Diferenzas entre revisións de «Centro Georges Pompidou»

m
Eliminouse a referencia ó ficheiro "Beaubourg_Montmartre.JPG" que foi borrado en Commons por Coyau. Motivo: Copyright violation: no FOP in France.
(italiano > lingua italiana)
m (Eliminouse a referencia ó ficheiro "Beaubourg_Montmartre.JPG" que foi borrado en Commons por Coyau. Motivo: Copyright violation: no FOP in France.)
 
[[Ficheiro:Centre Pompidou Artlibre jnl 4.jpg|thumb|250px|Vista da praza e edificios do entorno.]]
 
[[Ficheiro:Beaubourg_Montmartre.JPG|thumbnail|250px|Montmartre visto dende centro Pompidou]]
 
O Centro Pompidou ocupa pouco menos da metade do seu solar. A parte que sobra é unha enorme praza pública considerada parte do edificio xa que nela fanse actividades relacionadas co centro. O deseño deste espazo exterior foi decisivo na vitoria de Piano e Rogers no concurso. Na praza apíñanse os teatros rueiros, debuxantes, pequenas tendas rueiras e grupos de mozos, todos eles relacionados coa arte e a cultura. Nos límites deste espazo público hai colocados enormes tubos, algúns deles agrupados de dous en dous, que son os respiradeiros do aparcadoiro subterráneo que ocupa todo o solar. O gran tamaño destes tubos de refrixeración e a súa semellanza coas vías de ventilación dos barcos convértenlles en elementos propios do Centro Pompidou, ampliando os límites do edificio a toda a praza. O chan desta está inclinado lixeiramente cara ao Centro Pompidou, funcionando o edificio de pano de fondo.
19.715

edicións