Ficheiro:Ingeborg Ranum (1910-1991) (49812456438) (cropped).jpg

Ficheiro orixinal(1.357 × 1.794 píxeles; tamaño do ficheiro: 448 kB; tipo MIME: image/jpeg)

Resumo

Descrición

Format: Fotopositiv Dato / Date: ca. 1945 Fotograf / Photographer: Ingeborg Ranum (1910-1991) Sted / Place: Antatt Nedre Eggedal, Sigdal, Buskerud

Eier / Owner Institution: Trondheim byarkiv, The Municipal Archives of Trondheim Arkivreferanse / Archive reference: Tor.H49.B06.IR176

Merknad: Bilder donert til Trondheim Byarkiv av A. Bruskeland 05.10.2015.


Nekrolog i Adresseavisen 29. Mai 1991 s. 15:

Dødsfall

INGEBORG RANUM MÜNSTER

En kjent trondhjemsdame av den gamle skole, Ingeborg Ranum Münster, er død i Oslo i en alder av 81 år. Hun var datter av grunnleggeren av det kjente musikkfirma Olaf T. Ranum, og var med i det første kull som både ga økonomisk utdannelse og examen artium ved Trondhjems Handelsgymnasium i 30-årene. Allerede da var hun som et aktivt forenings- og organisasjonsmenneske med i blåruss-styret som sekretær. Senere reiste hun ut og var knyttet til Scandinavisk Gramophon Compagnie i København og senere virket hun i His Masters Voice i England. Hun var også en tid bokholder og kasserer på Ustaoset turisthotell.

I 30-årene vendte hun tilbake til Trondheim og familiefirmaet Olaf T. Ranum, hvor hun ble disponent i engrossfirmaet Ranum Engross og dessuten bestyrer av Winges Reisebyrå, som var en del av virksomheten.

I de mange årene hun arbeidet i hjembyen, var hun meget aktiv i reiselivsorganisasjonene og bransjeforeningene. Hun var med i Skålklubben, og i reiselivsmiljøet møtte hun sin første ektemann, Per Vinje, som var Norges Statsbaners kjente reisetrafikkekspert.

Ingeborg Ranum satt både i styret for Norges Musikkhandleres Forbund, Radioleverandørenes Landsforbund og andre bransjeorganisasjoner. Hun var i tillegg meget politisk interessertog gjorde en meget betydelig innsats for Høyre i Trondheim i en årrekke. Hun representerte også sitt parti i Bystyret. En annen sak som engasjerte henne meget og motiverte henne til en betydelig innsats, var navnesaken da byen mistet sitt gamle navn. I flere år var hun en meget effektiv formann i Trondhjemsforeningen. I 1962 ble Ingeborg Ranum gift for andre gang med høyesterettsadvokat Eugen Münster i Oslo. Hun flyttet til hovedstaden og levde der til sin død.

Ingeborg Ranum Münster var en kjent skikkelse i Trondheim. Hun var blant de få kvinner som på et så tidlig tidspunkt gjorde seg gjeldende i forretningslivet og organisasjonslivet på en rekke felter, og med sitt åpne og utadvendte vesen vant hun seg mange venner og bekjente. Hun var lenge en kjent skikkelse i Trondheim by.
Data
Orixe Ingeborg Ranum (1910-1991)
Autoría Municipal Archives of Trondheim from Trondheim, Norway
Outras versións
proceso de extracción de imaxe
Este ficheiro foi extraído destoutro
: Ingeborg Ranum (1910-1991) (49812456438).jpg
ficheiro orixinal

Licenza

w:gl:Creative Commons
recoñecemento
Este ficheiro está licenciado baixo a licenza Creative Commons recoñecemento xenérico 2.0.
Vostede é libre de:
  • compartir – copiar, distribuír e difundir a obra
  • facer obras derivadas – adaptar a obra
Baixo as seguintes condicións:
  • recoñecemento – Debe indicar a debida atribución de autoría, fornecer unha ligazón á licenza e indicar se se realizaron cambios. Pode facer isto de calquera forma razoable, mais non nunha forma que indique que quen posúe a licenza apoia ou subscribe o seu uso da obra.

Pés de foto

Engada unha explicación dunha liña do representa este ficheiro

Elementos retratados neste ficheiro

representa a

Um valor sem um elemento no repositório Wikidata

Historial do ficheiro

Prema nunha data/hora para ver o ficheiro tal e como estaba nese momento.

Data/HoraMiniaturaDimensiónsUsuarioComentario
actual18 de novembro de 2022 ás 14:32Miniatura da versión ás 14:32 do 18 de novembro de 20221.357 × 1.794 (448 kB)WouterhagensFile:Ingeborg Ranum (1910-1991) (49812456438).jpg cropped 46 % horizontally, 28 % vertically using CropTool with precise mode.

A seguinte páxina usa este ficheiro:

Uso global do ficheiro

Metadatos