Cloris Leachman

actriz estadounidense

Cloris Leachman, nada en Des Moines (Iowa),[1] o 30 de abril de 1926 e finada en Encinitas (California) o 27 de xaneiro de 2021, foi unha actriz estadounidense.

Infotaula de personaCloris Leachman

(2014) Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Cloris Wallace Leachman Editar o valor em Wikidata
30 de abril de 1926 Editar o valor em Wikidata
Des Moines, Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
Morte27 de xaneiro de 2021 Editar o valor em Wikidata (94 anos)
Encinitas, Estados Unidos de América (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
Causa da mortemorte natural
COVID-19, Ictus Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
ResidenciaChicago Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeEstados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
RelixiónAteísmo Editar o valor em Wikidata
EducaciónIllinois State University (en) Traducir
Theodore Roosevelt High School (en) Traducir
Northwestern University School of Communication (en) Traducir
Stella Adler Studio of Acting (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Campo de traballoActuación Editar o valor em Wikidata
Ocupaciónactriz , actriz de televisión , actriz de cinema , humorista , actriz de teatro , actriz de dobraxe , actor de xénero , bailarina , concursante en certames de beleza Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1942 Editar o valor em Wikidata - 2021 Editar o valor em Wikidata
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Obra
Obras destacables
Familia
CónxuxeGeorge Englund (1953–1979)
FillosGeorge Englund, Jr. (en) Traducir, Morgan Englund (pt) Traducir, Dinah Englund (en) Traducir, Bryan Englund (en) Traducir, Adam Englund (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
IrmánsClaiborne Cary (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata

IMDB: nm0001458 Allocine: 1784 Rottentomatoes: celebrity/cloris_leachman Allmovie: p41211 33413 TV.com: people/cloris-leachman IBDB: 49241
Twitter: cloris_leachman Musicbrainz: af01cc91-5ecb-4ef0-988f-d7ac46f9de03 Songkick: 3252516 Discogs: 1978336 WikiTree: Leachman-83 Editar o valor em Wikidata

Traxectoria editar

Comezou na interpretación na universidade.[2] Tras ser elixida Miss Illinois en 1946[3][4] apareceu na televisión e en curtametraxes, estudando no Actors Studio con Elia Kazan.

Desde a década de 1950 traballou tamén no cinema, gañando o Oscar á mellor actriz secundaria en 1971 por A derradeira película.

Polo seu traballo na televisión gañou oito premios Emmy.[5]

Filmografía editar

Cinema
Ano Filme
1955 O bico mortal
1956 The Rack
1962 The Chapman Report
1969 Butch Cassidy and the Sundance Kid
1970 WUSA
The People Next Door
Lovers and Other Strangers
1971 The Steagle
A derradeira película
1972 Charley and the Angel
Dillinger
Happy Mother's Day, Love George
1974 Daisy Miller
Young Frankenstein
Death Sentence
1975 Crazy Mama
1977 High Anxiety
1979 The North Avenue Irregulars
The Muppet Movie
Caza de rapiñeiros
1980 Herbie Goes Bananas
Foolin' Around
1981 Yesterday
History of the World, Part I
1987 Hansel and Gretel
Walk Like a Man
1988 Going to the Chapel
1989 Prancer
1990 Texasville
1991 Love Hurts
The Giant of Thunder Mountain
1993 My Boyfriend's Back
The Beverly Hillbillies
1995 Now and Then
1997 Never Too Late
1999 Music of the Heart
2000 Hanging Up
2001 The Amati Girls
2002 Manna from Heaven
2003 Alex & Emma
2004 Spanglish
2005 The Longest Yard
Sky High
The Californians
2006 Scary Movie 4
Beerfest
2008 The Women
2009 American Cowslip
New York, I Love You
2010 Expecting Mary
2011 The Fields
2012 Adult World
2013 The Bronx Bull

Notas editar

  1. Berkvist, Robert (2021-01-27). "Cloris Leachman, Oscar Winner and TV Comedy Star, Is Dead at 94". The New York Times (en inglés). ISSN 0362-4331. Consultado o 2021-01-28. 
  2. Marie, Denise (20 de agosto de 2014). Cloris Leachman Interview. Distinctive Style. Entrevista con Cloris Leachman. Consultado o 13 de xullo de 2016. 
  3. "Actor Cloris Leachman Dies At Age 94". BuzzFeed News (en inglés). 27 de xaneiro de 2021. Consultado o 2021-01-28. 
  4. "Miss America 1946 Candidates". Miss America Organization. Consultado o 27 de xaneiro de 2021. 
  5. Pedersen, Erik (2021-01-27). "Cloris Leachman Dies: Eight-Time Emmy Winner & 'Last Picture Show' Oscar Winner Was 94". Deadline Hollywood (en inglés). Consultado o 2021-01-28. 

Véxase tamén editar

Outros artigos editar

Ligazóns externas editar