Ethan Green Hawke nado o 6 de novembro de 1970 en Austin, Texas, é un actor, escritor e director estadounidense.

Infotaula de personaEthan Hawke

Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Ethan Green Hawke Editar o valor em Wikidata
6 de novembro de 1970 Editar o valor em Wikidata (53 anos)
Austin, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
ResidenciaBoerum Hill (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónUniversidade de Nova York
Universidade de Texas en Austin
Hun School of Princeton (en) Traducir
Universidade Carnegie Mellon (pt) Traducir
West Windsor-Plainsboro High School South (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Altura1,8 m Editar o valor em Wikidata
Peso74 kg Editar o valor em Wikidata
Actividade
Ocupaciónactor de cinema , actor de teatro , actor de televisión , guionista de cómics , escritor , novelista , guionista , director de cinema , director teatral Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1985 Editar o valor em Wikidata -
Membro de
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeUma Thurman (1998–2005) Editar o valor em Wikidata
FillosMaya Hawke (pt) Traducir, Levon Hawke (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
PaisJames Steven Hawke (en) Traducir Editar o valor em Wikidata  e Leslie Carole Green (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Premios

IMDB: nm0000160 Allocine: 3336 Rottentomatoes: celebrity/ethan_hawke Allmovie: p31094 TCM: 82997 TV.com: people/ethan-hawke IBDB: 71660
Instagram: ethanhawke Spotify: 3ZvNOfWpxcMrlB9DLq7jjN Last fm: Ethan+Hawke Musicbrainz: 1279c8aa-7c53-4533-b3ee-0f1c20b7919c Songkick: 2349660 Discogs: 638015 Allmusic: mn0000806185 WikiTree: Hawke-494 Editar o valor em Wikidata

Filmografía editar

Ano Filme Papel Notas
1985 Explorers Ben Crandall
1988 Lion's Den Unnamed
1989 Dead Poets Society Todd Anderson
1989 Dad Billy Tremont
1991 Cairo Branco Jack Conroy
1991 Mystery Date Tom McHugh
1992 Waterland Mathew Price
1992 A Midnight Clear Will Knott
1993 Rich in Love Wayne Frobiness
1993 Alive Nando Parrado
1994 Reality Bites Troy Dyer
1994 White Fang 2: Myth of the White Wolf Jack Conroy
1994 Quiz Show Don Quixote Student
1994 Floundering Jimmy
1995 Before Sunrise Jesse Wallace
1995 Search and Destroy Roger
1997 Gattaca Vincent Anton Freeman / Jerome Morrow
1998 Great Expectations Finnegan 'Finn' Bell
1998 The Newton Boys Jess Newton
1999 The Velocity of Gary Nat
1999 Joe the King Len Coles
1999 Snow Falling on Cedars Ishmael Chambers
2000 Hamlet Hamlet
2001 Waking Life Jesse Wallace
2001 Tape Vince
2001 Día de adestramento Jake Hoyt
2002 Chelsea Walls Sam (voz)
2002 The Jimmy Show Ray
2003 Alias Axente James L. Lennox Episodio: "Double Agent"
2004 Taking Lives James Costa / Martin Asher
2004 Before Sunset Jesse Wallace
2005 Assault on Precinct 13 Sarxento Jake Roenick
2005 O señor da guerra Axente Jack Valentine
2006 One Last Thing... Earl Jameison
2006 The Hottest State Vince
2006 Fast Food Nation Pete
2007 Before the Devil Knows You're Dead Hank Hanson
2008 What Doesn't Kill You Paulie McDougan
2008 Chelsea on the Rocks El mesmo Documental
2009 New York, I Love You Guionista
2009 Staten Island Sully Halverson
2009 Corso: The Last Beat Narrador / El mesmo Documental
2009 Daybreakers Edward Dalton
2010 Brooklyn's Finest Detective Salvatore "Sal" Procida
2011 Moby Dick Starbuck Miniserie
2011 The Woman in the Fifth Tom Ricks
2012 Sinister Ellison Oswalt
2012 Total Recall Carl Hauser
2013 Before Midnight Jesse Wallace
2013 The Purge James Sandin
2013 Getaway Brent Magna
2014 Boyhood Dad
2014 Predestination Camareiro/Axente Temporal

Véxase tamén editar

Ligazóns externas editar