Abrir o menú principal

Annie Lennox acadou a popularidade despois de cantar durante tres anos cos The Tourist (cos que fixo 3 LP). Nos anos oitenta entre Annie e o guitarrista do grupo, Dave Stewart, nace unha relación sentimental e os dous deciden deixar o grupo para crearen un novo: Eurythmics. No inicio da carreira dos Eurythmics, Lennox era coñecida polo seu xeito de vestir andróxino. Moitos xornalistas referíanse a ela como a Grace Jones branca. En 1991, tras a ruptura con Dave Stewart, deu inicio a unha longa carreira de solista con igual éxito.

Annie Lennox
Annie Lennox Rock am Ring 1987.jpg
Annie Lennox cos Eurythmics, Rock am Ring 1987
Nacemento25 de decembro de 1954
OrixeAberdeen, Escocia Escocia
CónxuxeMitchell Besser
Ocupacióncantante, autor-compositor, recording artist, diretor de videoclipe e cantautora
XéneroMúsica electrónica, Pop
editar datos en Wikidata ]

O seu primeiro álbum solista de 1992, Diva, foi un éxito de crítica e vendas: o seu éxito continuou grazas aos singles extraidos de Diva, con numerosos premios e unha banda sonora para o film Dracula de Francis Ford Coppola de 1992. no mesmo ano participou tamén no Freddy Mercury Tribute Concert facendo duetos con David Bowie na canción "Under Pressure". Medusa é publicado tres anos despois que Diva e obtivo bos resultados de venda. En 1997 Annie gravou novamente a canción dos Eurythmics "Angel" en homenaxe a Diana de Gales. En 1998 volve establecer contacto con Dave Stewart e en 1999 os renacidos Eurythmics producen o álbum Peace. En 2003 publica o seu terceiro disco solista: Bare.

En 2004, Lennox gañou o Oscar na categoría de mellor canción (Academy Award for Best Song) por Into The West do film "The Lord of the Rings: The Return of the King". En xullo de 2005, Annie Lennox participou no Live 8 en Hyde Park, Londres. En 2007 publica o álbum Songs of Mass Destruction.

Discografía como solistaEditar

SinglesEditar

  • 1988 Put A Little Love In Your Heart (con Al Green)
  • 1992 Why (1992 single)
  • 1992 Precious
  • 1992 Walking On Broken Glass
  • 1992 Cold (1992 single)
  • 1993 Little Bird
  • 1993 Love Song For A Vampire
  • 1995 No More 'I Love You's'
  • 1995 A Whiter Shade Of Pale
  • 1995 Waiting In Vain
  • 1995 Something So Right (con Paul Simon)
  • 2003 Pavement Cracks
  • 2004 1000 Beautiful Things
  • 2004 Wonderful
  • 2007 Sing feat. Madonna