Abrir o menú principal

Broken Social Scene

Broken Social Scene é un colectivo musical canadense de indie rock formado por Kevin Drew e Brendan Canning.[1] A meirande parte dos seus membros tocan noutros grupos ou prexectos en solitario, principalmente da cidade de Toronto. Entre estas bandas asociadas están Metric, Feist, Stars, Apostle of Hustle, Do Make Say Think, KC Accidental, Emily Haines & The Soft Skeleton, Amy Millan e Jason Collett.

Broken Social Scene
Broken social scene manc.jpg
OrixeToronto, Flag of Canada.svg Canadá
Período1999 - presente
Xénero(s)indie rock, rock experimental, soul, noise pop, post-rock
Selo(s) discográfico(s)Arts & Crafts
MembrosOhad Benchetrit
Torquil Campbell
Brendan Canning
Jason Collett
Evan Cranley
John Crossingham
Kevin Drew
Ariel Engle
Leslie Feist
Sam Goldberg Jr.
Jo-ann Goldsmith
Emily Haines
Martin Davis Kinack
Lisa Lobsinger
Adam Marvy
John McEntire
Amy Millan
David Newfeld
Andrew Neville
Julie Penner
Justin Peroff
Elizabeth Powell
Bill Priddle
James Shaw
Charles Spearin
Jason Tait
Andrew Whiteman
Páxina webhttp://brokensocialscene.ca/

O son do grupo combina elementos de todos os proxectos dos seus membros, e ocasionalmente é considerado baroque pop. Inclue grandes orquestracións con guitarras, ventos e violíns, estruturas das cancións inusuais e un estilo de rodución experimental e ás veces incluso caótico.

DiscografíaEditar

Álbum Ano Selo
Feel Good Lost 2001 Noise Factory
You Forgot It in People 2002 Paper Bag
Broken Social Scene 2005 Arts & Crafts
Forgiveness Rock Record 2010 Arts & Crafts
Hug of Thunder 2017 Arts & Crafts

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar

NotasEditar

  1. The Huffington Post (ed.). "Broken Social Scene: Kevin Drew Calls Reunion A Reminder Of A 'Better' Rob Ford-Free Toronto". Consultado o 3 de xaneiro de 2018.