 do Dr. T Dancer como George Kerris
1954 Non hai nada coma o espectáculo
The Country Girl Dancer with pick sen acreditar
White Christmas Dancer in 'Mandy' and 'Love' numbers sen acreditar
Brigadoon Specialty dancer sen acreditar
1955 The Girl Rush Corista no número 'Hillbilly Heart' sen acreditar
1956 Meet Me in Las Vegas Young groom como George Kerris
1957 Under Fire Pvt. Steiner sen acreditar
1961 West Side Story Bernardo Nunez
1962 Two and Two Make Six Larry Curado
1963 Diamond Head Dr. Dean Kahanna
La ragazza di Bube Bebo
Kings of the Sun Balam
1964 The High Bright Sun Haghios
633 Squadron Lt. Erik Bergman
Patrulla de rescate 2nd Lt. John Gregg
1966 Paris brûle-t-il? GI in tank
On a volé la Joconde Vincent
1967 Les Demoiselles de Rochefort Étienne
1968 Sharon vestida de rojo
Le Rouble à deux faces Eric Ericson
1969 The Big Cube Johnny Allen
1979 Why Not Stay for Breakfast? George Clark
1982 Jekyll and Hyde... Together Again El mesmo
1990 Pale Blood Michael Fury

NotasEditar

  1. George Chakiris Biography (1934-). Film Reference.com.
  2. George Chakiris. Yahoo! Movies.
  3. Chakiris' Salary Hits Six Figures: Philippine Actor Climbing; Wide Screen for 'Squares'? Scheuer, Philip K. Los Angeles Times (1923-Current File) [Los Angeles, Calif] 30 de maio de 1962: C9.

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar