Cate Blanchett

actriz australiana

Catherine Élise "Cate" Blanchett, nada o 14 de maio de 1969 en Melbourne, é unha actriz australiana. Acadou a fama internacional polo seu papel de Sabela I de Inglaterra no filme de 1998 Elizabeth. Blanchett interpreta a raíña elfa Galadriel na triloxía de Peter Jackson The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring, The Lord of the Rings: The Two Towers e The Lord of the Rings: The Return of the King dende o 2001 ata o 2003, e retomará o mesmo papel en Hobbit. En 2004 Blanchett encarnou a Katharine Hepburn no filme de Martin Scorsese The Aviator. Os seus últimos traballos son Babel (2006), Notes on a Scandal (2006), Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008), e O curioso caso de Benjamin Button (2008).

Infotaula de personaCate Blanchett

(2020) Editar o valor em Wikidata
Biografía
Nacemento(en) Catherine Élise Blanchett Editar o valor em Wikidata
14 de maio de 1969 Editar o valor em Wikidata (55 anos)
Melbourne, Australia Editar o valor em Wikidata
Presidente do xurado do Festival de Cannes
2018 – 2018 Editar o valor em Wikidata
Datos persoais
ResidenciaCrowborough (pt) Traducir Editar o valor em Wikidata
País de nacionalidadeAustralia
Estados Unidos de América Editar o valor em Wikidata
EducaciónNational Institute of Dramatic Art (en) Traducir (–1992)
Universidade de Melbourne (pt) Traducir
Ivanhoe Girls' Grammar School (en) Traducir Editar o valor em Wikidata
Actividade
Lugar de traballo Australia Editar o valor em Wikidata
Ocupaciónprodutora , actriz , actriz de dobraxe , actriz de cinema , directora de cinema , actriz de teatro , produtora de televisión Editar o valor em Wikidata
Período de actividade1992 Editar o valor em Wikidata -
LinguaLingua inglesa Editar o valor em Wikidata
Participou en
23 de xaneiro de 2018Encontro Anual do Foro Económico Mundial de 2018 Editar o valor em Wikidata
Familia
CónxuxeAndrew Upton (1997–)
Sinatura
Editar o valor em Wikidata

IMDB: nm0000949 Allocine: 28561 Rottentomatoes: celebrity/cate_blanchett Allmovie: p215038 174526 Metacritic: person/cate-blanchett TV.com: people/cate-blanchett IBDB: 508154
BNE: XX1487684 Dialnet: 3325066 Musicbrainz: f0734e42-529b-47cc-aaa3-ca7a6da86362 Discogs: 5740466 WikiTree: Blanchett-65 Editar o valor em Wikidata

Filmografía

editar
Ano Título Papel Notas
1994 Police Rescue: The Movie Vivian
1996 Parklands Rosie
1997 Oscar and Lucinda Lucinda Leplastrier
1997 Thank God He Met Lizzie Lizzie
1997 Paradise Road Susan Macarthy
1998 Elizabeth Sabela I de Inglaterra
1999 Bangers Julie-Anne
1999 The Talented Mr. Ripley Meredith Logue
1999 Pushing Tin Connie Falzone
1999 An Ideal Husband Lady Gertrude Chiltern
2000 The Gift Annabelle "Annie" Wilson
2000 The Man Who Cried Lola
2001 The Shipping News Petal Quoyle
2001 Charlotte Gray Charlotte Gray
2001 The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring Galadriel
2001 Bandits Kate Wheeler
2002 The Lord of the Rings: The Two Towers Galadriel
2002 Heaven Philippa
2003 The Lord of the Rings: The Return of the King Galadriel
2003 Desaparicións Magdalena 'Maggie' Gilkeson
2003 Coffee and Cigarettes Ela mesma e Shelly
2003 Veronica Guerin Veronica Guerin
2004 The Life Aquatic with Steve Zissou Jane Winslett-Richardson
2004 The Aviator Katharine Hepburn
2005 Little Fish Tracy Heart
2006 Babel Susan Jones
2006 O bo alemán Lena Brandt
2006 Notes on a Scandal Sheba Hart
2007 Hot Fuzz Janine
2007 Elizabeth: The Golden Age Sabela I de Inglaterra
2007 I'm Not There Jude Quinn (Bob Dylan)
2008 Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull Irina Spalko
2008 O curioso caso de Benjamin Button Daisy Fuller
2009 Gake no ue no Ponyo Granmamare voz en versión inglesa
2010 Robin Hood Lady Marian
2011 Hanna Marissa Wiegler
2012 The Hobbit: An Unexpected Journey Galadriel Filming
2013 The Hobbit: The Desolation of Smaug Galadriel
2013 Blue Jasmine Jasmine Gañadora do oscar á mellor actriz
2014 The Hobbit: The Battle of the Five Armies Galadriel

Véxase tamén

editar