Abrir o menú principal

Andrés Suárez

cantante español

Andrés Suárez, nado en Ferrol, o 16 de abril de 1983, é un cantautor galego.

Andrés Suárez
Andrés Suárez.jpg
Suárez en Madrid, no 2013.
Nacemento16 de abril de 1983 (36 anos)
OrixeFerrol, Galicia Galicia
OcupaciónCantautor
XéneroBalada, jazz
Instrumento(s)Guitarra, voz e piano
Selo(s) discográfico(s)LIAM Producciones, S.L, EMI Music Spain S.L
Relacionado conPablo Milanés, Tontxu, Marwan, Buena Fe, Pedro Guerra, Vicky Gastelo, Funambulista, Paco Cifuentes, Carlos Chaouen
Tempo en activo2002 - presente
Na rede
http://www.andressuarez.es/
editar datos en Wikidata ]

Índice

TraxectoriaEditar

Con dez anos monta o seu primeiro grupo na súa cidade natal, Ferrol. Dende entón pasa por distintos grupos de pop e rock até viaxar a Santiago de Compostela. Alí faise cantautor, actúa polos locais da zona vella e grava o seu primeiro disco, De ida, cunha distribución de case tres mil copias e que o leva de xira por todo o país.

No ano 2006 gana o Certamen de Jóvenes Cantautores Burgos, o primeiro premio á mellor letra no certame Cantautores Elche e, tamén á mellor letra, no Certame Descubre la Región de Murcia de Madrid.[1] Ademais, logrou o segundo premio no Certame Marcilla Trovadora de Navarra, e o terceiro premio no Certame Alameda de Málaga.[2][3]

DiscografíaEditar

  • De ida
  • Maneras de romper una ola (2008) - Produción: Tontxu
  • Piedras y charcos (EP) (2010)
  • Cuando vuelva la marea (2011)
  • Moraima (2013)
  • Mi pequeña historia (2015)
  • Desde una ventana (2017)

NotasEditar

  1. Serna, Rebeca (19 de novembro de 2006). "Andrés Suárez gana el XIII Concurso de Cantautores.". Diario de Burgos. 
  2. Villa Trovadora (5 de xuño de 2006). "Ganadores de la 1ª edición (5 de junio de 2006) celebrado en Marcilla (Navarra)" (en castelán). 
  3. Santiago. Ro. "Entrevista con Andrés Suárez en Vis a Vis" (en español). Arquivado dende o orixinal o 06 de outubro de 2014. Consultado o 30 de maio de 2017. 

Véxase taménEditar

Ligazóns externasEditar