Abrir o menú principal

Dante Basco nado o 29 de agosto de 1975 en Pittsburg (California), é un actor estadounidense. É coñecido polo seu papel de Rufio no filme de 1991 sobre Peter Pan Hook, o capitán Garfo. Tamén é coñecido por dar a súa voz a Zuko na serie de animación de Nickelodeon Avatar: The Last Airbender, e a Jake Long na serie de Disney American Dragon: Jake Long.

Dante Basco
Dante Basco Oct 2014 (cropped).jpg
Dante Basco en outubro de 2014.
Nome completoDante Roman Titus Basco
Nacemento29 de agosto de 1975 (43 anos)
LugarPittsburg (California) Estados Unidos de América Estados Unidos
NacionalidadeEstados Unidos de América
Educado enOrange County School of the Arts
ProfesiónActor, actor de dobraxe, bailarín, rapeiro
editar datos en Wikidata ]

Índice

VideoxogosEditar

Year Title Role
2010 Final Fantasy XIII Voces adicionais
2009 AION: The Tower of Eternity Voz de home xove
2009 Call of Juarez: Bound in Blood Vendo ó pai
2009 Terminator Salvation Soldado da Resistencia
2008 Avatar: The Last Airbender – Into the Inferno Príncipe Zuko
2007 Avatar: The Last Airbender – The Burning Earth Príncipe Zuko
2006 Avatar: The Last Airbender Príncipe Zuko
2006 Saints Row Residentes de Stilwater
2004 Def Jam Fight for New York Voz 3

FilmografíaEditar

Cine
Ano Filme Papel Notas
1988 Moonwalker Romeo
1990 Cold Dog Soup Rapaz chinés
1991 Hook, o capitán Garfo Rufio
The Perfect Weapon Jimmy Ho
1995 A Goofy Movie Voces adicionais
Fist of the North Star Bat
1996 Gangstaz Mario
1997 Fakin' da Funk Julian Lee
1998 Sinbad: The Battle of the Dark Knights Príncipe Hong
1999 But I'm a Cheerleader Dolph
2000 The Debut Ben Mercado
Rave Jay Hoon
2001 Extreme Days Corey Ng
2003 O amor non custa diñeiro Artista da palabra
Biker Boyz Philly
Naked Brown Men Dante
2006 Take the Lead Ramos
2008 This Life Alex
Nite Tales: The Movie Gerard
2009 The Outside Indo
2010 Blood River Chuck G
Subject: I Love You Nicky
2011 Broke[1] Ray
C.L.A.S.S[2] D. Phillips
First Glance[3] TBA
Telefilmes
Ano Título Papel Notas
1991 The Hit Man Pauly
1995 Alien Nation: Body and Soul Trash #2
1997 Riot Jeffrey Lee
2001 A Kitty Bobo Show Kitty Bobo
2002 The Chang Family Saves the World
2010 Firebreather Kenny Rogers Voz
Lanzados en DVD
Ano Título Papel Notas
1995 Fist of the North Star Bat
2009 Blood and Bone Pinball
Televisión
Ano Título Papel Notas
2005–2007 American Dragon: Jake Long Jake Long Voz
2005–2008 Avatar: The Last Airbender Zuko voz
2010-present Zevo-3 Matt Martin/Kewl Breeze Voz
2012-TBA The Last Airbender: Legend of Korra TBA Voz
Aparicións de invitado en televisión
Ano Título Papel Notas
1995 500 Nations El mesmo Voz
O príncipe de Bel-Air Kevin
Hangin' with Mr. Cooper Sammy
1996 Touched by an Angel Robbie
Nash Bridges Jimmy Chang
1998 Promised Land Tito
Moesha Marco
Beyond Belief: Fact or Fiction Ghost of Rudi Hernandez
1999 Undressed Jake
Viper Rishi Lama
2000 The Steve Harvey Show Lee
2001 The Chronicle Noodles
2002 The Proud Family Kwok Wong Voz
Providence Justin Kim
2003 Kim Possible Fukushima Voz
2005 Lilo & Stitch: The Series Jake Long Voz
2006 Entourage Fukijama episodio "What About Bob?"
2007 The Suite Life of Zack & Cody Madrid episodio "The Suite Life Goes Hollywood"
El Tigre: The Adventures of Manny Rivera Shing-Hai Chan/Wild Mono voz
2010 CSI: Miami Ruben Franco episodio Happy Birthday
Generator Rex Tuck episodio "Rabble" voz
The Boondocks Jingmei episodio "The Red Ball" voz
2011 Prime Suspect Bounce episodio Carnivorous Sheep

NotasEditar

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar