Abrir o menú principal

Cambios

 
==A reconstrución==
Tras a escavación, o proxecto trocou a inicial trincheira para o paso do AVE por un falso túnel sobre o que se reconstruíu A Chousa Nova. As lousas do monumento foron gardadas durante case dous anos nunha nave en Silleda. A reconstrución foi supervisada arqueolóxicamente e o situousituouno exactamente no mesmo emprazamento. Trocouse o camiño que cortara parte da mámoa afastándoo e movéronse os postes eléctricos. O espazo está valado, sinalizado e musealizado, libre xa de uso agrícola e forestal. Hai paneis explicativos do monumento, da escavación e dos traballos de reconstrución. O monumento está tal como se sabe foi construído. Os tres anacos da lousa da capa foron pegadas e están á vista; unhas pedras de balastro ferroviario marcan os límites da construción. Moi preto da zona hai dous túmulos máis sen escavar.<ref>[http://patrimoniogalego.net/index.php/2012/04/tumulo-da-chousa-nova-1/ Túmulo da Chousa Nova 1], na web de Patrimonio Galego.</ref>
 
==Notas==