Cuba Gooding, Jr.

actor estadounidense

Cuba M. Gooding, Jr., nado 2 de xaneiro de 1968 no Bronx, Nova York, é un actor estadounidense. Despois do seu papel como Tre Styles en Boyz n the Hood (1991), apareceu en Algúns homes bos (1992), The Tuskegee Airmen (1995), Outbreak (1995) e Jerry Maguire (1996), polo cal gañou o Óscar ó mellor actor secundario, e What Dreams May Come (1998). Posteriormente conseguiu a fama con Men of Honor (2000) no papel de Carl Brashear, e no filme épico sobre a segunda guerra mundial Pearl Harbor (2001) no papel de Doris Miller. Outros filmes salientables da súa carreira inclúen As Good as It Gets (1997), Rat Race (2001), The Fighting Temptations (2003), American Gangster (2007), Lee Daniels' The Butler (2013) e Selma (2014), no cal intepretou ó fiscal dos dereitos cívis Fred Gray. En 2016, interpretou a O.J. Simpson en The People v. O. J. Simpson: American Crime Story, e coprotagonizou a sexta tempada da serie antolóxica American Horror Story, subtitulada Roanoke. Tamén foi a voz de Buck no filme animado Home on the Range (2004).

Cuba Gooding, Jr.
Cuba Gooding Jr. 2012.jpg
Gooding, Jr. no 2012
Nome completoCuba M. Gooding, Jr.
Nacemento2 de xaneiro de 1968 (53 anos)
LugarBronx, Nova York, Estados Unidos de América Estados Unidos
NacionalidadeEstados Unidos de América
EtniaAfroamericano
Educado enNorth Hollywood High School e Apple Valley High School
PaiCuba Gooding
Cónxuxe(s)Sara Kapfer (1994–presente)
Fillos3
ProfesiónActor
editar datos en Wikidata ]

FilmografíaEditar

Ano Título Papel Notas
1988 Coming to America Cliente do salón de peiteado
1989 Sing Stanley
1991 Boyz n the Hood Tré Styles
1992 Gladiator Abraham Lincoln Haines
Algúns homes bos Cpl. Carl Hammaker
1993 Daybreak Torch (Stephen Tolkin)
Judgment Night Mike Peterson
1994 Lightning Jack Ben Doyle
1995 Outbreak Maj. Salt
The Tuskegee Airmen Billy Roberts
Losing Isaiah Eddie Hughes
1996 Jerry Maguire Rod Tidwell
1997 As Good as It Gets Frank Sachs
Do Me a Favor Empregado da tenda de licores
1998 What Dreams May Come Albert Lewis
1999 Instinct Theo Caulder
A Murder of Crows Lawson Russel Producido por Derek Broes
Chill Factor Arlo
2000 Men of Honor BM2/Carl Brashear
2001 Pearl Harbor Doris Miller
Rat Race Owen Templeton
Zoolander El mesmo
In the Shadows Draven
2002 Snow Dogs Theodore "Ted" Brooks
2003 Boat Trip Jerry Robinson
The Fighting Temptations Darrin Hill
Radio James Robert "Radio" Kennedy
2004 Home on the Range Buck o cabalo Voz
2005 Dirty Salim Adel
Shadowboxer Mikey
2006 End Game Alex Thomas
Lightfield's Home Videos
2007 Norbit Deion Hughes
Daddy Day Camp Charlie Hinton
What Love Is Tom
American Gangster Nicky Barnes
The Land Before Time XIII: The Wisdom of Friends Loofah o Beipiaosaurus Voz
2008 Hero Wanted Liam Case
Harold Cromer
Linewatch Michael Dixon
The Way of War David Wolfe
2009 Gifted Hands: The Ben Carson Story Ben Carson Telefilme
Lies & Illusions Isaac
The Devil's Tomb Mack
Wrong Turn at Tahoe Joshua
Hardwired Luke Gibson
2011 Ticking Clock Lewis Hicks
Sacrifice Detective John Hebron
The Hit List Jonas Arbor
2012 Red Tails Maior Emanuel Stance
Firelight Dwayne Johnson (DJ)

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar