Gena Rowlands

actriz estadounidense

Virginia Cathryn Rowlands, nada en Madison, Wisconsin o 19 de xuño de 1930, é unha actriz estadounidense.

Infotaula de personaGena Rowlands

(1967) Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Virginia Cathryn Rowlands Editar o valor em Wikidata
19 de xuño de 1930 Editar o valor em Wikidata (94 anos)
Cambria, Estados Unidos de América (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónAmerican Academy of Dramatic Arts (–1952)
Universidade de Wisconsin-Madison
Washington-Liberty High School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactriz de televisión , actriz de cinema , actriz de teatro , actriz Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1954 Editar o valor em Wikidata - 2014 Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeJohn Cassavetes (1954–1989)
FillosNick Cassavetes, Xan Cassavetes (pt) Traducir, Zoe R. Cassavetes (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
PaisEdwin Myrwyn Rowlands (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata  e Lady Rowlands (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Sinatura
Editar o valor em Wikidata

IMDB: nm0001687 Allocine: 1149 Rottentomatoes: celebrity/gena_rowlands Allmovie: p61889 57475 TV.com: people/gena-rowlands IBDB: 58523
BNE: XX1272959 Discogs: 1476150 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria

editar

Nada en Wisconsin, marchou coa súa familia a Washington en 1939 cando o seu pai, banqueiro e lexislador estatal, foi ascendido no Departamento de Agricultura. Tres anos despois volveron ao seu estado natal, onde estudou na universidade, para logo marchar a Nova York para estudar arte dramática.

A partir da década de 1950 comezou a actuar profesionalmente no teatro. En 1954 casou co director e actor John Cassavetes, co que traballaría en dez filmes.

Rowlands traballou en teatro, cinema e televisión, sendo candidata ao Oscar á mellor actriz en dúas ocasións e gañando numerosos premios.

Filmografía

editar
Ano Filme
1958 The High Cost of Loving
1959 Shadows
1962 Lonely Are the Brave
1962 The Spiral Road
1963 A Child Is Waiting
1967 Tony Rome
1968 Faces
1969 Machine Gun McCain
1971 Minnie and Moskowitz
1974 A Woman Under the Influence
1976 Two-Minute Warning
1977 Opening Night
1978 The Brink’s Job
1978 A Question of Love
1979 Strangers: The Story of a Mother and Daughter
1980 Gloria
1982 Tempest
1982 Faerie Tale Theater
1984 Love Streams
1987 Light of Day
1987 The Betty Ford Story
1988 Another Woman
1991 Once Around
1991 Noite na terra
1991 Ted & Venus
1991 Face of a Stranger
1993 Silent Cries
1994 Parallel Lives
1995 Algo de que falar
1995 The Neon Bible
1996 Unhook the Stars
1997 She's So Lovely
1998 Paulie
1998 The Mighty
1998 Hope Floats
1998 Playing by Heart
1999 The Weekend
2002 Charms for the Easy Life
2004 Taking Lives
2004 The Notebook
2005 The Skeleton Key
2006 Paris, je t'aime
2007 Broken English
2011 Olive
2012 Yellow
2013 Parts Per Billion

Véxase tamén

editar

Ligazóns externas

editar